Κεντρική Ασίστ Περαστικός Ο Τσαν, η Εφές κι ο Μπαρτζώκας

Ο Τσαν, η Εφές κι ο Μπαρτζώκας

Μπαρτζώκας και Τσαν

Τι σχέση έχει ο Μπαρτζώκας, ο Τσαν κι ο Αταμάν;

Δεν ξέρω πώς έχει «κάτσει» έτσι η ιστορία κι ασχολούμαι το τελευταίο διάστημα μόνο με προπονητές. Θα βρω τι φταίει και θα το διορθώσω. Πριν σας γράψω αυτά που έμαθα, να σημειώσω κάτι: Το κείμενο βγαίνει σήμερα στον αέρα, επειδή ο Γιώργος Μπαρτζώκας οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τελικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα το κρατούσα για μετά το φάιναλ φορ.

Πάμε, λοιπόν, από την αρχή. Στην Κωνσταντινούπολη υπάρχει το «μεγάλο παζάρι» (Kalicarsi), χτισμένο το 1460. Εκεί βρίσκεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, σε καλές τιμές κι επειδή υπάρχουν εξαιρετικές απομιμήσεις, το επισκεπτόμαστε που και που. Μην νιώθετε άβολα, μπορώ να σας πω πολλές διάσημες, που κυκλοφορούν με «μαϊμούδες» και δεν το παίρνει χαμπάρι κανείς.

Έχει πολύ περπάτημα, όμως, και κάθισα να πιώ ένα τσάι με ρόδι. Εξαιρετικό. Δίπλα έκαναν τον ναργιλέ τους δύο μπασκετόφατσες της Τουρκίας. «Περαστικός» εγώ, άντε να με καταλάβουν. Είχα μαζί κι έναν Τούρκο φίλο, που καταλάβαινε τη γλώσσα τους κι έμαθα τα πάντα.

Πρώτος στόχος ο Μπαρτζώκας

Ο Αταμάν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, αλλά για την Εφές δεν ήρθε το τέλος τού κόσμου. Λεφτά έχουν, ακόμα και με υποτιμημένο το νόμισμά τους, θέλησαν να πάρουν τον καλύτερο. Όπου καλύτερος (και με τη βούλα) προπονητής στην Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Αυτόν θα πάρουμε» είπαν.

Το έψαξαν το ζήτημα, αλλά σύντομα κατάλαβαν ότι δεν ήταν θέμα χρημάτων. Ο Μπαρτζώκας δεν θα άφηνε τον Ολυμπιακό. Ακόμα κι αν δεν περνούσε στο φάιναλ φορ. Ούτε ο Ολυμπιακός θα άφηνε τον Μπαρτζώκα.

Από… κορυφαίο σε… κορυφαίο

Είπαμε, για την Εφές δεν υπάρχει «τέλος του κόσμου». Δεν μπόρεσαν να πάρουν τον κορυφαίο της Ευρωλίγκας; Πήραν τον κορυφαίο του EuroCup. Ο Ερντέμ Τσαν είναι και Τούρκος, έχει θητεία δίπλα σε μεγάλους προπονητές (Ομπράντοβιτς, Κοκόσκοφ, των οποίων ήταν βοηθός στη Φενέρμπαχτσε), οδήγησε την Τουρκ Τέλεκομ στον τελικό του EuroCup, στην κανονική περίοδο στο τουρκικό πρωτάθλημα είναι 1ος (όπως κι ο Μπαρτζώκας), οπότε βρέθηκε λύση.

Οι δύο τύποι, πάντως, έλεγαν ότι η Εφές παρακολουθεί τον κόουτς τού Ολυμπιακού. Κι αυτό το έλεγαν πριν περάσει στον τελικό ο Μπαρτζώκας. Αν το πάρει κιόλας, θα κρατήσουν το όνομά του στην κορυφή της λίστας των προπονητών, όπως έκαναν και το διάστημα, που έμεινε κενή η καρέκλα στην άκρη τού πάγκου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…