Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ο Παπάγου, ο Ζακεστίδης, η ΟΔΚΕ κι ο Καφφές

Ο Παπάγου, ο Ζακεστίδης, η ΟΔΚΕ κι ο Καφφές

Παπάγου - Ψυχικό

Ο Παπάγου δικαιώθηκε. Αυτοί που τον ταλαιπώρησαν;

Στον αγώνα ανάμεσα στον Παπάγου και το Ψυχικό, οι τρεις διαιτητές -προεξέχοντος του Κωνσταντίνου Ζακεστίδη– τύλιξαν τους «στρατηγούς» σε μια κόλλα χαρτί. Το φύλλο αγώνα έμοιαζε με τόμο της μεγάλης Σοβιετικής εγκυκλοπαίδειας, αλλά σε δεύτερο βαθμό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος.

«Παρουσία ελάχιστων φιλάθλων» (του Παπάγου), οι οποίοι «συμπεριφέρθηκαν όπως υπαγορεύει το φίλαθλο πνεύμα» είδαν στο βίντεο οι δικαστές. Άλλωστε δεν υπήρξε διακοπή του αγώνα, προκειμένου να τούς γίνουν συστάσεις. Ο Παπάγου αθωώθηκε από τον Αθλητικό Δικαστή της ΕΟΚ.

Οι διαιτητές, αφού πρώτο υποβλήθηκε ένσταση για παράβαση των κανονισμών από τους διαιτητές, έγραψαν στο φύλλο αγώνα ότι καθυβρίστηκαν. Να σημειώσω εδώ ότι το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών!

Ωραία, τελειώσαμε, αλλά είναι έτσι; Στο ποινικό δίκαιο όταν αθωώνεσαι έχεις δικαίωμα να κινηθείς δικαστικά για ψεύδη καταμήνυση, κατά του μηνυτή και για συκοφαντική δυσφήμιση. Εδώ, ούτε σκόρδο φάγαμε, ούτε σκόρδο μύρισε.

Οι τρεις διαιτητές (Ζακεστίδης, Θεοδωρόπουλος, Παπαδόπουλος) είναι έκθετοι. Και το αφήνω εδώ, για την ώρα. Θα επανέρθω, γιατί εκτός των τριών, υπάρχει μια ανοιχτή κόντρα ανάμεσα σε παράγοντα διαιτησίας και τον Παπάγου. Καλό είναι να το μαζέψει ο παράγοντας, γιατί στο τέλος θα βγει χαμένος.

Η «δημοκρατική» ΟΔΚΕ κι ο… σταθερός Μπούσιας

Στη Λάρισα έγινε η Γενική Συνέλευση της ΟΔΚΕ. Μιλάμε για πρωτόγνωρη χλιδή. Σούπερ ξενοδοχείο, πληρωμένα όλα, γεύματα, μπλουζάκια, τα πάντα. Το καλύτερο; Η Ομοσπονδία δεν πλήρωσε ευρώ, είχε «καθαρίσει» για όλα ο Ηλίας Καφφές.

Μάλιστα, σ’ ένα από τα τραπέζια, το μέλος τού Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, Κωνσταντίνος Μπούσιας, έσπευσε να πάει στο τραπέζι του, να τον χαιρετήσει (τον Καφφέ) και να φάει μαζί του. Δεν θα είχε ενδιαφέρον, αν νωρίτερα δεν είχε υψώσει τη σημαία της επανάστασης, αρνούμενος να τιμηθεί ο Καφφές με τον τίτλο τού επίτιμου προέδρου.

Πίσω από κλειστές πόρτες λιοντάρι ο Πατρινός, μπροστά στον κόσμο… αρνάκι. Αλλά αυτό ουδόλως μας απασχολεί. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για έναν άνθρωπο, που δήλωσε παραίτηση από το Δ.Σ. και συνεχίζει να είναι μέλος του. Αν ήταν απλός διαιτητής, ή μέλος Τοπικής Ένωσης θα είχε διαγραφεί.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη πλάκα είναι πως το Δ.Σ. δεν μπορούσε να αποφασίσει κατά πλειοψηφία, καθώς για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση έπρεπε να είναι ομόφωνη. Μιλάμε για τον ορισμό της δημοκρατίας. Απορώ τι ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις. Απορώ πώς λειτουργεί (και γιατί λειτουργεί) η ΟΔΚΕ. Την οποία, βεβαίως, ουδείς παίρνει στα σοβαρά, έτσι όπως κατάντησε.

Αν αύριο (δίνω ιδέες τώρα) κάποιο μέλος του Δ.Σ. ενοχληθεί, μπορεί να ασκεί βέτο και να μην λαμβάνεται καμία ανάλογη απόφαση. Αυτά κάνετε και θα σας κράζει μια ζωή ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Έτσι για αλλαγή πείτε μια φορά την αλήθεια κ. Λιόλιο

Ο Παναγιώτης Φασούλας πετάει εκ νέου το γάντι στον Βαγγέλη Λιόλιο. Ο επικεφαλής του συνδυα…