Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ 3×3 Schools powered by ΔΕΗ

3×3 Schools powered by ΔΕΗ

DEH 3x3 1

2.500 μαθητές από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα έπαιξαν 3×3.

Το 3×3 τουρνουά, έφερε την ευκαιρία για αθλητική ανάπτυξη και διασκέδαση σε 2.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα. Η μοναδική αυτή εμπειρία πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος 3×3 Schools powered by ΔΕΗ, το οποίο διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η πρώτη φάση του προγράμματος ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε 11 πόλεις της Ελλάδας, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο. Συνολικά, 120 σχολεία συμμετείχαν, γεμίζοντας τα γήπεδα των Μεγαλόπολης, Καρδίτσας, Γιαννιτσών, Καστοριάς, Πτολεμαΐδας, Λαμίας, Σάμου, Αλεξανδρούπολης, Ελευσίνας, Κοζάνης και Θεσσαλονίκης με ενέργεια και χαμόγελα.

Αναλυτικά το Δ.Τ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ολυμπιακό άθλημα 3×3 είχαν 2.500 μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου σε όλη την Ελλάδα,  μέσα από το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔΕΗ που διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η πρώτη φάση του 3×3 Schools powered by ΔΕΗ ολοκληρώθηκε, με επιτυχία σε 11 πόλεις της χώρας από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Μαθητές από 120 σχολεία δημιούργησαν 616 ομάδες και έπαιξαν 3×3 για ώρες γεμίζοντας ενέργεια τα γήπεδα σε Μεγαλόπολη, Καρδίτσα, Γιαννιτσά, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Λαμία, Σάμο, Αλεξανδρούπολη, Ελευσίνα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα 3×3 Schools powered by ΔΕΗ συνεχίζεται το φθινόπωρο σε 9 ακόμα πόλεις και συγκεκριμένα σε Κατερίνη, Δράμα, Ελασσόνα Λάρισας, Σέρρες, Φλώρινα, Αλιβέρι-Κύμης, Πέραμα, Κομοτηνή και Ιωάννινα.

Η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας, τους υλοποιούν μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του 3×3 στην Ελλάδα. Σε αυτές, εκτός από το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ, περιλαμβάνονται δύο ακόμα διοργανώσεις. Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball περιλαμβάνει τουρνουά σε πέντε πόλεις της περιφέρειας και έναν τελικό, ανοιχτό σε όλες και όλους, με έπαθλο τη συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στο διεθνές τουρνουά της FIBA 3×3 Challenger 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι 11-12 Αυγούστου. Τα 3×3 Master Events είναι μία σειρά αγώνων με πέντε σταθμούς και έναν τελικό με έπαθλο τη συμμετοχή στο FIBA 3×3 World Tour Constanta 2023 στις 9-10 Σεπτεμβρίου στη Ρουμανία.

3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.

Παγκοσμίως, το 3×3 παιζόταν σε γήπεδα και γυμναστήρια όλου του κόσμου. Από τη δεκαετία του 1990 έχουν ξεκινήσει, κυρίως από τις ΗΠΑ, τουρνουά μπάσκετ 3×3 και η τυποποίηση των κανόνων του. Tο 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σιγκαπούρη. Σήμερα η FIBA διοργανώνει ένα ετήσιο 3×3 World Tour, Παγκόσμια και Ηπειρωτικά Κύπελλα. Ολυμπιακό άθλημα έγινε στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020 όπου το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες κατέκτησε η Λετονία ενώ στις γυναίκες οι ΗΠΑ.

Η Ελλάδα έχει εθνικές ομάδες 3×3 ανδρών, γυναικών, U23 και U17. To 3×3 ανεβαίνει συνεχώς όπως φαίνεται από την ανταπόκριση των αθλητών, των σωματείων, του ευρύτερου αθλητικού κοινού, όσο και από την άνοδο της χώρας και των εθνικών μας ομάδων στην κατάταξη της FIBΑ. Αυτό πιστοποιείται και από την πρόσφατη πρόκριση της Εθνική Ομάδας Γυναικών U23 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 3×3.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης www.basket.gr

3x3 Schools powered by ΔΕΗ.3x33x3 Schools powered by ΔΕΗ3x3.3x3 Schools powered by ΔΕΗ 1 13x3 basketball

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…