Κεντρική Β' Εθνική Πρωτέας Βούλας – Μίλωνας 60-71

Πρωτέας Βούλας – Μίλωνας 60-71

milonas 1

Με το ένα πόδι στην Elite League ο Μίλωνας

Ο Μίλωνας πήρε σπουδαία νίκη στη Βούλα επί του Πρωτέα και είναι με το ένα πόδι στην Elite League. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης με μία εξαιρετική τέταρτη περίοδο επικράτησε με 71-60 και έκανε το 1-0 στη σειρά. Οι παίκτες του κόουτς Καραγιάννη έχουν την ευκαιρία εντός έδρας να πάρουν τη δεύτερη νίκη που χρειάζονται και να πανηγυρίσουν την άνοδο στην Α2.

Ο Πρωτέας Βούλας ήταν εξαιρετικός στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα διαβασμένοι και ήταν εξαιρετικοί αμυντικά. Ο Μίλωνας είχε προβλήματα στη δικιά του άμυνα και πρόσφερε πολλά εύκολα γκολ-φάουλ στους γηπεδούχους. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας της Νέας Σμύρνης ήταν όμως τα τρία γρήγορα φάουλ που φορτώθηκε ο Μαλούκος (14-10). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, γρήγορα γύρισαν την κατάσταση. Το βάθος του πάγκου τους κατάφερε να αλλάξει τη ροή και ο Μίλωνας εξανέμισε τη διαφορά του Πρωτέα (16-16).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες παρέμειναν κοντά στο σκορ με τον Μίλωνα, όμως, να έχει σταθερά τα ηνία του σκορ (19-24). Οι γηπεδούχοι κόλλησαν επιθετικά και εγκλωβίστηκαν στην καλή άμυνα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Επιθετικά και οι δύο ομάδες δεν λειτουργούσαν καλά και το σκορ στο πρώτο 20λεπτο κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα (28-31).

Ο Μίλωνας μπήκε δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιθετικό κρεσέντο έστειλε τη διαφορά στους 8 πόντους (30-38). Ο Πρωτέας έβγαλε αντίδραση και απάντησε με δικό της σερί 6-0 και μείωσε ξανά τη διαφορά (36-38). Οι γηπεδούχοι ήταν εξαιρετικοί στην τρίτη περίοδο και με έναν φοβερό και τρομερό Ματσάγγο έφεραν το ματς στα ίσια (43-43). Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, όμως, άντεξε και με ένα μεγάλο γκολ-φάουλ του Μελισσαράτου ανέκτησε το χαμένο προβάδισμα του (43-48).

Ο Μίλωνας συνέχισε το σερί του (13-0 σερί) και η διαφορά για πρώτη φορά στο ματς πήγε σε διψήφια επίπεδα (43-56). Ο Πρωτέας προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τους επέτρεψαν να μπουν ξανά στο παιχνίδι (48-60). Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και ο Μίλωνας πήρε τη νίκη με 71-60

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 28-31, 43-48, 60-71

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός – Προμηθέας

Η αστυνομία έβαλε στοπ στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Προμηθέας. Η προγραμματισμένη …