Κεντρική Διεθνή Basketball Champions League Βόννη – Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-70

Βόννη – Χάποελ Ιερουσαλήμ 77-70

Basketball Champions League

Σήκωσε το Basketball Champions League η Βόννη!

Η Βόννη είναι η νέα κάτοχος του Baksetball Champions League, επικρατώντας με 77-70 της Χάποελ Ιερουσαλήμ στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Με χαμηλό ρυθμό ξεκίνησαν και οι δυο ομάδες το παιχνίδι στη Μάλαγα. Σταδιακά η Βόννη ανέβαζε στροφές, πήρε «αέρα» εφτά πόντων (14-7) με λύσεις του Σόρτς και έκτοτε ο ίδιος οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη διψήφια διαφορά (20-10). Οι Γερμανοί συνέχισαν να έχουν τα ηνία υπέρ τους και με το πόδι κολλημένο στο γκάζι εκτόξευσαν την ψαλίδα του σκορ στο +16 (30-14). Η Χάποελ βρήκε απάντηση με ένα σερί  7-0 και μείωσε σε μονοψήφια νούμερα (30-21). Ωστόσο η Βόννη εύκολα κατάφερε να ανακτήσει και πάλι τη διψήφια διαφορά υπέρ της (37-24) λίγα λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι Ισραηλινοί με τον Ράντολφ να δείχνει τις προσθέσεις του, πλησίασαν αρχικά σε απόσταση βολής (39-37) και έπειτα παρότι η Βόννη βρήκε στόχο με διαδοχικά τρίποντα (41-45) «έκοψε» άμεσα το -6 σε -2, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ του τρίτου δεκαλέπτου σε (57-55).

Τελική ευθεία… Η Βόννη είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίρνοντας εύκολα διάφορες των έξι και εννιά πόντων (73-64). Από εκεί και πέρα η Χάποελ δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση στα εναπομένουσα λεπτά και έτσι οι Γερμανοί πήραν τη νίκη με (77-70) και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους.

Τα δεκάλεπτα: 14-7, 37-28, 57-55, 77-70.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Basketball Champions League

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…