Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Λιόλιος: Ο ορισμός τής αποτυχίας

Λιόλιος: Ο ορισμός τής αποτυχίας

Αναπτυξιακό, Λιόλιος

Φάκελος διαιτησία: Ο Βαγγέλης Λιόλιος απέτυχε!

Μας έχουν κατηγορήσει, όπως μας κατηγορούσαν κι οι προηγούμενοι, ότι είμαστε υπερβολικοί στην κριτική μας. Δεν ιδρώνει το αυτί μας, αλλά επειδή κατά καιρούς κάνουμε και… χάρες, θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα ό,τι ζήτησε ο Βαγγέλης Λιόλιος.

Ήταν 16 Σεπτεμβρίου, του σωτηρίου έτους 2021, όταν ο πρόεδρος της ΕΟΚ παραχώρησε διαδικτυακή συνέντευξη. Τι είχε πει ο κ. Λιόλιος για τη διαιτησία; «Είναι βασικό κομμάτι για μένα η διαιτησία και δεν είμαι με κανέναν. Έχω βασική αρχή, τα κουκούτσια να είναι στη μέση. Αντί να κουβεντιάζουμε για ένα πρόβλημα, πρέπει να το λύνουμε. Θέλω να με κρίνετε αυστηρά για τη διαιτησία, θα πάρω εγώ την ευθύνη».

Είμαστε πλέον στις 13 Μαΐου τού 2023. Η σεζόν ολοκληρώνεται, το καλοκαίρι έχει διαιτητική ραστώνη, οπότε στην ουσία μιλάμε για δύο χρόνια μετά τη δήλωση. Ο κ. Λιόλιος ζήτησε να τον κρίνουμε αυστηρά κι αυτό θα κάνουμε: Πρόεδρε, απέτυχες παταγωδώς. Τα έκανες μαντάρα κι αυτό δεν το λέει ένας δημοσιογράφος, αλλά οι αριθμοί.

Η ελληνική διαιτησία στο περιθώριο

Θα αφήσω κατά μέρους το γεγονός ότι σε όλες τις κατηγορίες, σε όλη την Επικράτεια, οι ομάδες «βράζουν» κατά των διαιτητών. Είναι κακοί οι παράγοντες, όχι οι διαιτητές. Θα ασχοληθώ με την ελίτ του χώρου.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος είπε ότι θα λύσει το πρόβλημα κι αν δεν το λύσει θα αναλάβει την ευθύνη. Εκείνος το είπε, όχι εγώ. Δύο χρόνια μετά στα πλέι οφ και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας δεν υπάρχει Έλληνας διαιτητής! Ούτε για δείγμα.

Πάμε παρακάτω. Ημιτελικοί και τελικοί σε Eurocup και BCL. Ούτε ένας Έλληνας διαιτητής. Κι όχι τίποτ’ άλλο, αλλά ο κ. Λιόλιος επαίρεται για τις καλές σχέσεις που έχει με τα… κεντρικά της FIBA. Αν, δηλαδή, δεν είχε καλές σχέσεις, θα έβγαζαν τα νύχια των διαιτητών; Με καλές σχέσεις, απλά τους εξαφάνισαν.

Είναι απρόσφορο μέσο να θυμίσω ότι επί εποχής Βασιλακόπουλου, που η διαιτησία έζησε την απόλυτη εξαθλίωση, που εργαλειοποιήθηκε, που γελοιοποιήθηκε, είχαμε Έλληνες διαιτητές σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων. Τώρα δεν έχουμε ούτε διαιτητικό λέπι.

Η ΟΔΚΕ στην κοσμάρα της

Η ΚΕΔ/ΕΟΚ έχει επιλέξει να βάζει συγκεκριμένους διαιτητές στα παιχνίδια της Α1. Οι ίδιοι κι οι ίδιοι σφυρίζουν τις ίδιες ομάδες. Την ίδια στιγμή η ΟΔΚΕ συνεχίζει την αγροτική πολιτική (προς άγρα ψήφων), ανεβάζοντας διαιτητές, που έχουν περάσει το όριο ηλικίας, αυξάνοντας τον αριθμό των επιτυχόντων.

Καμία συνεννόηση μεταξύ τους. Η υποκρισία τρόπος έκφρασης. Αντί όλοι να ασχοληθούν με το πρόβλημα, εξακολουθούν να φτιάχνουν βιλαέτια, να χαμογελούν ψεύτικα και να καμώνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον… φόνο.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος υποσχέθηκε ότι θα τα αλλάξει όλα αυτά. Το μόνο που πέτυχε (για την ώρα) είναι να σκάσει στα χέρια του το μεγαλύτερο σκάνδαλο (στο Κόσσοβο) των τελευταίων 30 χρόνων. Το λες κι ορισμό της αποτυχίας

Αλήθεια, την ευθύνη πότε σκοπεύεις πρόεδρος να την αναλάβεις;

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…