Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Πεναρόγια: «Τον καλύτερο μας εαυτό απέναντι στον Ολυμπιακό»

Πεναρόγια: «Τον καλύτερο μας εαυτό απέναντι στον Ολυμπιακό»

Πεναρόγια

Δύσκολο το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, κατά τον Χουάν Πεναρόγια.

Ο Χουάν Πεναρόγια σε δηλώσεις του πριν την αναμέτρηση της Μπασκόνια με τον Ολυμπιακό (13/4, 21:00) στο ΣΕΦ, εξήγησε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν απέναντι στους Πειραιώτες, αναφέροντας τα «πρέπει» που η ομάδα του θα έχει να διαχειριστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τεχνικός της Μπασκόνια:

«Πρέπει να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να σημειώσει εύκολα καλάθια ωστόσο πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι μας το οποίο μας έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικούμε την είσοδο στα play-offs. Δεν υπάρχει πιο περίπλοκο ματς στην Euroleague από το να παίζεις στην έδρα της πρωτοπόρου της κατάταξης».

Και συνέχισε: «Παίζουμε απέναντι στον πιο δύσκολο αντίπαλο αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εάν και εφόσον κάνουμε ένα καλό ματς έχουμε τις πιθανότητες για να κερδίσουμε. Έχει το πάνω χέρι και μάλιστα δημιουργεί μεγάλες διαφορές, αλλά ένα ματς διαρκεί 40 λεπτά. Σίγουρα θα έχουμε δύσκολες στιγμές μέσα το παιχνίδι αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο και στον αντίπαλό μας. Περιμένουμε ένα δύσκολο ματς το οποίο ενδεχομένως να μοιάζει με τρενάκι του λούνα παρκ αλλά μπορούμε να προκαλέσουμε μπελάδες στην καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης».

Όσο για την κρισιμότητα του ματς για την ομάδα του και όχι τόσο για τον Ολυμπιακό; «Όλοι παίζουν για να κερδίσουν. Και αυτό θα θέλει και ο Ολυμπιακός. Εμείς από την άλλη δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο, παρά μόνο να βρεθούμε στα play-offs. Δεν θα είμαστε χαρούμενοι εάν και εφόσον δεν τα καταφέρουμε. Δεν στηριζόμαστε μόνο σ’ έναν παίκτη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλοι οι παίκτες βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα έχουμε τις πιθανότητές μας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95 (vid)

Ήταν… Παναθηναϊκός και ετοιμάζεται για Final 4 μέσω ΟΑΚΑ Με ατσάλινη θέληση και μαχη…