Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Κόσσοβο: Το λάθος κι η τιμωρία

Κόσσοβο: Το λάθος κι η τιμωρία

Αριστείδης ο Δίκαιος,

Τι έγινε στο Κόσσοβο και τι… καίει τους διαιτητές.

Η ιστορία στο Κόσσοβο δεν είναι ούτε μικρή, ούτε αμελητέα. Μπορεί να έπεσε γραμμή από την ΕΟΚ να περάσει στα… ψιλά, να υποβαθμιστεί, αλλά έχει προεκτάσεις και συζητιέται εκτός συνόρων, οπότε όσο κι αν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της η διοίκηση Λιόλιου, δεν μπορεί να αποσιωπήσει το γεγονός.

Ο Αριστείδης ξέρει τα πάντα. Το κακό είναι πως γράφει και τα πάντα, δίχως να μετρά πολιτικό κόστος, δίχως να… παίρνει γραμμή. Γι’ αυτό και ΜΟΝΟ ΕΔΩ θα διαβάσετε ότι ακυρώθηκε η επόμενη αποστολή Ελλήνων διαιτητών στο Κόσσοβο. Τα… σύνορα είναι κλειστά για τις ελληνικές σφυρίχτρες κι αυτή είναι μια άτυπη τιμωρία.

Το αν οι Ζαχαρής και Κάρδαρης πήραν διαμάντια ή… καραμέλες στο αυτοκίνητο, αν δέχθηκαν ή όχι «δώρα», κανείς δεν το γνωρίζει. Το βίντεο, που -λένε ότι- υπάρχει, τους δείχνει να μπαίνουν και να βγαίνουν από το αυτοκίνητο, όχι τι έκαναν μέσα, αλλά αυτό δεν τους καλύπτει, καθώς έχουν κάνει δύο καθοριστικά (ενδεχομένως και μοιραία) λάθη.

Ούτε στο Κόσσοβο, ούτε πουθενά

Οι διαιτητές δεν έχουν λόγο να μπουν σε αυτοκίνητο, με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Κι αυτό το γράφει ο Αριστείδης, για να προλάβει εκείνους, που θα έρθουν να πουν «δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος, τον οποίο συνάντησαν, ήταν παράγοντας της μιας εκ των δύο ομάδων». Δεν μπαίνεις σε αυτοκίνητο, αυτό είναι βασική αρχή, αλλά και το… μικρότερο λάθος.

Οι Έλληνες διαιτητές έφυγαν από το Κόσσοβο, δίχως να διευθύνουν τον αγώνα, αποδεχόμενοι την πρόταση της Ομοσπονδίας του Κοσσόβου. Δεν ενημέρωσαν έγκαιρα την ΚΕΔ (άρα και την ΕΟΚ), δεν ήταν από κοινού απόφαση να μην εμφανιστούν στο παιχνίδι, δέχθηκαν να γίνουν κοινωνοί του κατά συνθήκη ψεύδους. Κι αυτό τους βάζει για τα καλά στο κάδρο.

Ο Αριστείδης είναι ο τελευταίος, που θα ήθελε να τιμωρηθούν δύο νέοι και με μέλλον διαιτητές. Από την άλλη, δεν μπορεί να διασύρεται το όνομα της ελληνικής διαιτησίας. Το ζήτημα δεν είναι το δέντρο (οι δύο διαιτητές στο Κόσσοβο), αλλά το δάσος. Η διαιτησία έχει ξεχαρβαλωθεί.

Χάλια ήταν κι επί ημερών Βασιλακόπουλου, αλλά τώρα έχει χαθεί κάθε έλεγχος. Ή, για να το γράψω πιο σωστά, αυτός που κινεί τα νήματα είναι απολύτως ακατάλληλος, είναι κακός διαχειριστής κι η εμμονή στο όνομά του μόνο κακό κάνει. Άλλωστε, είναι ξένος προς τον χώρο της διαιτησίας.

Για να το ξεκαθαρίσουμε: Τους διαιτητές τους λατρεύει, αλλά τους ξενιστές τούς σιχαίνεται ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…