Κεντρική Ασίστ Περαστικός Εθνική: Τι κρύβει το ταξίδι;

Εθνική: Τι κρύβει το ταξίδι;

Εθνική, Ιτούδης, Αντετοκούνμπο

Ο «Περαστικός» πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω την Εθνική…

Πώς είσαστε αδέρφια; Όλα καλά; Εδώ και μέρες γράφεται δεξιά κι αριστερά, περί επικείμενης ανάληψης των καθηκόντων από τον Βασίλη Σπανούλη, αν κι εφόσον δεν συμφωνήσει να επεκτείνει το συμβόλαιό του ο Δημήτρης Ιτούδης. Κάπου εκεί μπαίνει η Φενέρμπαχτσε, αλλά το κλειδί τής ιστορίας για την Εθνική βρίσκεται αλλού.

Ο «Περαστικός» είναι εδώ για να δίνει τροφή για σκέψη και να προχωρά το ρεπορτάζ. Να το πηγαίνει σε άλλη διάσταση. Θα έχετε παρατηρήσει ότι ο Βαγγέλης Λιόλιος φροντίζει να ενημερωθούμε για κάθε του κίνηση. Ολόκληρο θέμα έγινε η συνάντηση με την μπασκετομάνα Ρουμανία, έσπευσε να πάρει θέση για τα επεισόδια της ΑΕΚ με τη Χαποέλ (δεν έπραξε το ίδιο, για τον τρίτο αγώνα). Δικαίωμά του. Μπορεί, όμως, ο πρόεδρος, που λατρεύει -το δείχνει με όλους τους τρόπους- τα ΜΜΕ και τη διαφήμιση, να μην είπε λέξη για το ταξίδι στις ΗΠΑ;

Γιατί να συναντήσει τον Γιάννη;

Είχαμε ενημερωθεί ότι θα πάει (μαζί με τον Ντίνο Σβερκούνο) στην Αμερική να συναντήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αλήθεια, συνηθίζεται να πηγαίνει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, να συναντά έναν έναν -ξεχωριστά- τους διεθνείς; Δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο «Greek Freak» θα συμμετέχει στην Εθνική; Άρα ποιος ο λόγος να πάει μέχρι τις ΗΠΑ;

Επιχειρηματίας ο άνθρωπος, δεν πήγε ταξιδάκι αναψυχής. Προφανώς κάποιο πρόβλημα ήθελε να επιλύσει. Με δεδομένη την επιθυμία του Γιάννη να παίξει στην Εθνική, ποιο άλλο πρόβλημα μπορεί να υπήρχε; Γιατί να συναντήσει τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα τού κόσμου;

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι ο Γιάννης δεν ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος με τον τρόπο, που έγινε η διαφήμιση της «επίσημης αγαπημένης». Πιο πολύ προβλήθηκε ο Ιτούδης από τον ίδιο. Κάποιες άλλες «κακές γλώσσες» λένε ότι ο χρόνος του Θανάση θα είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αφήστε που το… οικογενειακό 3/12 δεν είναι δεδομένο.

Πετάνε την μπάλα στην εξέδρα

Εγώ είμαι «Περαστικός», αλλά επειδή αγαπώ την Εθνική, θέλω να δω και τον Γιάννη, και τον Ιτούδη, και όλους. Αίφνης, όμως, διαβάζω δεξιά κι αριστερά (όπως κι εσείς) δημοσιεύματα, που προφανώς δεν βγαίνουν από το μυαλό των δημοσιογράφων. Κι αν πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, εσείς κρατήστε την ουσία.

Για να μην ανακοινώσει πράγματα για το ταξίδι στις ΗΠΑ ο Λιόλιος, δεν είχε την έκβαση, που θα ήθελε. Αν δείτε χρονικά τη σειρά των πραγμάτων, θα διαπιστώσετε πως διαμορφώνεται έδαφος, για βελούδινο διαζύγιο.

Μην σας πιάσουν κορόιδα. Οι χορηγοί λατρεύουν τον Γιάννη, άρα τον λατρεύει κι ο πρόεδρος. Θέλοντας και μη, για να έχει τους χορηγούς δίπλα του. Αν χρειαστεί, θα κάνει και θυσίες.

Κρατήστε κάτι για το τέλος: Ο Ιτούδης έχει ακούσει πολλά στη διάρκεια της πορείας του. Έχει μάθει να ισορροπεί. Είναι, όμως, μεγάλος (από κάθε άποψη) για να παίξει ρόλο Ιφιγένειας. Όποιος κατάλαβε… κατάλαβε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Περαστικός
Περισσότερα σε Περαστικός

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…