Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μοτιεγιούνας: «Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in»

Μοτιεγιούνας: «Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in»

Μοτεγιούνας

Τα μελλοντικά σχέδια της Euroleague ανέλυσε ο Παούλιους Μοτιεγιούνας.

Ο νέος CEO της Euroleague, Παούλιους Μοτιεγιούνας, εξετάζει πιθανές αλλαγές και βελτιώσεις για τη διοργάνωση στο μέλλον. Ένα από τα ζητήματα που έχουν τεθεί στο προσκήνιο είναι η εισαγωγή του play-in τουρνουά, παρόμοιο με αυτό που υπάρχει στο NBA.

Για την ιστορία να πούμε πως το play-in τουρνουά είναι το σύστημα που επιτρέπει σε ορισμένες ομάδες να διεκδικήσουν την είσοδό τους στα playoffs μετά από μία προκαθορισμένη σειρά παιχνιδιών. Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα εάν η Euroleague θα υιοθετήσει αυτό το σύστημα, ο Μοτιεγιούνας εξέφρασε την αποδοχή του σε αυτήν την ιδέα και την ανάγκη για περαιτέρω συζητήσεις σχετικά με το θέμα.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: «Υπάρχουν συνομιλίες μεταξύ των ομάδων. Η λογική της λίγκας μας έχει να κάνει με το ότι όλες οι ομάδες πρέπει να παίζουν μεταξύ τους. Αυτό δε θα αλλάξει» ήταν τα λόγια του Μοτιεγιούνας και πρόσθεσε: «Δε βλέπω τον λόγο να μην είναι φανερά. Με όλον τον σεβασμό, αν δώσεις τις πληροφορίες αυτές δε δίνεις χώρο για διαφορετικές ερμηνείες. Ελπίζω ότι θα είναι δυνατό να το πραγματοποιήσουμε».

Όσο για την πιθανότητα να υπάρχει η διαδικασία του play in από την νέα σεζόν, είπε: «Υπάρχουν συζητήσεις για το play-in, θα μιλήσουμε με τους συλλόγους. Η βάση του πρωταθλήματός μας είναι ότι κάθε ομάδα παίζει με κάθε ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός άξονας στον οποίο πρέπει να μείνουμε και να μην επιστρέψουμε στο ότι υπάρχουν όμιλοι, κάποιες ομάδες έρχονται σε μια συγκεκριμένη πόλη και άλλες όχι. Αυτό σίγουρα δεν θα αλλάξει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…