Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-74 (vid)

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 86-74 (vid)

Μονακό

Έβγαλε αντίδραση η Μονακό, 1-1 η σειρά με τη Μακάμπι

Η Μονακό μετά το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα των playoff της Ευρωλίγκα έβγαλε αντίδραση. Οι Μονεγάσκοι πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησαν της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 86-74 και έφεραν τη μεταξύ τους σειρά στο 1-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λόιντ, ο οποίος ηγήθηκε των Μονεγάσκων. Πλέον, η σειρά μεταφέρεται στο Ισραήλ, όπου η ομάδα του Κάτας θα έχει την ευκαιρία με 2/2 στην έδρα της να πάρει την πρόκριση στο Final Four της διοργάνωσης. Στην αντίπερα, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς θα πρέπει να απαντήσουν με… σπάσιμο έδρας, για να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για την τελική φάση.

Η Μονακό ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Οι Μονεγάσκοι ήταν «καυτοί» και κατάφεραν να προηγηθούν με 11-0! Η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση και απάντησε με δικό της σερί 8-0 (11-8). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τα ηνία του σκορ, αλλά η ομάδα του Κάτας είχε ισορροπήσει το παιχνίδι (22-18).

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν για τα καλά στην αναμέτρηση και με ένα μικρό σερί προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ (22-23). Η Μονακό έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να ανακτήσει το χαμένο προβάδισμα της (33-26). To ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα (42-41). Πρωταγωνιστής ήταν ο Λόιντ ο οποίος είχε 14 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μπόλντγουϊν ηγούνταν στο σκοράρισμα (42-41).

Ο Λόιντ συνέχισε να κάνει «όργια» και στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Μονακό με μπροστάρη τον Αμερικανό γκαρντ κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Η Μακάμπι «κόλλησε» στην άμυνα των Μονεγάσκων με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά ξανά (52-42). Η επιθετική λειτουργία της ομάδας του Τελ Αβίβ συνέχισε να είναι κάκιστη και δεν έδειχνε ικανή να αναστρέψει τα πράγματα (67-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Η Μονακό ήλεγχε πλήρως το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Οι Μονεγάσκοι διατήρησαν τα ηνία του σκορ και τελικά πήραν τη νίκη με 86-74.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 42-41, 67-54, 86-74

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…