Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΜακΚίσικ στο Ebasket: «Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη»

ΜακΚίσικ στο Ebasket: «Παίζουμε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη»

maccisik olympiakos panathinaikos

Ανυπομονεί για το τρόπαιο ο Σακίλ ΜακΚίσικ.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Final Four, ο Σακίλ ΜακΚίσικ μίλησε στο Ebasket.gr κατά τη διάρκεια της Media Day. Ο Αμερικανός γκαρντ αναφέρθηκε στους τρόπους που ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει στο τρόπαιο, καθώς και στο ενδεχόμενο αποτυχίας. Επιπλέον μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τέλος απηύθηνε το δικό του μήνυμα στο «ερυθρόλευκο» κοινό.

Ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο τρόπαιο;

Νομίζω ότι θα παίξει ρόλο ποιος το θέλει παραπάνω. Μπορούμε να προχωρήσουμε σταδιακά και να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πράγματα να φαίνονται ευκολότερα. Η επιτυχία μας εξαρτάται από τη διάθεσή μας να αγωνιστούμε. Μέχρι σήμερα, έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε πολλά ματς και αυτό μας δίνει την ελπίδα ότι μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή και να αισθανθούμε άνετα. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν από την άμυνα. Το πάθος η ενέργεια και αποφασιστικότητα θα είναι τα κύρια σημεία που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο Final Four.

Θα θεωρηθεί αποτυχία για τον Ολυμπιακό να μην φτάσει στον τελικό ή ακόμα και αν φτάσει να μην κατακτήσει το τρόπαιο;

Δεν νομιζω να θεωρηθεί αποτυχία. Βέβαια αν κοιτάξουμε στο παρελθόν δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι γι αυτό και θα μπορούσα να το πω αποτυχία, αλλά τώρα αδιαμφισβήτητα παίζουμε από τα καλύτερα μπάσκετ στην Ευρώπη και αυτό το λέει όλος ο κόσμος. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ότι φέτος είχαμε την καλύτερη πεντάδα στην Ευρώπη και ότι μπορούμε να είμαστε πρωταθλητές. Αλλά όλες οι ομάδες που προκρίθηκαν είναι καλές και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Έχουμε όμως την ποιότητα να φτάσουμε στον τελικό και να κατακτήσουμε αυτό που ονειρευόμαστε από την αρχή της σεζόν.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σας έχει οδηγήσει μέχρι το Κάουνας, ποιο είναι το σχόλιο σου γι αυτόν;

Ο Μπαρτζώκας είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετική εμπειρία και αυστηρό πνεύμα, ο οποίος όντως μας έχει οδηγήσει στην κορυφή του αθλήματος. Είναι ένας προπονητής που δεν αφήνει τίποτα να πάει χαμένο. Έχει ακριβές πλάνο και ζητά από εμάς να το ακολουθούμε πιστά. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να το ακολουθήσουμε, αλλά πίστεψε με, αξίζει τον κόπο. Ο coach μας έχει βοηθήσει να αναπτύξουμε τις δεξιότητες μας και να γίνουμε καλύτεροι παίκτες, καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι συναθλητές.

Για το τάιμ άουτ στην Κωνσταντινούπολη και την ένταση που υπήρχε;

Μας είπε να σκάσουμε. Δεν υπήρξε καμία διαμάχη ή ένταση μεταξύ μας. Καταλάβαμε ότι ήταν για το καλό της ομάδας και κάναμε αυτό που μας είπε. Αυτό είναι το σημάδι μιας καλής ομάδας, που είναι διατεθειμένη να κάνει ό,τι χρειάζεται για να κερδίσει.

Ένα μήνυμα για τον κόσμο που θα βρεθεί στο Κάουνας;

Περιμένουμε να τους δούμε εκεί. Είναι τρελό αυτό που γίνεται φέτος με τον κόσμο. Ανυπομονούμε να φέρουμε το τρόπαιο στο σπίτι μας για την ομάδα και τον υπέροχο κόσμο μας, που από την πρώτη στιγμή μας στηρίζει και μας ακολουθεί πιστά.

MacKissic

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΔΕΑΒ: Κλήθηκαν σε απολογία Πανιώνιος και Ηρακλής

Στη ΔΕΑΒ κλήθηκαν Πανιώνιος και Ηρακλής. Η Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας μετά τα επεισόδ…