Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο… πλανήτης «Λιόλιος»

Ο… πλανήτης «Λιόλιος»

Βαγγέλης Λιόλιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος ζει στον δικό του μπασκετικό πλανήτη.

Διάφοροι φίλοι (και «φίλοι») μου λένε «γιατί ασχολείσαι καθημερινά με την ΕΟΚ». Αρχίζω και πιστεύω ότι το κάνει επίτηδες ο Βαγγέλης Λιόλιος, για να κάνω αναφορές σε αυτόν. Πρέπει να υπάρχει μια ιδιόμορφη μεταξύ μας σχέση, που αδυνατώ να αντιληφθώ και να εντοπίσω…

Δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ, αλλά δεν με αφήνει ο κ. Λιόλιος κι η ηγετική ομάδα τής Ομοσπονδίας να… αγιάσω. Το σημερινό κατόρθωμα ήταν η ανακοίνωση για τη «Δήλωση συμμετοχής σωματείων, στο Πρόγραμμα Mini Basketball (U12) της ΕΟΚ, για τη σεζόν 2023-‘24». Απίστευτο, αλλά (δυστυχώς) αληθινό.

Αντιγράφω από το επίσημο site της ΕΟΚ: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος στις μικρές ηλικίες θέτει στο επίκεντρο του σχεδιασμού της την υλοποίηση προγράμματος Mini Basketball. Το πρόγραμμα αφορά σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών». Αν έκλεινε εδώ η αναφορά, το μόνο που θα έγραφα ήταν «μπράβο στην ΕΟΚ» και πως ο Λιόλιος έκανε κάτι πολύ καλό.

Συνεχίζουμε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο, που βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας, να αποστείλει δήλωση συμμετοχής στο Πρόγραμμα Mini Basketball (U12) της ΕΟΚ για τη σεζόν 2023-‘24». Εδώ αρχίζουν τα όμορφα.

Δεν ξέρουν στην Ομοσπονδία…

Στους περιορισμούς, που θέτει η ΕΟΚ, είναι ότι κάθε σωματείο πρέπει «να έχει τουλάχιστον 100 εγγεγραμμένα μέλη-αθλητές στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΟΚ κάτω των 18 ετών». Αναρωτιέμαι αν ο κ. Λιόλιος, ή κάποιος συνεργάτης του, έχει πάει σε ακριτικές περιοχές, σε νησιά. Πού να βρεθούν 100 παιδιά, να παίζουν στην ίδια ομάδα στην Καρδάμαινα; Δεν πρέπει να έχει συνολικά 100 παιδιά το χωριό της μάνας μου.

Ο προβληματισμός είναι αν γνωρίζουν σε ποιους απευθύνονται. Έχουν κάνει χαρτογράφηση των ομάδων, ανά την επικράτεια (οφείλουν να το έχουν κάνει, δεν μπορεί να μην γνωρίζει η ΕΟΚ τα μέλη της) κι έχουν διαπιστώσει ότι με αυτόν τον περιορισμό ΔΕΝ θα χαθούν παιδιά από το μπάσκετ;

Θα το δεχόμουν δίχως δεύτερη κουβέντα, αν δεν ήταν οριζόντιο μέτρο, αλλά είχε πληθυσμιακά κριτήρια. Δηλαδή, αν ένα σωματείο δεν έχει 100 μέλη – αθλητές, θα πούμε στα παιδιά 4-12 ετών «να φύγετε να πάτε αλλού;».

Ή μήπως δεν θέλουν πολύ κόσμο…

Φαντάζομαι ότι ο Λιόλιος έχει συνεργάτες κι αποκλείω το ενδεχόμενο να μην του είπαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί ο αριθμός των ομάδων, άρα κατ’ επέκταση των παιδιών και μάλιστα σε περιοχές ιδιαίτερης σημασίας, όπου το μπάσκετ οφείλει να παίξει όχι μόνο αθλητικό ρόλο.

Αρχίζω, λοιπόν, και σκέφτομαι μήπως ο κ. Λιόλιος κι οι συνεργάτες του ΔΕΝ θέλουν πολλά σωματεία, για να μην αυξηθούν τα έξοδα (διαιτητές, γραμματεία), οπότε με ένα οριζόντιο μέτρο κάνουν… οικονομία κλίμακας.

Αν δεν ξέρουν είναι επικίνδυνοι για το μπάσκετ. Αν ξέρουν είναι απολύτως ακατάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λιόλιος δείχνει γι’ άλλη μια φορά ότι δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο τής Ομοσπονδίας, άρα και τον δικό του. Δεν είναι να αναδείξει ταλέντα, αλλά να μαζικοποιήσει το άθλημα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχή είναι η 26η Μαΐου. «Τσακ μπαμ». Ούτε ένα bazaar καλλυντικών, που προκάλεσε ουρές στον δρόμο για τις γυναίκες (κυρίως), που έσπευσαν να προμηθευτούν φτηνά προϊόντα, δεν ήταν τόσο πιεσμένο χρονικά.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…