Κεντρική Γυναίκες Πρωταθλήτριες οι κορασίδες των Εσπερίδων

Πρωταθλήτριες οι κορασίδες των Εσπερίδων

346096465 3080768732230642 6965574067797177726 n

Το πρώτο πρωτάθλημα κορασίδων στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες αργά το βράδυ.

Οι Εσπερίδες με το 3-0 στους τελικούς επί του Κρόνου αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες EΣΚΑΝΑ και πήραν το πρώτο εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Σε ένα γήπεδο που γινόταν χαμός όπως πάντα σε τελικούς αυτών των ηλικιών, η ομάδα τής Καλλιθέας έδειξε πολλά προσόντα ειδικά στην επίθεση και έφτασε όπως έμαθα από τον φίλο μου τον Σάκη, ο οποίος από πολλών ετών έχει ένα υπέρμετρο ενθουσιασμό για τα μικρά τμήματα τής ομάδας του, ότι έφτασε τίς 25 νίκες σέ ισάριθμους αγώνες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις παίκτριες στον κόουτς Θανάση Μπούτα και τον συνεργάτη του Θανάση Δήμου οι οποίοι έχουν την ευθύνη εναλλάξ των κορασίδων, νεανίδων.

Το κέρδος για τίς Εσπερίδες βέβαια θα είναι να δούμε κάποιες από αυτές τίς παίκτριες να πάρουν ρόλο στην γυναικεία ομάδα και έχω την πεποίθηση ότι μπορούν γιατί όχι από τώρα.

Ο Κρόνος συνεχίζει την πολύ καλή δουλειά χρόνων σε αυτά τα τμήματα άλλωστε πρiν λίγες μέρες αναδείχθηκε καλύτερη ομάδα τhς Ελλάδας στiς νεανίδες.Η Κατερίνα Ανδρεοπούλου έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της και σίγουρα η ομάδα θα έχει πολλές ελπίδες να συμμετέχει στην τελική φάση αν καταφέρει να επικρατήσει στα πολύ ενδιαφέροντα μπαράζ με τίς δεύτερες ομάδες των πρωταθλημάτων ΕΣΚΑ και ΕΚΑΣΘ, που θεσπίστηκαν από την νέα διοίκηση τής ΕΟΚ, κάτι πολύ θετικό.

esperides new

Ευχή μην τελειώνουν αυτά τα κορίτσια και όλοι όσοι γεμίζουν τα γήπεδα… μόνο σε αυτά τα πρωταθλήματα αλλά να γίνονται φίλοι του μπάσκετ γυναικών. Έχει μεγάλη ανάγκη ο χώρος από φιλάθλους που να τον γουστάρουν.

Όπως πάντα παρούσα η κόουτς τής εθνικής κορασίδων Λία Γκουζίνη όπως το ίδιο συμβαίνει με την Βιβή Διάβολεμένου στην Θεσσαλονίκη, γενικά παρακολουθούν σε μεγάλο βαθμό αυτές τίς ηλικίες και όπως ανέφερε υπάρχουν ταλέντα, οπως επίσης κάποια στην επαρχία, που δίνουν ελπίδες.

Η τελική φάση στην Κόρινθο 21-25 Ιουνίου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ξαναλέω όμως πάνω στο EuroBasket women όπου συμμετέχει η εθνική μας ομάδα.
Όσο να χαλάει εμένα δεν διαπίστωσα να συμβαίνει το ίδιο στους περισσοτέρους τού χώρου, άσχετα αν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο γεγονός.

Πιστεύω όταν παίζει η εθνική ομάδα μάλιστα στην κορυφαία διοργάνωση, πρέπει τα πάντα στον χώρο να είναι στραμμένα μόνο σε αυτήν.
Σημεία των καιρών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/4)

Τα φώτα στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρό…