Κεντρική Γ' Εθνική Πολίτης: «Οι Σοφάδες φαβορί, θα κάνουμε το παιχνίδι μας»

Πολίτης: «Οι Σοφάδες φαβορί, θα κάνουμε το παιχνίδι μας»

mixalis politis almyros

Ο Μιχάλης Πολίτης μίλησε για τους τελικούς ανόδου του Αλμυρού με τους Σοφάδες, αλλά και την αποχώρηση του Πελεκάνου στα μέσα της σεζόν

Ο Αλμυρός θα διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Εμπόδιο της ομάδας είναι οι Σοφάδες. Ο Μιχάλης Πολίτης μίλησε για τους τελικούς ανόδου και έχρισε φαβορί τους Σοφάδες, αλλά όπως τόνισε θα κάνουνε το παιχνίδι τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στο EOK WebRadio:

Για το 1ο παιχνίδι των τελικών ανόδου με τους Σοφάδες (23/04): «Αρχικά πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να μην αγχωθούμε. Θα πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, όπως κάνουμε πάντα. Για ‘μένα, οι Σοφάδες είναι το φαβορί για την άνοδο. Έκαναν δύο μπρέικ μες στα Τρίκαλα, δεν είναι λίγο αυτό. Είναι καλή και πολύ έμπειρη ομάδα, ξέρει τι ζητάει και τι θέλει να παίζει. Εμείς είμαστε νεανική ομάδα και άπειρη».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στην ομάδα: «Όλη η τοπική κοινωνία του Αλμυρού στηρίζει πάρα πολύ, Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για τον κόσμο εδώ, στηρίζει 1000% την ομάδα σε όλα τα παιχνίδια και τώρα στα play-offs είναι γεμάτο το γήπεδο. Ωραία ατμόσφαιρα, χωρίς φασαρίες, χωρίς τίποτα. Ο Αλμυρός δεν είχε ποτέ μπάσκετ. Είχε πριν μερικά χρόνια ξανά μια ομάδα στο τοπικό. Αυτό που ζει τώρα είναι πρωτόγνωρο, γιατί δεν έχουν ξαναδεί μια ομάδα στη Γ’ Εθνική να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί άνοδο στην Β’ Εθνική και αυτό τούς είναι ευχάριστο. Τους είναι ακόμη πιο ευχάριστο ότι συμμετέχουν παιδιά απ’ τον Αλμυρό που είναι και βασικοί στο rotation και το στηρίζουν όλο αυτό».

Για τη σχέση του με τον κόουτς Νάνη: «Με τον Παναγιώτη ήμασταν συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Βόλου. Αυτός με βοήθησε πάρα πολύ όταν ήμουν πιτσιρικάς. Μετά με πάντρεψε και βάφτισε την πρώτη μου κόρη. Αν και μαλώνουμε σαν τα κοκόρια, έχουμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση».

Για την αποχώρηση του Μιχάλη Πελεκάνου: «Το βιογραφικό του Μιχάλη είναι τεράστιο. Ήρθε στην ομάδα, έδωσε πάρα πολλά, αλλά δεν ταίριαξε. Όταν έφυγε είχαμε 1-2 βδομάδες που ψάχναμε να βρούμε τα πατήματά μας, γιατί ο Πελεκάνος έκανε πολλές βασικές δουλειές μες στο παιχνίδι. Μετά πεισμώσαμε, βγάλαμε πολύ περισσότερη ενέργεια και αναπληρώσαμε το κενό του Μιχάλη με ενέργεια και πάθος. Ήταν αυτό που μάς έφτασε εκεί που μάς έφτασε».

Για το λόγο που παρέμεινε και φέτος στον Αλμυρό: «Εγώ ήρθα το 2020 στην ομάδα. Με προσέγγισαν κάποια παιδιά απ’ τη διοίκηση, μου είπαν το πλάνο τους, το οποίο είναι να πάνε βήμα-βήμα στη Β’ Εθνική, αλλά να στηριχτούν τα παιδιά της περιοχής. Είναι 4-5 παιδιά απ’ τον Αλμυρό που θέλουν να τα εντάξουν στην ομάδα και ο τρεις είναι βασικοί. Θέλουν να πάνε χρονιά-χρονιά και ό,τι γίνει, αρκεί να είμαστε καλά, να μην υπάρχουν γκρίνιες μεταξύ μας. Είναι 10 άτομα που «τρέχουν» την ομάδα και την αγαπούν σαν τρελοί, βοηθούν και αυτό μου άρεσε πολύ. Δεν ήθελα να ξαναφύγω απ’ το Βόλο, ταίριαξε η φιλοσοφία μας και έτσι έμεινα εδώ».

Για το πόσο θα μείνει στον Αλμυρό: «Μ’ αρέσει πολύ ο τρόπος συμπεριφοράς των παιδιών εδώ, η διοίκηση που είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή σε ό,τι πρόβλημα ζωής σου συμβεί. Αυτό δε μου περνάει απ’ το νου να φύγω από εδώ. Θα ‘μαι εδώ ώσπου να μου πουν οι ίδιοι τέλος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

National League 2 (5ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Έκαναν την πρώτη «κίνηση» Σταυρούπολη και Ασπίδα. Δείτε τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστική…