Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Περιστέρι 101-57

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 101-57

προγνωστικά

Ο Παναθηναϊκός «διέλυσε» το Περιστέρι και έκανε το 1-0 στη σειρά

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών με το Περιστέρι δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Οι πράσινοι πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και διέλυσαν την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη (101-57). Οι Περιστεριώτες δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και ήταν αγνώριστοι σε σχέση με όλη τη χρονιά. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και γρήγορα προηγήθηκε με 9-0. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ και διατήρησαν τα ηνία του σκορ (16-9). Ο Βασίλης Σπανούλης από το πρώτο δεκάλεπτο είχε να διαχειριστεί το σοβαρό πρόβλημα με τον Φρανσίσκο, ο οποίος χρεώθηκε γρήγορα με 3 φάουλ. Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός διαμαρτυρήθηκε έντονα για το τρίτο φάουλ που χρεώθηκε στον παίκτη του και δέχθηκε τεχνική ποινή! Οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +8 (25-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια. Το Περιστέρι είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και έδειχνε «εγκλωβισμένο» στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Αντίθετα, οι πράσινοι είχαν λύσεις τόσο από μακρινή απόσταση (4/9 τρίποντα) όσο και από κοντά (7/8 δίποντα). Η διαφορά είχε συνεχώς ανοδική τάση και έφτασε μέχρι και τους 16 πόντους (39-23). Η εμφάνιση της ομάδας του Σπανούλη ήταν τραγική και δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα της κανονικής διάρκειας. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ και εκτόξευσαν το προβάδισμα τους στο +24 (51-27).

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, το Περιστέρι ήταν εκτός τόπου και χρόνου και οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν (61-31). Η διαφορά υπέρ των πρασίνων παγιώθηκε στους 30 πόντους (75-45) και δεν έδειχνε ικανή να πέσει. Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να διατηρούν εύκολα τα ηνία του σκορ και να παίρνουν τη νίκη με 101-57.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 51-27, 75-45, 101-57

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Τενερίφη – Περιστέρι 97-93

Έφτασε μέχρι τέλους αλλά δεν τα κατάφερε το Περιστέρι… Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έφτασε …