Κεντρική Ελλάδα Πρέκας: «Όλα τα παιδιά έχουν αγάπη για την Εθνική»

Πρέκας: «Όλα τα παιδιά έχουν αγάπη για την Εθνική»

Petros Prekas

Αισιόδοξος για αυτό που χτίζεται στην Εθνική Γυναικών ο Πέτρος Πρέκας.

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών, Πέτρος Πρέκας, καλεσμένος στο Wevb Radio της ΕΟΚ μίλησε για τις βάσεις που χτίζει το γυναικείο μπάσκετ, και τέλος έκανε το δικό του σχόλιο για την Ευρωλίγκα Γυναικών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Πρέκα:

Για τις βάσεις στις οποίες «χτίζεται» η Εθνική Γυναικών: «Σίγουρα όταν “χτίζεται” μια ομάδα ένα σημαντικό κομμάτι είναι να μπορεί να παίξει με οικογενειακό κλίμα, να υπάρχει μια παρέα που θα υπάρχουν συναισθήματα και να παίζει ο ένας για τον άλλον. Αυτό πραγματικά το έχουμε καταφέρει στην Εθνική Γυναικών και το αποδείξαμε και στα προηγούμενα “παράθυρα” που παίξαμε με πάρα πολύ μεγάλη ενέργεια, διάθεση και αλληλοστήριξη. Εγώ είμαι τον τελευταίο χρόνο στην Εθνική κι έχω δει ότι τα παιδιά έχουν πάρα πολύ διάθεση και αγάπη για την Εθνική ομάδα και επίσης τα παιδιά αυτά είναι πάρα πολύ έξυπνα, έχουν πάρα πολύ υψηλό IQ. Παρ’ ότι το ελληνικό μπάσκετ γυναικών δεν είναι απ’ τα τοπ στην Ευρώπη, πιστεύω ότι η αντίληψη του παιχνιδιού χαρακτηρίζει τις Ελληνίδες παίκτριες, όπως και το ελληνικό μπάσκετ».

Για το αν η πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ θα φέρει περισσότερα παιδιά στο άθλημα: «Σίγουρα οι επιτυχίες των εθνικών ομάδων φέρνουν παιδιά στα γήπεδα, είτε αγόρια είτε κορίτσια. Σίγουρα στα κορίτσια έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη να μεγαλώσουμε την «πηγή», γιατί είναι πολύ μικρός ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με το μπάσκετ, άρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει να δώσουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και η Ομοσπονδία και οι ομάδες, γιατί αν δεν έχεις πρώτη ύλη δε μπορείς να έχεις ανάπτυξη. Αν και εφόσον καταφέρουμε να φέρουμε παιδιά στο γήπεδο θα ‘ναι πολύ μεγάλη επιτυχία».

Για την Ευρωλίγκα Γυναικών: «Τις περισσότερες ομάδες στην Ευρωλίγκα τις χαρακτηρίζει η οργάνωση, όχι μόνο η οικονομική ευχέρεια. Αυτή είναι και η διαφορά με τις ελληνικές ομάδες. Δεν ξέρω αν είναι μόνο θέμα μπάσκετ, είναι και λίγο θέμα κοινωνικό. Στην Ιταλία που ζούμε εμείς υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για τον γυναικείο αθλητισμό, όχι μόνο για το γυναικείο μπάσκετ, τα γήπεδα γεμίζουν σε οποιοδήποτε άθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ελλάδα

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…