Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Α' ΕΣΚΑ Μελίσσια: Παραμένουν στον πάγκο Οικονομόπουλος και Γκίκας

Μελίσσια: Παραμένουν στον πάγκο Οικονομόπουλος και Γκίκας

ektoras oikonomopoulos nikos gkikas melissia

Με Οικονομόπουλο και Γκίκα στον πάγκο τα Μελίσσια και στην Α’ ΕΣΚΑ

Τα Μελίσσια δεν κατάφεραν να παραμείνουν στις Εθνικές Κατηγορίες, καθώς ύστερα από αρκετά χρόνια υποβιβάστηκαν στην Α’ ΕΣΚΑ. Η ομάδα, η οποία φέτος παρατάχθηκε με ιδιαίτερα νεανικό ρόστερ, αποφάσισε να στηρίξει το προπονητικό της δίδυμο κι έτσι ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τους Έκτορα Οικονομόπουλο και Νίκο Γκίκα.

Οι δύο προπονητές φέτος καθοδήγησαν το νεανικό ρόστερ της ομάδας στη Γ’ Εθνική και έδειξαν πολύ καλά δείγματα γραφής. Ο Οικονομόπουλος και ο Γκίκας έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους για τη νέα σεζόν και στόχος τους είναι η διατήρηση του περσινού κορμού.

Αναλυτικά:

«Σε μια πολύ δύσκολη αγωνιστική χρονιά που στη Γ’ Εθνική Κατηγορία θα έπεφταν 6 από τις 12 ομάδες κάθε ομίλου, ο σύλλογός μας πήρε τη γενναία απόφαση να προχωρήσει – χωρίς να υπολογίσει το κόστος – σε μια ριζική ανανέωση της ανδρικής μας ομάδας. Η καθοδήγησή της ομάδας ανατέθηκε σε δύο εξαιρετικά ταλαντούχους προπονητές στους οποίους πιστεύει πολύ, λάτρεις του σύγχρονου μπάσκετ, τον Έκτορα Οικονομόπουλο και τον Νίκο Γκίκα (και το υπόλοιπο προπονητικό staff, Λάμπρο Καρρά, Έκτορα Κωνσταντινίδη, Αντώνη Πολυχρονόπουλο και φυσικά τον γυμναστή μας Γιώργο Μιχαλόπουλο), συνθέτοντας παράλληλα ένα πολύ νεανικό ρόστερ, το οποίο απαρτιζόταν κατά ένα μεγάλο μέρος από αθλητές προερχόμενους από τις ακαδημίες μας, πλαισιωμένους από νεαρούς κυρίως, αλλά και 2-3 πιο έμπειρους και ικανότατους αθλητές που ήρθαν πιστεύοντας και θέλοντας να συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό.

Παρ’ ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να παραμείνει στις εθνικές κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε αδιάλειπτα τα τελευταία έξι χρόνια, η χρονιά κρίνεται απολύτως επιτυχημένη καθώς η ομάδα κατάφερε να χτίσει ισχυρούς δεσμούς, να γίνει μια αξιοζήλευτη μπασκετική οικογένεια και ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος να φτάσει στο επίπεδο να παίξει σύγχρονο, γρήγορο και ελκυστικό μπάσκετ και να γίνει απολύτως ανταγωνιστική ακόμα και με τις κορυφαίες ομάδες του ομίλου στον οποίο συμμετείχε, που αποτελούσε και τον κύριο στόχο για τη χρονιά που πέρασε.

Ο στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο δεν είναι άλλος από τη διατήρηση του περσινού κορμού, την εξασφάλιση του καλού κλίματος που με στοχευμένες προσθήκες θα μας εξασφαλίσει το συντομότερο δυνατό την παραμονή σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία όπως προβλέπεται να είναι η Α’ ΕΣΚΑ. Απώτερος στόχος βέβαια του συλλόγου μας δεν είναι άλλος φυσικά από την προσπάθεια για επιστροφή στις εθνικές κατηγορίες το ταχύτερο δυνατό, όμως με υπομονή, σταθερά και προγραμματισμένα βήματα και πάντοτε σύμφωνα με τη φιλοσοφία που έχουμε χτίσει.

Στο πλαίσιο αυτό είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ανανέωση της συμφωνίας μας με το προπονητικό δίδυμο Έκτορα Οικονομόπουλο – Νίκο Γκίκα και για την αγωνιστική περίοδο που έρχεται και τις νέες προκλήσεις που θα ακολουθήσουν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Α' ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Από την ΚΑΠ στα Μελίσσια ο Παρασκευόπουλος (pic)

Τα Μελίσσια ανακοίνωσαν την απόκτηση του Βασίλη Παρασκευόπουλου Σε μία σημαντική μεταγραφι…