Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Παραδόθηκε στον Λιόλιο η ΟΔΚΕ

Παραδόθηκε στον Λιόλιο η ΟΔΚΕ

Αριστείδης ο Δίκαιος,

Αλήθεια, υπάρχει ακόμα ΟΔΚΕ; Κι αν υπάρχει, γιατί υπάρχει;

Με τον Κωνσταντίνο Μπούσια είχαμε διαφωνήσει αρκετές φορές στο παρελθόν. Όμως, ο Αριστείδης θέλει να είναι δίκαιος. Μπροστά στον Ελευθεριάδη μοιάζει… γίγαντας. Από την άλλη κι ο Πατρινός παραμένει στο Δ.Σ., άρα δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Όπως επίσης δεν φταίει μόνο ο πρόεδρος αλλά ολόκληρη η διοίκηση.

Στη Γενική Συνέλευση (παρωδία) της Παρασκευής η ΕΟΚ αποφάσισε ότι έχει το δικαίωμα να τιμωρεί τους διαιτητές. Αρκεί μια τροποποίηση του καταστατικού για να καταργηθεί ο ρόλος τής ΟΔΚΕ; Η απάντηση είναι «ναι», επειδή οι διοικούντες έχουν στον νου τους πώς θα πάρουν ορισμούς (εντός και -κυρίως- εκτός συνόρων) κι όχι πώς θα υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της ομοσπονδίας κι εν γένει του χώρου της διαιτησίας.

Δηλαδή, θα έρθει αύριο ο κάθε παράγοντας και θα τιμωρεί τους διαιτητές; Η ΚΕΔ/ΕΟΚ (καλώς) ορίζει, η ΕΟΚ τιμωρεί, η ΟΔΚΕ τι ρόλο παίζει; Θα ήθελα μια απάντηση, αλλά δεν είμαι ιδιαιτέρως αισιόδοξος. Όπως δεν είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της διαιτησίας.

Όταν οι διαιτητές τιμωρούνται απευθείας από την ΕΟΚ, ελάτε να με πείσετε ότι δεν θα ενταθούν οι πιέσεις. Απευθείας, όχι μέσω… τρίτου. Πρόκειται για απόφαση κόλαφο, για την οποία περίμενα η ΟΔΚΕ να είναι στα κάγκελα. Κι επειδή αντιλαμβάνομαι ότι τα αντανακλαστικά δεν είναι σπουδαία, έλεγα μπας και γίνει κάτι σήμερα (Δευτέρα). Μπα…

Αλλάζω θέμα. Ρε Ηλία… Ρε Ηλία. Είσαι προπονητής και δεν γνωρίζεις τους στοιχειώδεις κανονισμούς; Δεν τους γνωρίζεις και θέλεις να δηλώνεις παιδαγωγός; Ο Ηλίας, λοιπόν, είναι προπονητής ομάδας και θέλησε να κοουτσάρει κι ομάδα σχολείου.

Δεν γνώριζε ότι για να κοουτσάρεις ομάδα σχολείου πρέπει να είσαι εκπαιδευτικός κι έμπαινε στ’ αποδυτήρια, έδινε εντολές στα παιδιά και η απέναντι ομάδα του έλεγε «ντροπή σου».

Δεν γράφει το επώνυμό σου, θεωρώντας πως απλά δεν ξέρεις τους κανονισμούς (όφειλες να τους γνωρίζεις), αλλά φρόντισε να τους μάθεις, για να μην ασχολείται μαζί σου ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Euroleague: Στην κορυφή η τάπα του Ράιτ (vid)

Στην κορυφή του Top-10 της Euroleague βρίσκεται η τάπα του Μόουζες Ράιτ. Η Euroleague έκαν…