Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Οι παρέες έγιναν ομάδες στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball

Οι παρέες έγιναν ομάδες στο 3×3 ΔΕΗ Street Basketball

3x3 Samos

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στη Σάμο.

Μια μοναδική εμπειρία έζησε το μπάσκετ στο νησί της Σάμου, όταν η πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ μεταμορφώθηκε σε έναν αθλητικό χώρο γεμάτο ενέργεια και πάθος.

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball, διοργανώθηκε από τη ΔΕΗ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, τις ημερομηνίες 12 και 14 Μαΐου. Οι παρέες του νησιού συγκεντρώθηκαν, μετατράπηκαν σε ομάδες και έζησαν μοναδικές στιγμές διασκέδασης και αθλητισμού, ανακαλύπτοντας τη μοναδική μαγεία του 3×3 μπάσκετ.

Αναλυτικά το Δ.Τ

• 48 ομάδες διασκέδασαν και έπαιξαν 3×3 στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ
• Μεγάλοι νικητές οι «Hellas White» στις γυναίκες (+18), η «Τραγωδία» στους άνδρες (+18), οι «Syntrim team» στις οικογένειες και οι «Δρουτσάδες» στους νέους κάτω των 18
• Επόμενος σταθμός του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball η Μεγαλόπολη στις 16-18 Ιουνίου

Στη Σάμο έκανε το πρώτο του βήμα το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball όπου οι παρέες έγιναν ομάδες, διασκέδασαν παίζοντας μπάσκετ και γνωρίστηκαν με το 3×3, στο τουρνουά που διοργάνωσαν η ΔΕΗ και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) μεταξύ 12 και 14 Μαΐου στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ της Σάμου.

Στο πλαίσιο του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στήθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου 2 γήπεδα μπάσκετ όπου φίλοι του μπάσκετ έπαιξαν 3×3. H συμμετοχή ήταν ανοικτή για όλους τους ενδιαφερόμενους, όλων των ηλικιών. Με κάποιους από τους αγώνες να κρίνονται στον πόντο, οι 48 ομάδες που συμμετείχαν ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους στο τουρνουά αλλά πάνω από όλα πέρασαν όμορφα. Νικητές των τελικών αναδείχτηκαν οι «Hellas White» στις γυναίκες (+18), η «Τραγωδία» στους άνδρες (+18), οι «Syntrim team» στις οικογένειες και οι «Δρουτσάδες στους νέους κάτω των 18.

Η Σάμος αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό μιας σειράς πέντε μεγάλων τουρνουά 3×3 ΔΕΗ Street Basketball που θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Η ομάδα με την μεγαλύτερη συγκομιδή πόντων από τα πέντε τουρνουά θα προκριθεί απευθείας στο Belgrade FIBA 3×3 Challenger που θα διεξαχθεί 11-12 Αυγούστου στο Βελιγράδι. Επόμενος σταθμός του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball είναι η Μεγαλόπολη στις 16-18 Ιουνίου και ακολουθούν οι Πτολεμαΐδα, η Ρόδος και η Άρτα.

6a8a8269-4d46-43b2-9761-c216eebb2063.jpeg

Η ΔΕΗ στηρίζει την ανάπτυξη του μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.

Μπάσκετ 3×3: από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το 3×3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2020 προστέθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

Το 3×3 αποτελεί το πιο διαδεδομένο ομαδικό «άθλημα του δρόμου» στον κόσμο και παίζεται με δύο αντίπαλες ομάδες των τριών παικτών, σε μία μπασκέτα, στο μισό γήπεδο. Νικήτρια είναι η ομάδα που προηγείται όταν συμπληρωθεί ένα δεκάλεπτο παιχνιδιού ή όποια ομάδα φτάσει πρώτη στους 21 πόντους.