Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Μπαρτσελόνα 78-66 (vid)

Μονακό – Μπαρτσελόνα 78-66 (vid)

jordan loyd monaco barcelona

Νίκη και τρίτη θέση για τη Μονακό στη φετινή Euroleague

Η Μονακό ήταν νικήτρια στον μικρό τελικό της Euroleague, καθώς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 78-66. Οι Μονεγάσκοι έδειξαν μεγαλύτερη διάθεση από τους αντιπάλους τους και πήραν εύκολα την τρίτη θέση στη φετινή διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ξανά αποκαρδιωτική και δίκαια έμεινε στην τελευταία θέση του Final Four.

Ο Ντιαλό μπήκε δυνατά στο ματς και πέτυχε και τους πέντε πρώτους πόντους της Μονακό (5-5). Οι δύο ομάδες δεν ήταν συγκεντρωμένες στα πρώτα λεπτά και χαρακτηριστικό ήταν ότι είχαν συνολικά 5 λάθη σε 3′ (2 η Μονακό, 3 η Μπαρτσελόνα).  Οι Μονεγάσκοι έδειχναν μεγαλύτερη διάθεση στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να έχουν τα ηνία στο σκορ (15-10). Η Μπαρτσελόνα ήταν τραγική σ’ αυτό το διάστημα (7 λάθη) και δεν μπορούσε να βγάλει σωστή επίθεση. Αντίθετα, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έπαιζε άμυνες, έτρεχε το γήπεδο και για πρώτη φορά προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (24-13).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Η Μονακό έκανε ότι ήθελε στο ματς, με τους μπλαουγκράνα να δείχνουν ανήμποροι να ακολουθήσουν στον ρυθμό της (34-21). Ο Νίκολα Μίροτιτς σ΄ακόμη ένα παιχνίδι σε Final Four ήταν άφαντος και πέτυχε το πρώτο του καλάθι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (40-26). Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους Μονεγάσκους στο +16 (44-28) και τη Μπαρτσελόνα να είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Μονακό είχε τον έλεγχο και στο τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά να έχει παγιωθεί σταθερά στους +10 πόντους (52-39). H Μπαρτσελόνα είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα και δεν έφτανε εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Αντίθετα, οι Μονεγάσκοι έπαιρναν σκορ και από παίκτες που δεν συνήθιζαν να είναι πρώτοι σκόρερ (Στραζέλ και Ντιαλό) και συντηρούσαν σχετικά εύκολα το διψήφιο προβάδισμα τους (60-45).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οιο δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες, που δεν είχαν πολλά λεπτά μέχρι στιγμής. Ο Γιασικεβίτσιους χρησιμοποίησε τους νεαρούς Μαρτίνεζ και Νάζι, ενώ στην αντίπερα ο Στραζέλ ήταν αρκετή ώρα στο παρκέ και ο Μάικ Τζέιμς στον πάγκο. Μέχρι το τέλος του ματς δεν άλλαξε κάτι. Η Μονακό κράτησε το προβάδισμα της και πήρε τελικά τη νίκη με 78-66.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-26, 60-45, 78-66

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…