Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 67-79 (vid)

Μονακό – Μακάμπι Τελ Αβίβ 67-79 (vid)

maccabi monaco

Break με το… καλημέρα από τη Μακάμπι, «έσπασε» την έδρα της κάκιστης Μονακό

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πραγματοποίησε φανταστική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τη Μονακό και έριξε στα σκοινιά τους Μονεγάσκους με το… καλημέρα. Οι Ισραηλινοί ήταν εξαιρετικοί στο ματς, είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και τελικά πήραν τη νίκη με 79-67 και έκαναν το 1-0. Οι γηπεδούχοι αντίθετα ήταν κάκιστοι, δεν εμφανίστηκαν στο δεύτερο μέρος και γνώρισαν δίκαια την ήττα.

Το παιχνίδι, όπως αναμενόταν, ήταν από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ντέρμπι. Οι δύο ομάδες έβρισκαν τον τρόπο να σκοράρουν, δίχως όμως κάποια να μπορέσει να χτίσει διαφορά (10-10). Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου. Η Μακάμπι κατάφερε να πάρει τα ηνία του σκορ, με τη Μονακό να μένει σε απόσταση αναπνοής (16-18).

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά τη δεύτερη περίοδο και με ένα μικρό σερί προηγήθηκαν για πρώτη φορά με έξι πόντους (16-22)Mπόλντγουϊν και Λορέντζο Μπράουν από το πρώτο ημίχρονο έδειξαν ότι είναι οι ηγέτες των Ισραηλινών και με συνεχόμενους πόντους κρατούσαν μπροστά την ομάδα τους (23-30). Η Μονακό, όπως ήταν φυσικό, δεν παράτησε το ματς, κατάφερε να πλησιάσει ξανά και στο τέλος του ημιχρόνου ήταν στο -3 (33-36).

Μονακό, όμως, «ξέχασε» να βγει από τα αποδυτήρια. Η Μακάμπι αντίθετα με πατημένο το γκάζι και με κορυφαίο τον μαγικό Λορέντζο Μπράουν κατάφερε να προηγηθεί για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (36-47). Οι φιλοξενούμενοι ήταν κυρίαρχοι στο τρίτο δεκάλεπτο, με τους Μονεγάσκους να δυσκολεύονται να φτάσουν προς το αντίπαλο καλάθι (45-57). Οι Ισραηλινοί από την πλευρά τους βομβάρδιζαν έξω από τα 6,75μ. και είχαν στην τρίτη περίοδο 6/7! Τα μεγάλα όπλα των γηπεδούχων δεν έδειχναν να βρίσκονται σε καλό βράδυ και μοιραία βρίσκονταν πίσω στο σκορ και μάλιστα με 10 πόντους (50-60).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα ήταν ίδια. Η Μονακό προσπαθούσε να ρίξει τη διαφορά, αλλά η Μακάμπι είχε τον πλήρη έλεγχο και συντηρούσε το διψήφιο προβάδισμα της (57-68). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Οι Ισραηλινοί διατήρησαν τα ηνία στο σκορ και έφυγαν με το διπλό από τη Μονακό (67-79).

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 33-36, 50-60. 67-79

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…