Κεντρική Β' Εθνική Μύκονος – Πανιώνιος 87-77

Μύκονος – Πανιώνιος 87-77

Μύκονος - Εθνικός Σταμάτης

Η παθιασμένη Μύκονος έκανε το 1-0 απέναντι στον Πανιώνιο και θέλει μία νίκη για την Elite League. Κακή εμφάνιση για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, η οποία όμως θα έχει την ευκαιρία στην έδρα της να πάρει αυτή το εισιτήριο για την Α2

Η Μύκονος ύστερα από μία ιδιαίτερα παθιασμένη εμφάνιση κόντρα στον Πανιώνιο πήρε τη νίκη με 87-77 και έκανε το 1-0 στη σειρά. Οι Νησιώτες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα και θέλουν μία νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για την Elite League. Διαστημική εμφάνιση από τον Διαμαντάκο, ο οποίος κυριάρχησε στις δύο ρακέτες.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν άστοχοι και εμφανώς δεν ήταν σε καλή μέρα. Η ομάδα του κόουτς Ταυρόπουλου θα έχει την ευκαιρία, όμως, στην έδρα της, που αναμένεται κατάμεστη, να πάρει τις δύο νίκες που χρειάζονται για την Α2. Ο Βεργίνης ήταν κορυφαίος για τον Πανιώνιο, αλλά δεν ήταν αρκετός.

Ο Πανιώνιος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και γρήγορα πήρε διψήφια διαφορά (9-19). Οι παίκτες της Μυκόνου φαινόντουσαν ιδιαίτερα αγχωμένοι και έχασαν αρκετά λέι άπ και σουτ κάτω από το καλάθι. Σταδιακά οι γηπεδούχοι έβρισκαν ρυθμό και κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στο φινάλε της περιόδου (16-20).

Η αντεπίθεση των Νησιωτών συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν στα ίσια (20-20). Μύκονος και Πανιώνιος συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ με τις εναλλαγές στο σκοράρισμα να είναι συνεχής (27-29). Η Μύκονος βρήκε για τα καλά ρυθμό στο φινάλε του ημιχρόνου. Με ένα εντυπωσιακό σερί 8-0 πήρε τα ηνία του σκορ και μάλιστα έχτισε και διαφορά έξι πόντων για πρώτη φορά (39-33) και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του πρώτου 20λεπτου (39-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στη Μύκονο. Οι Νησιώτες ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και με τον εξαιρετικό Διαμαντάκο κράτησαν το προβάδισμα στο σκορ (65-59). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία στο σκορ, αλλά ο Πανιώνιος κατάφερε να μείνει κοντά (69-64).

Μύκονος ήλεγχε το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα τεράστιο τρίποντο του Σταμάτη η διαφορά έφτασε τους 7 πόντους (77-70) 3′ πριν το τέλος. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, προηγήθηκαν ακόμη και με 10 πόντους (85-75) και εν τέλει πανηγύρισαν τη νίκη με 87-77.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 39-35, 65-59, 87-77

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Β' Εθνική

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…