Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Ολυμπιακός 90-75 (vid)

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 90-75 (vid)

ΜακΚίσικ, Παρτιζάν - Ολυμπιακός

Όταν είναι τόσο κακός, είναι λογικό να χάνει ο Ολυμπιακός.

Αν θέλαμε να… ντύσουμε μουσικά την εμφάνιση των «ερυθρόλευκων» στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν, θα χρησιμοποιούσαμε το (δεν το λες) τραγούδι «έχω μάτι». Όσο κακόηχο είναι το συγκεκριμένο μουσικό δημιούργημα, τόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός. Είχε κι άλλες κακές βραδιές, αλλά καμία σαν αυτή.

Είναι σπάνιο, αν όχι απίθανο να δέχεται ο Ολυμπιακός 90 πόντους και μάλιστα με ευκολία. Είναι απίθανο να βάζει 3/20 τρίποντα, έχοντας ξεκινήσει με 0/15 κι από τα τρία εύστοχα να έχει πιστωθεί τα δύο ο ΜακΚίσικ (όλοι οι άλλοι είχαν 1/16). Είναι σπάνιο να τελειώνει το ματς ο Βεζένκοφ με 6 πόντους. Αλλά κι όλα αυτά να συμβούν είναι απίθανο να γράφει η στατιστική του Σλούκα 7 λάθη για 3 ασίστ κι 6 πόντους.

Όταν, λοιπόν, συμβαίνουν όλα αυτά μαζί, είναι λογικό ο Ολυμπιακός να ηττηθεί. Πόσο μάλλον όταν απέναντί του ήταν μια παθιασμένη Παρτιζάν, που όχι μόνο ήθελε διακαώς τη νίκη, για να μπει στα πλέι οφ, αλλά είχε σε σπουδαία βραδιά και τον Πάντερ, και τον Έξουμ, και τον Νάναλι, και τον Λεσόρτ. Και πάλι καλά να λέμε, που οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν για μεγάλο διάστημα στη διεκδίκηση της νίκης.

Έκλεισαν οι διάδρομοι

Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα, που στηρίζει στην κίνηση (της μπάλας) το επιθετικό του παιχνίδι. Η αστοχία στα τρίποντα, βοήθησε τους γηπεδούχους να κλείσουν τους διαδρόμους, η επιθετική δράση τού Φαλ δεν ήταν αξεπέραστο πρόβλημα κι η ενέργεια του Ουόκαπ δεν έφτανε, καθώς Βεζένκοφ, Παπανικολάου και (κυρίως) Κάνααν ήταν κακοί στην επίθεση.

Ως αντεστραμμένο είδωλο η Παρτιζάν είχε λύσεις μέσα κι έξω από το καλάθι. Αρκεί να σημειώσετε ότι όταν οι Σέρβοι είχαν 7/10 τρίποντα, οι «κόκκινοι» είχαν 0/12. Με αυτό το δεδομένο, το ότι έκλεισε η πρώτη περίοδος με 27-22 και το ημίχρονο με 48-34, το λες και μικρό θαύμα. Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να μετρά πολύ μεγαλύτερη σε βάρος του διαφορά, αλλά –ακόμα κι έτσι- έχει τη στόφα της μεγάλης ομάδας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο λειτούργησε η άμυνα, παρότι συνέχισαν να μην λειτουργούν τα περιφερειακά σουτ. Ο Ολυμπιακός έκλεισε το 30λεπτο με 0/15 τρίποντα, αλλά στο μεσοδιάστημα έκλεισε τη διαφορά (50-46). Λίγο καλύτερος να ήταν στην επίθεση, να είχε περισσότερες εκφράσεις, θα μπορούσε να βάλει σε προβληματισμό την Παρτιζάν.

Ο Σλούκας, βλέποντας ότι οι πάσες του ήταν χειρότερες από ποτέ, προσπάθησε να επιδράσει μέσω της εκτέλεσης και πέτυχε τους τελευταίους 6 πόντους των «ερυθρόλευκων», που βρέθηκαν να χάνουν με 60-52.

Στην τελευταία περίοδο, παρά την προσπάθεια του ΜακΚίσικ, η διαφορά σταθεροποιήθηκε στα όρια του διψήφιου, κάπου ήρθε κι η απογοήτευση, η Παρτιζάν έκανε το… κομμάτι της κι ο Ολυμπιακός γνώρισε μια ήττα, που ελάχιστα θα ενοχλήσει για τη συνέχεια, αν -φυσικά- δεν ευθυγραμμιστούν ξανά οι πλανήτες σε βάρος του.

Τα δεκάλεπτα: 27-22, 48-34, 60-52, 90-75.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…