-
Κεντρική Basket League Αριθμοί: Κολοσσός H Hotels – Άρης

Αριθμοί: Κολοσσός H Hotels – Άρης

Άρης Κολοσσός

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Κολοσσός – Άρης.

Στη Ρόδο θα γίνει ένα από τα δύο παιχνίδια με τα οποία θα ανοίξει αύριο (1/4, 16:00, ERT Sports 1) η αυλαία της 21ης αγωνιστικής, της προτελευταίας για την κανονική περίοδο της Basket League. Ο Κολοσσός H Hotels θα υποδεχτεί τον Άρη σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες που επιδιώκουν το πλασάρισμα τους στην εξάδα της τελικής βαθμολογίας.

 

Ο Κολοσσός H Hotels έχει παρουσιάσει εκ διαμέτρου αντίθετους απολογισμούς, εντός (8-1) και εκτός έδρας (1-9). Από τη Ρόδο πέρασε μόνον ο Ολυμπιακός ενώ μετά τον Άρη το νησί θα επισκεφτεί και ο Παναθηναϊκός την επόμενη Τρίτη (4/4, 19:00) για το εξ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής. Το καλύτερο ποσοστό, εντός έδρας νικών κανονικής περιόδου στην ιστορία των «θαλασσί» είναι εκείνο της σεζόν 2011-12 όταν είχαν 83,33 (10-2).

Ο Άρης κλείνει το Σάββατο το πρόγραμμα των εκτός έδρας αγώνων του στην κανονική περίοδο, αφού η αυλαία γι’ αυτόν θα πέσει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Προμηθέα. Μακριά από το Nick Galis Hall έχει απολογισμό 3-7, έχοντας φτάσει ήδη στην ισοφάριση της μεγαλύτερης επίδοσης του σε νίκες των τελευταίων πέντε χρόνων και έχοντας ξεπεράσει εκείνη των τελευταίων τριών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Μέσα από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Κολοσσός H Hotels όχι μόνο σημείωσε τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα, αλλά επέκτεινε και το σερί του στο Nick Galis Hall φτάνοντας το στις έξι διαδοχικές επιτυχίες. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επικράτησε με 74-68 στηριζόμενος στο δίδυμο των Μάικλ Ντίξον (19π, 5ρ, 4ασ.) και Δημήτρη Κατσίβελη (19π, 6ρ, 9κ.φ). Για τον Άρη καλύτεροι ήταν ο Τζος Χάγκινς (13π.) και ο Ίσμαελ Σανόγκο (12π, 10ρ).

Οι «θαλασσί» έχουν τον πρώτο λόγο στην ιστορία αυτών των αγώνων και μάλιστα η νίκη που σημείωσαν στη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, ήταν η συνολικά η έβδομη συνεχόμενη. Η τελευταία νίκη του Άρη ήταν και η τέταρτη που είχε συνολικά στη Ρόδο. Ήταν εκείνη που σημείωσε στις 10 Νοεμβρίου 2018 με 72-61 (Μαυροειδής 13π, 7ρ, Άσκα 11π, 8ρ – Λάκι Τζόουνς 14π, 8ρ, Κάιζερ 10).

Συνοπτικά οι αριθμοί αυτών των αγώνων…

ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Κολοσσός H Hotels – Άρης 21-12

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΣΣΟ H HOTELS
Κολοσσός H Hotels – Άρης 12-4

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
2010-11: Κολοσσός H Hotels – Άρης 89-70

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΠΟΝΤΩΝ
2014-15: Κολοσσός H Hotels – Άρης 78-77 (Ο Ντόμινικ Ουότερς είχε 25 για τον Κολοσσό H Hotels)

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

 

Kolossos Aris%20310323 Stats

ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS

MILESTONE

* 10 πόντους μακριά από τους 1.600 στην Basket League βρίσκεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ απέχει 12 ριμπάουντ από τα 700.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Κρις Κόφεϊ απέχει επτά ριμπάουντ από τα 100, αριθμό στον οποίο έχει ήδη φτάσει ο Γιανίκ Μορέιρα. Ο Αμερικανός θα γίνει ο 49ος στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που θα φτάσει συμπληρώσει αυτόν τον αριθμό.

* Πέντε σερί παιχνίδια με τουλάχιστον μία ασίστ συμπλήρωσε ο Χάρης Γιαννόπουλος, ενώ στα εννιά προηγούμενα έμεινε πέντε φορές σε μηδενική επίδοση.

* Ο Κένταλ Σμιθ είχε 22 ασίστ στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Κολοσσού H Hotels ενώ μετράει 10/11 με τουλάχιστον δύο.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Οι 26 πόντοι που είχε από τα επιθετικά ριμπάουντ στο ματς της 7ης αγωνιστικής με την ΑΕΚ, είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League και τη μοιράζεται με τον Παναθηναϊκό.

– Ο Κολοσσός H Hotels περιορίστηκε στις έξι ασίστ στο ματς της 5ης αγωνιστικής κόντρα στον ΠΑΟΚ mateco και έχει το αρνητικό ρεκόρ περιόδου.

 

 

ΑΡΗΣ

 

MILESTONE

* Έτοιμος για να σπάσει το προσωπικό «φράγμα» των 1.000 πόντων στην Basket League είναι ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε 997 σε 174 αγώνες (5,73 μέσος όρος)

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ έχει κάνει το 15/15 στο φετινό Πρωτάθλημα με τουλάχιστον μία ασίστ ενώ αυτό είχε γίνει στα 19 από τα προηγούμενα 26 παιχνίδια του στην Basket League.

* Ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν μετράει 12 σερί παιχνίδια με τουλάχιστον 2+ επιθετικά ριμπάουντ. Ο σέντερ του Άρη έχει 19 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ από εκείνα του δεύτερου της λίστας του φετινού Πρωταθλήματος, Μίρο Μπίλαν (71 έναντι 52).

* Ο Άρης έχει τρεις από τους επτά παίκτες της Basket League που έχουν φτάσει στα 40+ επιθετικά ριμπάουντ. Πέραν του Γκούντγουϊν, ο Ίσμαελ Σανόγκο έχει 42 και ο Νόα Χορκλέρ 41. Στην περσινή σεζόν μόνο ένας παίκτης του έφτασε σε αυτόν τον αριθμό, ο Σακούρ Τζούστον με 64.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Άρης κρατάει τα ρεκόρ περιόδου τόσο στα κλεψίματα -είχε 22 στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Καρδίτσα Βιολογικό Χωριό- όσο και στα κοψίματα -είχε εννιά στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

– Το 35,71% με το οποίο εκτέλεσε στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, είναι το αρνητικό ρεκόρ της φετινής περιόδου στις βολές.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ