-
Κεντρική Basket League Το «κοντέρ» του Ντένμον έγραψε 100 τρίποντα

Το «κοντέρ» του Ντένμον έγραψε 100 τρίποντα

denmon 1

Νέο ατομικό ρεκόρ από τον Μάρκους Ντένμον.

Ο Μάρκους Ντένμον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης του Περιστερίου bwin στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με την ΑΕΚ και μέσα από αυτό έφτασε σε τρία ξεχωριστά επιτεύγματα.

*Έχοντας τέσσερα εύστοχα τρίποντα (4/8) έφτασε τα 100 σε 46 αγώνες στην Basket League. Ο Αμερικανός μετράει 102/236 σουτ από την περίμετρο (43,22%).

*Ο Ντένμον έφτασε τα 60 εύστοχα τρίποντα στη σεζόν και αυτός είναι ένας αριθμός στον οποίο έφτασαν άλλοι 13 παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου bwin στην Basket League. Ο Αμερικανός είναι ο μόνος από τη συγκεκριμένη λίστα που το έκανε έχοντας μόνο μία σεζόν με τη φανέλα των «κυανοκίτρινων».

*Ο Ντένμον τελείωσε το παιχνίδι με 29 πόντους με τους οποίους ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Τόσους είχε στο ματς της 5ης αγωνιστικής με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό.

*Με αυτούς τους 29 πόντους, ο Ντένμον έφτασε και ξεπέρασε τους 600. Σε 46 αγώνες έχει 603 και έναν μέσο όρο 13,1.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο για το Περιστέρι bwin…

*Ο κορυφαίος ριμπάουντερ της κανονικής περιόδου, ο Μίρο Μπίλαν, έκανε για ένα ακόμη παιχνίδι πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Με τα 11 που είχε χθες, μπήκε μάλιστα στην πρώτη 30άδα της ιστορικής λίστας των «κυανοκίτρινων». Έφτασε τα 187 και ξεπέρασε τον Αντρέ Χάτσον που είχε 181 στην περίοδο 2002-03.

Ο Κροάτης συνδύασε τα 11 ριμπάουντ με 11 πόντους και έτσι έφτασε τα οχτώ double-double, ανοίγοντας την απόσταση, στη σχετική λίστα, από τον Ακίλ Μίτσελ και τους Τσέβεζ Γκούντγουϊν, Σάβιον Φλαγκ για τους οποίους τελείωσε η σεζόν με πέντε τέτοιες επιδόσεις.

*Ο Δημήτρης Μωραΐτης βοήθησε σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού την ομάδα του και μέσα από την εμφάνιση του έφτασε σε ένα ατομικό ρεκόρ περιόδου, μαζεύοντας επτά ριμπάουντ. Ο διεθνής γκαρντ είχε έξι ριμπάουντ στην πρεμιέρα του φετινού Πρωταθλήματος απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco αλλά το ρεκόρ καριέρας του είναι εκείνο των 12 που είχε στο ματς της 24ης αγωνιστικής της περσινής σεζόν απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

*Με τους έξι πόντους του ο Ίαν Χάμερ έφτασε τους 400 σε 31 αγώνες στην Basket League. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει μέσο όρο 12,9 πόντων.

*Σε ομαδικό επίπεδο το Περιστέρι bwin σημείωσε νέο ρεκόρ εύστοχων βολών στη φετινή Basket League έχοντας 32 (32/34). Έτσι ξεπέρασε την επίδοση των 30 εύστοχων βολών (30/36) που είχε ο Προμηθέας στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό.

 

Jankovic%20240423

 

Ο Γιάνκοβιτς στην 50άδα των αγώνων της Basket League

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς «έγραψε» την 309η εμφάνιση του στην Basket League κόντρα στο Περιστέρι bwin και με αυτήν μπήκε στην 50άδα της σχετικής, ιστορικής λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση και τον Γιώργο Τσιάρα που είχαν από 308 εμφανίσεις στην κατηγορία και «έπιασε» στην 48η θέση της λίστας τον Λάζαρο Αγαδάκο.

Ακόμη ο Γιάνκοβιτς είχε οχτώ πόντους με τους οποίους έφτασε τους 2.433 και ανέβηκε στην 52η θέση της λίστας των σκόρερ, ξεπερνώντας τον Αντώνη Φώτση και τον Νίκο Μπάρλο που είχαν από 2.428.

Ο φόργουορντ της ΑΕΚ με τα τρία ριμπάουντ που μάζεψε χθες, έφτασε τα 1.200 στην κατηγορία.

Ακόμη για την «Ένωση»…

*Ο Δημήτρης Φλιώνης ήταν ο κορυφαίος της πραγματοποιώντας παράλληλα την καλύτερη φετινή εμφάνιση του. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε ατομικά ρεκόρ περιόδου με τους 17 πόντους, τα οχτώ ριμπάουντ και το 22 που είχε στο ranking.

Έμεινε μάλιστα έναν πόντο και ένα ριμπάουντ μακριά από τα ρεκόρ καριέρας του στην Basket League. Οι κορυφαίες επιδόσεις του παρέμειναν εκείνες των 18 πόντων που είχε με τον Άρη στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος 2020-21 κόντρα στο Μεσολόγγι και τα εννιά ριμπάουντ που είχε στη 18η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος με την ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό.

Με τα επτά αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ο Φλιώνης έφτασε και ξεπέρασε τα 300 μέσα από την 170ή εμφάνιση του στην Basket League.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ