Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Το σχέδιο της ΕΟΚ για τους δύο διαιτητές

Το σχέδιο της ΕΟΚ για τους δύο διαιτητές

Πιλάβιος, ΕΟΚ

Αμήχανη η ΕΟΚ προχωρά σε αδέξιους χειρισμούς.

Το θέμα, που το ebasket ανέδειξε (δείτε εδώ) παίρνει διαστάσεις. Εμείς από την πρώτη στιγμή μπήκαμε στην ουσία. Η ΕΟΚ όφειλε να προστατεύσει τους διαιτητές, αλλά για να το κάνει, ώστε ταυτόχρονα να αποδοθεί δικαιοσύνη, πρέπει να έχει διαχειριστικό πλάνο, κάτι που η νυν ηγεσία σε καμία περίπτωση δεν έχει δείξει.

Αρχικά προσπάθησαν να… «θάψουν» την υπόθεση των ΖαχαρήΚάρδαρη στο Κόσσοβο. Οι… φιλικοί τους δημοσιογράφοι έκαναν το απίστευτο: Έγραψαν την… ανακοίνωση της ΕΟΚ, χωρίς να έχουν γράψει νωρίτερα το θέμα. Αν υπήρχε αξιολόγηση, έπρεπε να τους πάρουν τις ταυτότητες, αλλά τι να λέμε τώρα. Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, αλλά η ντροπή δεν είναι δουλειά.

Η Ιφιγένεια, το τρίτο πρόσωπο και ο Πιλάβιος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος κι η ηγετική ομάδα τής ΕΟΚ θεώρησαν ότι από τη στιγμή, που θα περνούσε στα χαμηλά το θέμα, θα ήταν όλα καλά. Την ίδια στιγμή, βέβαια, δημοσιογράφος από την Τουρκία γράφει ότι «… Έλληνες διαιτητές πιάστηκαν να λαμβάνουν 10.000 ευρώ ο καθένας».

Όσο δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό το αμφισβητούμε. Όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή. Βεβαίως, αν υπάρχει βίντεο, που τους απεικονίζει να μπαίνουν σε αυτοκίνητο, με παράγοντα ομάδας (Τρέπστα), είτε καραμέλες πήραν, είτε διαμάντια, έχουν κάνει τεράστιο λάθος.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι υπάρχει και τρίτο πρόσωπο, που εμπλέκεται στην υπόθεση. Είναι παράγοντας διαιτησίας, φίλος ενός εκ των δύο διαιτητών. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση της ΕΟΚ να είναι αποφασισμένη να καρατομήσει τους δύο διαιτητές. Όχι μόνο να τους αντικαταστήσει στους επικείμενους αγώνες των πλέι οφ (ο Κάρδαρης σφυρίζει το Προμηθέας – ΠΑΟΚ κι ο Ζαχαρής το ΑΕΚ – Περιστέρι), αλλά να τους αφαιρέσει τη σφυρίχτρα.

Από την πλευρά τους οι διαιτητές δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Υποστηρίζουν ότι έχουν πέσει θύματα πλεκτάνης κι έχουν αναθέσει την υπόθεση στον Σοφοκλή Πιλάβιο. Θυμίζουμε ότι ο γνωστός δικηγόρος έχει αναλάβει (μεταξύ άλλων) και την περίπτωση του Ντίνου Μήτογλου.

Για την ώρα κινούμαστε μόνο στη σφαίρα των ενδείξεων. Είναι κρίμα να τιμωρηθούν, δίχως αδιάσειστες αποδείξεις, δύο ταλαντούχοι διαιτητές, μόνο και μόνο επειδή η ΕΟΚ αναζητά κάποιους σε ρόλο Ιφιγένειας, για να καλύψει το διαιτητικό μπάχαλο, που έχει δημιουργήσει.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: Αν όντως συμμετείχαν σε παράνομη δοσοληψία, να αποπεμφθούν. Αλλά να είναι 100% βέβαιο, να υπάρχουν πειστήρια, όχι να τους ρίξουμε στα λιοντάρια…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…