Κεντρική Γυναίκες Στην Α2 το Παλαιό Φαληρο

Στην Α2 το Παλαιό Φαληρο

faliro 1
Σε ένα συγκλονιστικό ματς νίκησε 52-50 τον Προφήτη Ηλία, με buzzer beater μίας παίκτριας γέννημα θρέμμα της ομάδας τής Τόνιας Πιτσάκη , έκανε το 3-1 στην σειρά των τελικών και κατέκτησε τον τίτλο στην ΕΣΚΑΝΑ μαζί με την άνοδο στην Α2 γυναικών!
Ο ιστορικός ΑΟΠΦ έχει ιστορία βαριά στο μπάσκετ γυναικών, με δύο πρωταθλήματα, συμμετοχές σε φάιναλ φορ κυπέλλου, παρουσίες σπουδαίες στην Ευρώπη και η αφεντιά μου από τούς ελάχιστους που την έζησαν και ασχολούνται ακόμη με τον χώρο του γυναικείου.
Από την εποχή των Βαρβιτσιώτη, Τσαντούκα, Τσίντζου, Τσαϊρίδου, Ράπτη και αργότερα Καβαδία, Μιτέκου, Σαμαντούρα, Ελευθεριάδου και τόσων άλλων εξαιρετικών παικτριών.
Από την Τέντα το μπαλόνι τού Φαλήρου στο σύγχρονο σημερινό κλειστό το Σοφία Μπεφόν.
Από την εποχή τού Μπαζάνου έως του Μανουσέλη, τού Μπουμπού στο σήμερα τής κόουτς Αθηνάς Ζέρβα με συνεργάτη μια παλιά αθλήτρια που ήμασταν μαζί στην ΑΚΑΗ την Υβέτ Κοπάτσκοβα, όπως και με τον τεχνικό διευθυντή τον Μάριο Γούναρη καλό μου φίλο από τίς εποχές εκείνες στην Ηλιούπολη.(μεγάλος σουτέρ!).
Μία ομάδα με αθλήτριες με σημαντική προσφορά στην επιτυχία της, οι οποίες κουβαλάνε η κάθε μία την δική της ιστορία στον χώρο.
Η Κοτσιάφτη, η Πιτσάκη, με τον πατέρα της λίγα μέτρα πιο μακριά από μένα σήμερα ήταν από τούς πρώτους εφόρους στην ομάδα, η Μπρέλου, η Σταθάκη και άφησα στο τέλος μία γυναίκα που σήμερα στα γενέθλια της…ανήκει ένα μεγάλο ποσοστό από την νίκη την Άννα Καρακλή που σημείωσε τέσσερα κρίσιμα τρίποντα και μία βολή. Κοντά τους η νεαρή Παντέλη ερχόμενη από γερές προπονήσεις και εμπειρία στον Ολυμπιακό.
Όλες οι αθλήτριες που χρησιμοποίησε στην χρονιά η Ζέρβα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να φτάσει η ομάδα στην πολυπόθητη άνοδο!
Τι φινάλε είχε ο αγώνας!
Η 19χρονη Άννα Κοσκινά, θυμάμαι από τις νεάνιδες στις Εσπερίδες πέρυσι στα τελικά, με τρίποντη βόμβα δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος ισοφάρισε, καθώς οι αθλήτριες τού Φαλήρου δεν έκαναν το φάουλ πού κραύγαζε ο πάγκος.
Τάιμ άουτ.
faliro 2
Ένα πλέι με τρία παραπλανητικά κοψίματα και το τελευταίο τής Τόνιας Πιτσάκη στην καρδιά τής ρακέτας… καλή πάσα, καλό σουτ εύστοχο, το μοναδικό της στον αγώνα…και τα πανηγύρια άρχισαν.
Ήταν πραγματικά μια μεγάλη στιγμή η επιτυχία τής ανόδου τού ΑΟΠΦ μίας ξαναλέω από τις πιο ιστορικές ομάδες στο μπάσκετ γυναικών.
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…