Κεντρική Διεθνή Eurocup Προμηθέας Πάτρας – Μπουρζ 89-75

Προμηθέας Πάτρας – Μπουρζ 89-75

tsairelis mixalis promitheas bourg

Ιστορική στιγμή για τον Προμηθέα.

Ο Προμηθέας Πάτρας έγραψε ιστορία, καθώς προκρίθηκε στους «8» του Eurocup για πρώτη φορά στην ιστορία του. Οι Πατρινοί με μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Μπουρζ επικράτησε με 89-75 και πέρασε στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Προμετέι, που έχει ήδη προκριθεί.

Ο Προμηθέας μπήκε καλά στο ματς και γρήγορα πήρε τα ηνία του σκορ (8-3). Η ομάδα της Πάτρας συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο ματς έχοντας εξαιρετική αμυντική εικόνα (16-7). Η διαφορά συνεχώς μεγάλωνε και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (24-13).

Η Μπουρζ ανέβασε την απόδοση της στη δεύτερη περίοδο και κατάφερε να περιορίσει τους γηπεδούχους. Ο Προμηθέας δυσκολευόταν να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι και χρειάστηκε 4:40′ για να πετύχει τον πρώτο του πόντο (25-16). Η ομάδα της Πάτρας «ξύπνησε» στα επόμενα λεπτά και με πρωταγωνιστή τον Κουλμπόκα (11 πόντοι) διατήρησε τα ηνία του ματς (40-26). Οι Γάλλοι έριξαν τη διαφορά, αλλά οι Πατρινοί διατήρησαν τον έλεγχο (41-33).

Η εικόνα παρέμεινε ίδια και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Προμηθέας είχε το προβάδισμα, αλλά η Μπουρζ δεν του επέτρεπε να καθαρίσει το ματς (61-55). Η ομάδα της Πάτρας και στην τελευταία περίοδο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σοβαρή. Οι γηπεδούχοι απορρόφησαν την πίεση της γαλλικής ομάδας και διατήρησαν σχετικά εύκολα τα ηνία του σκορ (72-62).

Μέχρι το φινάλε του ματς δεν άλλαξε κάτι. Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη με 89-75 και κατάφερε να πάρει την ιστορική πρόκριση στους «8» του Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-33, 61-55, 89-75

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (28/3)

Τα φώτα στο Βελιγράδι και τον Ολυμπιακό «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (…