Κεντρική Ασίστ Άρης Ιλίου: Ονομάζει το γήπεδο του «Δημήτρης Παπανικολάου»

Άρης Ιλίου: Ονομάζει το γήπεδο του «Δημήτρης Παπανικολάου»

8C1A7914 7F67 428C 8FC6 A4BEB6D06626

Ο Άρης Ιλίου θα ονομάσει το γήπεδο του «Δημήτρης Παπανικολάου».

Ο Δήμος Ιλίου θα δώσει το όνομα του Δημήτρη Παπανικολάου στο ανοιχτό γήπεδο, στο οποίο ο βετεράνος παίκτης έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της καλαθοσφαίρισης.

Ο πρώην  διεθνής φόργουορντ που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ θα δεί το όνομά του να δίνεται στο γήπεδο του Άρη Ιλίου. Αυτή η ιδιαίτερη τελετή θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου με  προσκεκλημένους εκλεκτά πρόσωπα του χώρου.

Ο ίδιος μέσω μια προσωπικής δημοσίεσης στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Καμιά φορά για να αγγίξεις το όνειρο σου χρειάζονται μόνο ένα ζευγάρι παπούτσια, κι ας είχε το ένα τρύπα, κάλτσες από την λαϊκή απομίμηση επώνυμης μάρκας και μια μπάλα, αφού τα χρήματα μας ήταν περιορισμένα, εξ ου και οι 4 μας μέναμε σε 60 τμ. Αυτά από αντικείμενα τα οποία είναι δευτερευούσης σημασίας. Απαραίτητα όμως χρειάζεσαι μεγάλο πάθος και αγάπη για ό,τι κάνεις. Αρχικά να “πείσεις” τους γονείς σου ότι θα κάνεις καλά αυτό που αγαπάς εσύ και όχι εκείνοι. Και σίγουρα για το τέλος πίσω από κάθε παιδί που πίστεψε στον εαυτό του, υπήρξε πρώτα ένας ενήλικας που πίστεψε σε αυτό.

Μπαμπά το τελευταίο είναι για σένα. Ελπίζω από εκεί ψηλά στις 7/5 που θα γίνει η τελετή, να ρίξεις ένα βλέφαρο στον χώρο που το 1981 και όταν ήμουν 4 ετών έστηνες με την μαμά σκηνές να μείνουμε με τον Ηλία για να προστατευτούμε από τον τότε μεγάλο σεισμό. Ελπίζω να δεις ξανά το μέρος που στη συνέχεια μπήκαν μπασκέτες και που ήξερες ότι εκεί θα με βρεις πρωί, μεσημέρι, βράδυ, ως αργά και πριν να διαβάσεις σε μια εφημερίδα ότι δοκιμάζονται νέοι παίχτες, όπου και με πήρες απο το χέρι να πάμε. Θα έχει πλέον το επίθετο μας.

Δήμαρχε και όλο το ΔΣ που πέρασε την απόφαση ομόφωνα σας ευχαριστώ απο καρδιάς. Ραντεβού στις 7/5».

Δείτε αναλυτικά και την ανακοίνωση του Δήμου Ιλίου:

«Το όνομα ενός από τους σημαντικότερους αθλητές του Ιλίου θα πάρει το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ της οδού Θέτιδος στο Ίλιον. Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα εκεί, γνώρισε και αγάπησε το άθλημα μέσα από την ομάδα του Αστέρα Ζωοδόχου Πηγής. Ο ίδιος ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας έχει μιλήσει, μάλιστα, πολλές φορές για το πως το συγκεκριμένο αυτό γήπεδο ένιωθε ότι ήταν η διέξοδός του.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος και το Δημοτικό Συμβούλιο για να τιμήσουν τη σπουδαία καριέρα του Δημήτρη Παπανικολάου, αλλά και για να επιβραβεύσουν το κοινωνικό του έργο και την εκστρατεία ενημέρωσης για τον Αυτισμό αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν το όνομά του στο γήπεδο που αποτέλεσε τη δημιουργική του διέξοδο στην παιδική του ηλικία και για αυτό είναι συναισθηματικά δεμένος με αυτό.

Για την ονοματοδοσία του γηπέδου θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 και ώρα 18:00 με τιμώμενο πρόσωπο τον βετεράνο μπασκετμπολίστα, όπου σύμφωνα με επιθυμία του ίδιου θα υπάρξει και μια δράση συμπερίληψης με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε τεράστια καριέρα ξεκινώντας από το Ίλιον και έφθασε μέχρι την κορυφή του κόσμου με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ενώ στέφθηκε δυο φορές πρωταθλητής Ευρώπης σε διασυλλογικό επίπεδο φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στον αγώνα για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου για τον αυτισμό μετά την αποκάλυψη που έκανε ότι βρίσκεται στο φάσμα, έχοντας σύνδρομο Άσπεργκερ, ο ίδιος, αλλά και η κόρη του, Άρια».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ασίστ

Δειτε επισης

Τουρνούα Μπάσκετ: Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

Στις 24/9 στο Κλειστό «Αντώνης Φώτσης» θα διεξαχθεί το τουρνουά για την παγκόσμια Ημέρα Γυ…