Κεντρική Basket League Άρης Αρβανίτης: «Μειώσαμε κατά το ήμισυ τα χρέη»

Αρβανίτης: «Μειώσαμε κατά το ήμισυ τα χρέη»

FEFAB5D4 AA6C 4D2E 82BF 98273B13E6A8

Τον απολογισμό της φετινής σεζόν έκανε ο Δημήτρης Αρβανίτης.

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ΚΑΕ Άρης, ο Δημήτρης Αρβανίτης ανέλυσε τα οικονομικά του συλλόγου και μίλησε για το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Λευτέρης Αρβανίτης:

Για το αγωνιστικό κομμάτι, είπε: «Είμαστε εδώ επειδή η ομάδα δεν έχει μεγαλομέτοχο. Στόχος ήταν και παραμένει η οικονομική εξυγίανση παράλληλα με την αξιοπρεπή παρουσία της ομάδας στις διοργανώσεις. Πιστεύω ότι το έχουμε καταφέρει παράλληλα με τη σχέση που έχει αναπτυχθεί με τον κόσμο και η οποία αναδεικνύεται μέσα από την παρουσία του στο γήπεδο. Αγωνιστικά, η χρονιά μας αφήνει μια πίκρα στο τέλος. Η ομάδα απέδειξε στο γήπεδο ότι δικαιούταν και θα έπρεπε να ήταν ψηλότερα. Με μια νίκη παραπάνω θα ήμασταν 5οι και θα είχαμε εξασφαλίσει την παρουσία μας σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δυστυχώς όμως σε τέσσερα παιχνίδια η ομάδα αδικήθηκε κατάφορα και αναφέρομαι στα δύο παιχνίδια με το Περιστέρι, τον εκτός έδρας με Προμηθέα αλλά και Καρδίτσα. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη δουλειά του τεχνικού επιτελείου και των παικτών. Πάλεψαν, είχαν αυταπάρνηση και ανταποκρίθηκαν στα στοιχεία της ταυτότητας του συλλόγου».

Για τα οικονομικά του συλλόγου, υποστήριξε: «Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε καλό σημείο. Είχαμε τη λογική του χαμηλού αγωνιστικού προϋπολογισμού με την ταυτόχρονη αύξηση των εσόδων για την αποπληρωμή των χρεών. Ουσιαστικά πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο αλλά αυτό ήταν αναπόφευκτο στην κατεύθυνση να ξεχρεώσουμε την ομάδα. Αναλάβαμε το 2020 με χρέος 5.6 εκατ. ευρώ. Αυτή τη στιγμή τα χρέη έχουν μειωθεί αρκετά. Χρέη προς το Δημόσιο είναι 2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 1.8 εκατ. ευρώ είναι στην Εφορία. Η λύση γι’ αυτό το ποσό είναι να μπούμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Εάν μπούμε, θα έχουμε μηνιαία δόση 15.000 ευρώ. Αυτή τη στιγμή δίνουμε 50.000 ευρώ. Έχουμε ένα ποσό 350.000 ευρώ που αφορά ρυθμισμένες οφειλές προς το Αλεξάνδρειο. Ακόμη 350.000 ευρώ αφορούν οφειλές που έχουν τακτοποιηθεί μέσα από τις εκχωρήσεις που ήδη έχουν γίνει. Και μας μένουν ακόμη 150.000 ευρώ που είναι αδιακανόνιστα και θα προσπαθήσουν να το τακτοποιήσουμε στην επόμενη μέρα. Το σύνολο των χρεών είναι 2.9 εκατ. ευρώ. Αν αφαιρέσουμε τα 350.000 ευρώ που έχουν εκχωρηθεί, το σύνολο των χρεών είναι 2.55 εκατ. ευρώ».

Για το αν υπαχθεί η ΚΑΕ Άρης στη ρύθμιση των 120 δόσεων: «Μέχρι τις 15 Μαΐου θα γνωρίζουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε μέσα στις εταιρίες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση». Ρωτήθηκε επίσης για το γήπεδο και απάντησε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ζήτημα του γηπέδου και σίγουροι για το αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στην κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του γηπέδου. Το θέμα του γηπέδου είναι στάσιμο και πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε εκτιμώ ότι πρέπει να περιμένουμε».

Από τη δική του πλευρά το μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, είπε: «Η ομάδα ήδη προσπαθεί να προετοιμαστεί για την επόμενη χρονιά. Θέλουμε να μπούμε απευθείας στους ομίλους και γι’ αυτό συζητάμε με τη FIBA. Έχουμε κάνει ήδη κάποιες συζητήσεις για την ομάδα, νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Είμαστε επίσης σε επαφές με πιστωτές όπως οι Ντραγκίτσεβιτς ενώ μέχρι τις 31/5 θα τελειώσουμε με το θέμα του Δημήτρη Πρίφτη. Δεν θα κινδυνεύει η ομάδα με ban από εδώ και πέρα. Προσπαθούμε να λύνουμε οριστικά τα ζητήματα και όχι με διακανονισμούς που δεν τηρούνται», είπε και αναφέρθηκε στο εγχείρημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. «Ήταν μια αποτυχία. Τα λεφτά που μπήκαν είναι περίπου στις 85.000 ευρώ. Οι 60.000 ήταν από ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως στηρίζουν την ΚΑΕ. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι λίγος κόσμος συμμετείχε. Δεν θέλαμε μέσα στη χρονιά να πούμε κάτι. Υπήρχαν άνθρωποι που μάτωσαν για την ΚΑΕ».

Για το αν υπάρξει αύξηση του μπάτζετ, τόνισε: «Είναι και δικός μας στόχος να δημιουργήσουμε πιο ανταγωνιστική ομάδα. Το πλάνο έχει γίνει. Το μπάτζετ θα αυξηθεί αλλά τόσο ώστε να μην επιβαρύνεται η ομάδα. Θα είναι μια λογική αύξηση, βάσει των οικονομικών δεδομένων που έχουμε. Εκτός κι αν έρθει κάποιος χορηγός και αυξηθούν σημαντικά τα έσοδά μας», ενώ απάντησε σχετικά με το μέλλον του Γιάννη Καστρίτη. «Έχουμε μιλήσει μαζί του και προσανατολιζόμαστε σ’ ένα συμβόλαιο μεγαλύτερο του ενός έτους. Είμαστε σε καλό δρόμο. Είναι σημαντικό για τον Γιάννη να παίξουμε στην Ευρώπη ή να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βήμα παραπάνω. Δεν βρίσκω τον λόγο να μην είμαστε μαζί».

Για το αν προέκυψε επιχειρηματικό ενδιαφέρον ή πρόταση αγοράς των μετοχών της ΚΑΕ απάντησε… «Ναι, είναι αλήθεια ότι ενδιαφέρθηκαν ξένοι επενδυτές. Μιλήσαμε μαζί τους, ήρθαν και στη Θεσσαλονίκη. Αναλύσαμε όλο το πλάνο δικός μας και αυτοί το δικό τους. Πρώτο μέλημά μας είναι η συνέχιση αποπληρωμής των χρεών. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την πρόταση που μας έκαναν γιατί δεν αναλάμβαναν τίποτε από τα παλιά χρέη. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος με βάσει τα σημερινά δεδομένα.

Ακούστηκαν διάφοροι. Είναι Αμερικανοί αυτοί που ενδιαφέρθηκαν. Δεν έχει να κάνει με την ΠΑΕ Άρης και τα διάφορα σενάρια που ακούστηκαν. Ήταν μικρή η πρόταση από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Το να αναλάβεις παλιά χρέη σημαίνει θα τα πληρώσεις. Δεν δεσμεύτηκαν για τα παλιά χρέη και απλά παίρνεις την πλειοψηφία των μετοχών. Ζητήσαμε πλάνο αποπληρωμένης χρεών. Δεσμεύτηκαν να βάλουν 150.000 ευρώ για τη φετινή χρονιά παίρνοντας το 51% των μετοχών. Θέλανε να χρηματοδοτήσουν ένα κομμάτι του μπάτζετ και να διαχειρίζονται τα έσοδα της ομάδας. Δεν μας παρουσιάστηκε κανένα πλάνο για την αποπληρωμή των χρεών. Στην ουσία θέλανε το management της ΚΑΕ Άρης. Θα μπορούσα να πω περισσότερα αλλά επειδή δεν θέλω να κάψω την πρόταση, δεν θα το κάνω. Αν δεν φτάσουμε σ’ αυτό το επίπεδο, δεν έχω κανένα ζήτημα να βγάλουμε στη δημοσιότητα την πρόταση. Για τον Άρη δεν ήταν η πρόταση που θέλαμε».

Στη συνέχεια για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε και ο Λευτέρης Αρβανίτης που υποστήριξε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η πρόταση που δεχθήκαμε δεν ήταν αυτή που θα εγγυόταν ότι έχουν τη δύναμη να πληρώσουν τα χρέη της εταιρίας. Εκεί πάνω προβληματιστήκαμε. Θα μπορούσαν να μας είχαν παρουσιάσει ένα εχέγγυο το οποίο θα μας κατοχύρωνε. Δεν ήταν η πρόταση που περιμέναμε και έπρεπε».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…