Κεντρική Γυναίκες Πανηγύρια πολλά… η επόμενη μέρα;

Πανηγύρια πολλά… η επόμενη μέρα;

Olumpiakos Panathinaikos

Δεν έχουν παράπονο οι δύο αιώνιοι!

Μοιράστηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία στο μπάσκετ γυναικών τούς δύο τίτλους και πήραν χαρά σε μία παράξενη χρονιά αμέσως μετά τον κορονοιό. Βέβαια η νοοτροπία είναι να τα σαρώνουμε όλα γιατί οι οπαδοί γαλουχήθηκαν στην απόλυτη κυριαρχία επί του… εχθρού, οπότε δεν είναι γνωστό το πόσο ευχαριστημένοι είναι.
Μόνο η νίκη αφήνοντας στην άκρη τη χαρά τού αθλήματος και την πρόοδο του.

Τα πανηγύρια λοιπόν τελείωσαν, όλα τα σόσιαλ ασχολήθηκαν με το γυναικείο μπάσκετ όσο αφορά τον τίτλο, με τα άφθονα σχόλια από κάτω των φίλων των ομάδων και το γνωστό περιεχόμενο του ποιός την έχει μεγαλύτερη… την επιτυχία επί του αντιπάλου, με παράπονα όπως πάντα για διαιτησία από τούς χαμένους κλπ κλπ.

Τα φώτα χαμηλώσαν και ξανά το γυναικείο στην γωνία του μέχρι ίσως τον Ιούνιο με την εθνική ομάδα στα τελικά του Eurobasket που όλοι θα γράφουν ό,τι ανεβάζει η Ομοσπονδία…και όλα καλά.

Olympiakos aponomi

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα νικώντας τον αντίπαλο 4-1 δικαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί σε όλη τη διάρκεια του. Όπως όταν έχασε το πρωτάθλημα έφυγε ο Παντελάκης, έτσι και φέτος ο Ζίμπαρτς αποτέλεσε παρελθόν όταν οι πράσινες νίκησαν στον Πειραιά και τον απέκλεισαν από το κύπελλο.

Ο συνεργάτης του Λετονού Θάνος Νίκλας πήρε την καυτή πατάτα και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του έβδομου πρωταθλήματος, καθώς αν δεν το έπαιρνε θα είχε συνδέσει το όνομά του με τη χειρότερη πορεία τής ομάδας.

Olumpiakos

Του αξίζουν συγχαρητήρια όπως και σε όλες τις αθλήτριες οι οποίες έπαιζαν σε δύο ταμπλό παράλληλα. Στην Ευρωλίγκα όπου έδωσαν 16 αγώνες και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η βάση πάντα οι έμπειρες ελληνίδες και η προσθήκη μίας εν ενεργεία παίκτριας του WNBA τής Μέγκαν Γκούσταφσον που έκανε τη διαφορά, όσο όμως και τής Ισπανίδας Αγιούσο κυρίως αλλά και τής Σουκ έδωσαν ποιότητα στην ομάδα.

Παράπονο διαχρονικό ότι ο κόσμος δεν έχει αγκαλιάσει το τμήμα άγνωστο γιατί με αποτέλεσμα ειδικά στην Ευρωλίγκα στο άδειο ΣΕΦ σε όλους τους εντός έδρας αγώνες να είμαστε εγώ και ελάχιστοι ακόμη. Απών όπως πάντα… και ο χώρος καθώς πολλοί λίγοι είχαν την περιέργεια να δουν δια ζώσης την ελληνική ομάδα κόντρα σε μερικές από τις καλύτερες παίκτριες στον κόσμο οι οποίες αγωνίστηκαν στις αντιπάλους του Ολυμπιακού.
Για του χρόνου;

Πολλές και δύσκολες αποφάσεις για τον πρωταθλητή όσο αφορά το μπάτζετ, τον προπονητή, που γιατί όχι ναναι ο Νίκλας, παικτριών π.χ. έληξε το συμβόλαιο τής Σταμολάμπρου, τη συμμετοχή πάλι ή όχι στην Ευρωλίγκα και πολλά άλλα.

Panathinaikos kupello

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι επίσης ευχαριστημένος καθώς κατέκτησε το κύπελλο, σπάζοντας για δεύτερη φορά το μονοπώλιο τού Ολυμπιακού. Η ομάδα έκανε φέτος σημαντικές κινήσεις, μέσα στις δεδομένες οικονομικές δυνατότητες της, ενισχύοντας κυρίως το ελληνικό ρόστερ εκεί που υπερτερούσε τα προηγούμενα χρόνια σαφώς ο αντίπαλος, παρά να κάνει μία εντυπωσιακή μεταγραφή ξένης.

Ρίσκαρε παίζοντας στο Eurocup με μία λιγότερη ξένη παίκτρια παρόλα αυτά πέρασε τον όμιλο και μπήκε στίς 32.

Panathinaikos

Μεγάλο μερίδιο της αναγέννησης της ομάδας, που κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι πριν τέσσερα χρόνια είχε πιει το πικρό ποτήρι τού υποβιβασμού, ανήκει στην Ελένη Καπογιάννη. Η κοουτς όντας απόλυτη γνώστης τού χώρου έλεγε στις δηλώσεις της ότι ο Παναθηναϊκός βαδίζει σιγά σιγά προς την κορυφή, επίσης ανέφερε ότι ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Παρόλα αυτά οδήγησε τις πράσινες στην κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, τον δεύτερο τίτλο μετά το πρωτάθλημα πρόπερσι, στα τρία χρόνια από την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία. Δίπλα της το δεξί της χέρι ο Ανδρέας Ζιάκας και φυσικά η Λολίτα Λύμουρα η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τους δύο αυτούς τίτλους, τον πρώτο σαν παίκτρια και τον δεύτερο σαν τιμ μάνατζερ.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά όπως και για τον αιώνιο αντίπαλο… ένα δύσκολο σταυρόλεξο.

Η σεζόν στην κορυφαία κατηγορία γυναικών τής Ελλάδας λοιπόν ολοκληρώθηκε, εννοείται πως κανείς δεν ασχολείται με τους αγώνες 5-8 όπως θα γίνουν μόνο γιατί αναφέρονται στην προκήρυξη, χωρίς να μας κάνει σοφότερους ή να μας δείξει ότι κάναμε ένα βήμα προς τα πάνω.

Όταν θα ολοκληρωθεί η άνοδος από την Α2 και κάτσουν όλοι να συζητήσουν έχουν πολλά θέματα να λύσουν, αν θέλουν να δουν καλύτερες μέρες για το μπάσκετ γυναικών στη χώρα μας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…