Κεντρική Atlas Αήττητοι πρωταθλητές οι Κλειούς Warriors (pics & vid)

Αήττητοι πρωταθλητές οι Κλειούς Warriors (pics & vid)

atlas warriors6

Πρωταθλητές χωρίς… Κάρι οι Κλειούς Warriors

Μπορεί να κυνηγούσαν το σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελικού, μπορεί να ισοφάρισαν στην τελευταία τους επίθεση στην κανονική διάρκεια, μπορεί να τα είδαν… όλα στην παράταση. Οι Κλειούς Warriors, όμως, έμειναν αήττητοι και στο τελευταίο ματς της σεζόν ’22-’23, πανηγυρίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή της League 2, κόντρα στους Beasleys που έδωσαν ό,τι είχαν από δυνάμεις και έχασαν το παιχνίδι μέσα απ’ τα χέρια τους.

Το εντυπωσιακό για τις δύο φιναλίστ ήταν ότι δεν περίμενε καμία τους να φτάσει στον συγκεκριμένο τελικό. Από τη μία οι Warriors είναι μια  νέα ομάδα και όπως εξήγησε ο… captain Θεοδωράτος, δεν υπήρχε ούτε σύστημα για το πώς θα παίξουν το κάθε ματς, φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου βάσει εμπειρίας και ταλέντου.

atlas warriors3

Από την άλλη οι Beasleys είχαν στο πρόγραμμα τον τελικό του Νοτίου ομίλου και δεν περίμεναν ότι θα παίξουν και Final 4 με τις ομάδες από τους υπόλοιπους ομίλους της Atlas League, καλώντας ακόμα μια φορά για… boost τον κόσμο της ομάδας: φίλους, συγγενείς, συντρόφους και τον Μόρτη!

Στηριζόμενοι λοιπόν στο… βαρύ τους όπλο (aka Άγγελος Καραγιαννίδης) από νωρίς, οι «Μπίζλιζ» αιφνιδίασαν τους τυπικά γηπεδούχους και πήραν το προβάδισμα από την πρώτη περίοδο, με τον Άγγελο και τους Θεοφανάκη, Ακαρέπη και Δραγκιώτη να τους βάζουν μπροστά με 16-22 στο δεκάλεπτο, έχοντας από πλευράς Warriors τον Κυράτση να παίρνει μπρος μετά το 5ο λεπτό και να ανεβάζει λίγο και τους συμπαίκτες του.

«Καυτός» Κυράτσης

Από τη δεύτερη περίοδο οι «κίτρινοι» βελτιώθηκαν, έπαιξαν περισσότερο με τον Κυράτση που ήταν «καυτός», πήραν πόντους από Αρτινό και Βράτιμο, κυρίως από τη ρακέτα και εκμεταλλεύτηκαν κάποια λάθη των «κόκκινων», πετυχαίνοντας εύκολα καλάθια για να μειώσουν στο 38-41 του ημιχρόνου, ενώ από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Άγγελος Καραγιαννίδης συνέχιζε το δικό του «show» (είχε 37 πόντους συνολικά), με σημαντικές βοήθειες από Θεοφανάκη, Δραγκιώτη και Μόσχο.

atlas warriors2

Στο τρίτο δεκάλεπτο και γενικά στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση ισορρόπησε και οι δύο ομάδες είχαν εναλλαγές στο σκορ, με τους Beasleys να προσπαθούν να διαχειριστούν και την κούραση που έβγαινε λόγω των λιγότερων επιλογών στον πάγκο, ολοκληρώνοντας το 30ο λεπτό στο 58-58, με τους Κυράτση και Άγγελο Καραγιαννίδη να πρωταγωνιστούν και σε εκείνο το διάστημα, φτάνοντας με πολύ ωραίο μπάσκετ και πάθος και από τις δύο πλευρές, στο 73-76, μισό λεπτό πριν το φινάλε.

atlas warriors4

Σταθήκαμε σε αυτό το σημείο, διότι εκεί κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, με τους «Μπίζλιζ» να έχουν στα χέρια τους τις επιλογές για το πώς θα «σπρώξουν» τους Warriors στην επίθεσή τους. Οι «κόκκινοι» λοιπόν αποφάσισαν ότι δεν θα κάνουν φάουλ για να στείλουν τους αντιπάλους τους στη γραμμή των βολών και οι «κίτρινοι» με πολύ σωστή επίθεση έβγαλαν ελεύθερο τρίποντο, με τον Κυριαζή να ευστοχεί και να ισοφαρίζει, 18’’ πριν τη λήξη (76-76).

Στη δική τους τελευταία επίθεση, οι Beasleys άφησαν τον Άγγελο Καραγιαννίδη να το πάρει πάνω του, όμως είχε καλή άμυνα και αναγκάστηκε να σουτάρει από τα 8 μέτρα, με την μπάλα να μην καταλήγει στο καλάθι και να στέλνει τις ομάδες στην παράταση.

atlas warriors5

Εκεί, λίγο η κούραση των «Μπίζλιζ» (κυρίως του Θεοφανάκη που έπαιξε και τα 45 λεπτά) και λίγο η ψυχολογία των Warriors που είχε ανέβει με την ισοφάριση στην τελευταία επίθεσή τους, έγειρε τη… ζυγαριά προς την κίτρινη μεριά, με τον Κυριαζή να πετυχαίνει κι άλλο κρίσιμο καλάθι και τις λεπτομέρειες να δίνουν τη νίκη και το τρόπαιο στην ομάδα του Θεοδωράτου, με το τελικό 90-86 να αποζημιώνει μεν τους ίδιους που το σήκωσαν αήττητοι, αλλά και όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση από τη ζωντανή μετάδοση.

atlas warriors

Player of the game ήταν ο Γιώργος Κυράτσης, με 25 πόντους, 15 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 ασίστ και 1 μπλοκ, ο οποίος έπαιξε 34 λεπτά και αποχώρησε στο τέλος της κανονικής διάρκειας με 5 φάουλ, ενώ από τους φιναλίστ ξεχώρισε φυσικά ο Άγγελος Καραγγιανίδης με 37 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 2 ασίστ.

atlas warriors1

Παίκτης-κλειδί του τελικού ήταν ο Δημήτρης Κυριαζής, που με το τρίποντό του έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί με δικό του καλάθι και 2 βολές (συνολικά 7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ) έδωσε την τελευταία ώθηση στους Warriors για να κρατήσουν το προβάδισμα και να φτάσουν στη νίκη.

atlas warriors7

Το ματς κρίθηκε στο τελευταίο μισό λεπτό της κανονικής διάρκειας, με τους «κόκκινους» να μην κάνουν φάουλ στην επίθεση των «κίτρινων», οι οποίοι βρήκαν ελεύθερο σουτ από τα 7 μέτρα και ισοφάρισαν, παίζοντας και καλή άμυνα πάνω στον Άγγελο Καραγιαννίδη στο buzzer που επιχείρησε από τα 8 μέτρα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Atlas

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…