Κεντρική Basket League Άρης Καστρίτης: «Με την ίδια “συνταγή” και στο EuroCup»

Καστρίτης: «Με την ίδια “συνταγή” και στο EuroCup»

Giannis Kastritis

Στη συμμετοχή του Άρη στο EuroCup αναφέρθηκε ο Γιάννης Καστρίτης.

Ο τεχνικός του Άρη, Γιάννης Καστρίτης σε δηλώσεις που παραχώρησε στην στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι», αναφέρθηκε στη συμμετοχή της ομάδας στο EuroCup.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Καστρίτης:

Για τη συμμετοχή του Άρη στο EuroCup της νέας σεζόν: «Είμαστε ενθουσιασμένοι, είμαστε χαρούμενοι. Προφανώς για να φτάσουμε στην τελική ανακοίνωση χθες ξέραμε ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία εδώ και αρκετές εβδομάδες, οπότε λίγο πολύ ήμασταν στο συγκεκριμένο mood και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύαμε εδώ και αρκετό καιρό όλοι».

Για το αν έλειψε στον Άρη μια συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση: «Σίγουρα έλειψε. Όλα αυτά τα χρόνια που η ομάδα δεν έπαιζε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν ένα απ’ τα αιτήματα, με την καλή έννοια, του κόσμου, ήταν εμφανές ότι αυτό έλειπε. Για να είμαι δίκαιος με τον κόσμο του Άρη, όλοι είχαν επίγνωση της κατάστασης, υπήρξε μεγάλη κατανόηση του πόσο δύσκολο «μονοπάτι» έπρεπε να διαβεί η διοίκηση ούτως ώστε να προχωρήσει στο θέμα της οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας. Όχι μόνο είχαν κατανόηση, αλλά η ομάδα πήρε και πολλή στήριξη απ’ τον κόσμο, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε πέρυσι με 9-10 sold out στο «Αλεξάνδρειο», κάτι που έδωσε και αγωνιστική και οικονομική ώθηση στην ομάδα. Αυτήν τη στιγμή πάλι με επίγνωση της κατάστασης, επιστρέφει μεν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και, μάλιστα, στο EuroCup, αλλά από την άλλη όλοι ξέρουμε πως θα πρέπει οι κινήσεις να είναι συνετές, προσεκτικές, εντός των οικονομικών δυνατοτήτων της ομάδας, έτσι ώστε να έχουμε και ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο, αλλά και να μη διακινδυνεύσουμε τίποτα απ’ τη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε οικονομικό επίπεδο».

Για το ότι πλέον θα έχουν 2 παιχνίδια τη βδομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική διαδικασία και προπονητική προσέγγιση. Είναι αλλιώς να έχεις ένα παιχνίδι τη βδομάδα και πέντε προπονήσεις, οι οποίες είναι και πιο δυνατές. Τώρα στην ουσία το μέγιστο φορτίο καταπόνησης των παικτών θα είναι κατά δύο παιχνίδια και ενδιάμεσα θα μιλάμε περισσότερο για μία προπόνηση μάξιμουμ και περισσότερη διαχείριση. Δεν υπάρχει άγχος σε καμία περίπτωση, μιλάμε για διαφορετική προσέγγιση. Θεωρώ πως για τους παίκτες είναι πολύ πιο θελκτικό και αυτό μάς βοηθάει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο «χτίσιμο» του ρόστερ και την προσέγγιση παικτών. Το EuroCup είναι μια πλατφόρμα που σού παρέχει σίγουρα 18 παιχνίδια, το οποίο επίσης όλοι οι αθλητές το ζητούν σε πρώτο πλάνο. Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά. Ο Άρης στο staff του έχει ανθρώπους με τεχνογνωσία που ξέρουν από ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οπότε θεωρώ ότι δε θα ‘χουμε κανένα απολύτως θέμα να προσεγγίσουμε την κατάσταση όπως ακριβώς πρέπει».

  • Βασίλης Τολιόπουλος

    «Έδεσε» Τολιόπουλο ο Άρης

    Ο Βασίλης Τολιόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άρη Με μια φωτογραφία στα social me…
  • Γιώργος Σιγάλας

    Παρελθόν από τον Άρη ο Σιγάλας

    Ο Γιώργος Σιγάλας αποτελεί παρελθόν από τον Άρη Ο Άρης αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τον Γι…
  • Περιστέρι - Άρης

    Περιστέρι – Άρης 75-71

    Στην τρίτη θέση τερμάτισε το Περιστέρι. Με χαμόγελα έκλεισε η χρονιά για το Περιστέρι, καθ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

«Έδεσε» Τολιόπουλο ο Άρης

Ο Βασίλης Τολιόπουλος ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άρη Με μια φωτογραφία στα social me…