-
Κεντρική Basket League Αριθμοί: Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels

Αριθμοί: Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels

Λαύριο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Λαύριο – Κολοσσός.

Απελευθερωμένοι από την πίεση του αποτελέσματος, Λαύριο Megabolt και Κολοσσός H Hotels θα τεθούν αντιμέτωποι αύριο (9/4, 15:45, ΕΡΤ Sports 4) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Το Λαύριο Megabolt κατάφερε να ξεφύγει εγκαίρως από το γκρουπ των ομάδων της «ουράς», ενώ για τον Κολοσσός H Hotels το παιχνίδι αυτό θα καθορίσει το αν θα τερματίσει στην 7η ή στην 8η θέση.

Το Λαύριο Megabolt μπήκε στο φετινό Πρωτάθλημα με το 0-8 που έβαλε μεγάλο βάρος πάνω του όμως από τότε κατάφερε να κάνει μία πορεία με θετικό πρόσημο, μετρώντας επτά νίκες και έξι ήττες. Από τις 10 Δεκεμβρίου, όταν έσπασε το ρόδι με την εντός έδρας νίκη επί της Καρδίτσας Βιολογικό Χωριό κάνοντας το πρώτο βήμα γι’ αυτό το 7-6, καλύτερο απολογισμό είχαν μόνο ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Προμηθέας. Ρεκόρ 7-6, μετά την 8η αγωνιστική, είχαν ακόμη το Περιστέρι bwin, ο ΠΑΟΚ mateco και ο Κολοσσός H Hotels, απόδειξη του ότι η ομάδα της λαυρεωτικής παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη μετά το αρχικό σοκ του 0-8.

Ο Κολοσσός H Hotels, είτε ως 7ος –με νίκη στο Λαύριο ή με ήττα και ταυτόχρονη ήττα του Άρη από τον Προμηθέα- είτε ως 8ος –με ήττα στο Λαύριο και νίκη του Άρη- θα είναι παρών στα πλέι οφ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και συνολικά για 11η φορά στα 17 χρόνια της ιστορίας του στην Basket League. Το ότι έμεινε τελικά εκτός εξάδας είναι, σε μεγάλο βαθμό, αποτέλεσμα της αδυναμίας που έδειξε μακριά από τη Ρόδο κάτι που αποτυπώνεται στο 1-9 που έχει μέχρι τώρα, αφού νίκησε μόνο τον Άρη. Αν δεν νικήσει στο Λαύριο θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ ιστορίας του στην Basket League αφού με μία εκτός έδρας νίκη κανονικής περιόδου, έκλεισε και τις σεζόν 2005-06 (1-12) και 2020-21 (1-10).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για όσους το παρακολούθησαν έγινε στον πρώτο γύρο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κολοσσός H Hotels προηγήθηκε με 13, το Λαύριο Megabolt με 12 πόντους αλλά ο νικητής κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με την ομάδα της Ρόδου να επικρατεί με 90-87.

Κορυφαίος της ήταν ο Δημήτρης Κατσίβελης που έφτασε σε δύο ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους και 30 ranking, ενώ είχε έξι ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Κρις Κόφεϊ που έφτασε στο double-double με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ. Για το Λαύριο Megabolt κορυφαίος ήταν ο Αρ Τζέι Κόουλ (27π, 5/5β, 5/6δ, 4/5τρ) ενώ ο Θόδωρος Ζάρας σημείωσε 12 πόντους.

Παρά την ήττα στο ματς του πρώτου γύρου, το Λαύριο Megabolt διατηρεί το προβάδισμα στο σύνολο αυτών των αναμετρήσεων. Τα τέσσερα από τα επτά παιχνίδια που έγιναν στη λαυρεωτική, κρίθηκαν με διαφορές μέχρι έξι πόντων.

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels 9-6

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels 4-3

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT
2017-18: Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels 80-62

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ 
2016-17: Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels 65-67 (Ο Τζουβόντε Ρέντικ είχε 24 για τον Κολοσσό H Hotels)

2020-21: Λαύριο Megabolt – Κολοσσός H Hotels 83-77 (Ο Τάισον Κάρτερ είχε 24 για το Λαύριο Megabolt)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

Lavrio Kolossos%20080423 Stats

ΛΑΥΡΙΟ MEGABOLT

MILESTONE

* Μία εύστοχη βολή χωρίζει τον Πέτρο Γερομιχαλό από τις 100 στην Basket League. Ο αρχηγός του Λαυρίου Megabolt έχει 99/147 (67,34%) σε 166 αγώνες στην κατηγορία.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Θόδωρος Ζάρας μετράει 18/18 στο φετινό Πρωτάθλημα και 28/28 από τις 12 Φεβρουαρίου 2022 και το παιχνίδι ΑΕΚ-Λάρισα. Η τελευταία φορά που αστόχησε από τη γραμμή του φάουλ, ήταν στις 15 Ιανουαρίου 2022 όταν είχε 3/4 βολές κόντρα στον Άρη.

* Ο Σάβιον Φλαγκ είναι ο μόνος από τους 11 παίκτες της φετινής Basket League με 250+ πόντους, που έχει 100+ ριμπάουντ και 75+ ασίστ.

* Ο Σίριλ Λάνγκεβαϊν είχε στα δύο νικηφόρα, εκτός έδρας με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό και τον Ιωνικό, 47 πόντους, 21/25 δίποντα, 16 ριμπάουντ, 12 κερδισμένα φάουλ και 52 ranking.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Η ομάδα της λαυρεωτικής μοιράζεται με τον Απόλλωνα Carna τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο λαθών, κάνοντας 13,3 ανά αγώνα.

– Το Λαύριο Megabolt έχει τον μικρότερο μέσο όρο επιθετικών ριμπάουντ της φετινής Basket League, μαζεύοντας 7,3 ανά αγώνα. Αυτά τον κρατούν και στον δεύτερο, μικρότερο μέσο όρο συνολικών ριμπάουντ (30,9).

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* Ο Λίνος Χρυσικόπουλος χρειάζεται δύο πόντους για να φτάσει τους 1.600 ενώ απέχει έξι ριμπάουντ από τα 700 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Με τρεις πόντους ο Γιανίκ Μορέιρα και με 11 ο Μάικλ Ντίξον θα μπουν στη λίστα των παικτών του Κολοσσού H Hotels που σημείωσαν 200+ πόντους στην Basket League. Αυτή προς το παρόν απαριθμεί 63 μέλη.

* Ο Μανόλης Χατζηδάκης είναι ένας από τους δύο παίκτες της Basket League –ο άλλος είναι ο Ιμπραχίμ Σίλα- που έχει φτάσει στα 30 επιθετικά ριμπάουντ και έχει περισσότερα από τα αμυντικά του (32 επιθετικά / 27 αμυντικά).

* Ο Δημήτρης Κατσίβελης είναι πρώτος μεταξύ των παικτών του Κολοσσού H Hotels σε ασίστ (78), κλεψίματα (30) αλλά και λάθη (50).

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Κολοσσός H Hotels είναι μία από τις δύο ομάδες της κατηγορίας -η άλλη είναι ο Άρης με 12,3- που έχουν διψήφιο μέσο όρο επιθετικών ριμπάουντ (10,1).

– Η ομάδα της Ρόδου έχει τον μικρότερο μέσο όρο ασίστ μεταξύ των 12 ομάδων της φετινής Basket League, αφού καταγράφονται 15,9 ανά αγώνα στη στατιστική του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Αυλαία της 4ης αγωνιστικής με Ολυμπιακό & Προμηθέα

Η 4η αγωνιστική του Top-6 ξεκινά με τον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας. Ο Ολυμπιακός κ…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ