Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Ρεάλ 78-79 (vid)

Ολυμπιακός – Ρεάλ 78-79 (vid)

Γιουλ, Ολυμπιακός – Ρεάλ

Ο Ολυμπιακός «χάιδεψε» το κύπελλο, η Ρεάλ πήρε τον τίτλο.

Όταν πρόκειται για τελικό Ευρωλίγκας δεν υπάρχει κρίμα κι άδικο. Πόσο μάλλον όταν απέναντι βρίσκεται μια ομάδα αυτού του επιπέδου. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα, όμως το καλάθι τού Γιουλ 3’’ πριν τη λήξη, καθόρισε τον πρωταθλητή Ευρώπης (78-79).

Η Ρεάλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς οργανισμούς τού πλανήτη, τα «γερόντια» είναι ο καθένας μια ξεχωριστή, τεράστια προσωπικότητα. Κι αυτό ΔΕΝ φάνηκε μόνο στον τελικό, αλλά στον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στο φάιναλ φορ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη φέτος. Κι ήταν καλύτερος απόψε, στο μεγαλύτερο διάστημα. Στα γενέθλιά του ο Κάνααν έκανε το παιχνίδι τής ζωής του. Ο Βεζένκοφ έδειξε γιατί ήταν MVP και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Ο ΜακΚίσικ βοήθησε, ο Φαλ πάλεψε με το θηρίο (Ταβάρες).

Με φόρα ο Κάνααν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα, έχοντας σε φοβερή βραδιά τον Κάνααν, που εκτελούσε δίχως σκέψη, παίζοντας την κλασική του καλή και σκληρή άμυνα. Όταν το ταμπλό έγραψε 24-12 η εξέδρα πήρε φωτιά, αλλά η Ρεάλ έχει βρεθεί σε δυσκολότερες καταστάσεις.

Αρχικά μείωσε σε 24-17 στο τέλος τού δεκαλέπτου και στη συνέχεια ισοφάρισε (29-29). Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερο πρόβλημα να αντιμετωπίσει, καθώς οι τρεις ψηλοί χρεώθηκαν με πέντε φάουλ πριν το ημίχρονο. Το σκορ (45-45) κατέδειξε πόσο ήθελαν κι οι δύο τον τίτλο.

Αχτύπητο δίδυμο

Ο Ολυμπιακός είχε δύο παίκτες, αφού νωρίτερα ο ΜακΚίσικ έκανε αισθητή την παρουσία του, που σήκωναν το σκοράρισμα. Ο Βεζένκοφ (έπαιξε 39.26’’) κι ο Κάνααν είχαν τον πρώτο λόγο. Έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +4 (63-59) και πήγαν στο +7 (68-61). Μικρές διαφορές, για μεγάλους παίκτες.

Ο Κοζέρ με 2/2 μείωσε σε 71-67, ο Βεζένκοφ απάντησε με τρίποντο, ο Ολυμπιακός πήγε στο 76-70 και κάπου εκεί βάρυνε η μπάλα. Ο Ταβάρες κάρφωσε, ο Κάνααν απάντησε, ο Σέρχι μείωσε σε 78-74. Στην επίθεση της Ρεάλ ο Κάνααν μπήκε στα… πόδια του Ταβάρες, ο Μπαρτζώκας ζήτησε τσάλεντζ, ο Ολυμπιακός πήρε την μπάλα 1.28’’ πριν τη λήξη.

Είπαμε η μπάλα έκαιγε, η επίθεση των «κόκκινων» πήγε στράφι (άστοχος ο Βεζένκοφ), ο Σέρχι στα 47’’ μείωσε με τρίποντο στον πόντο. Η τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού ήταν τραγική. Βρέθηκε να σουτάρει ο Φαλ, οι Μαδριλένοι πήραν το ριμπάουντ κι ο άποντος Γιουλ ευστόχησε μπροστά στον Φαλ, στα 3.1’’.

Τελευταία ευκαιρία, ο Σλούκας αστόχησε, ο Ολυμπιακός έχασε στο… σουτ για δεύτερη χρονιά στο φάιναλ φορ (πέρυσι στον ημιτελικό, φέτος στον τελικό).

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59, 78-79.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φασούλας: «Κύριε Βρούτση πάρτε θέση»

Ο Παναγιώτης Φασούλας καλεί τον υπουργό να φέρει ισονομία στο μπάσκετ. Ο συνδυασμός «Πρώτα…