Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 74-76

maccisik olympiakos panathinaikos

«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι και το σερί έφτασε το 12-0

Ο Ολυμπιακός ύστερα από ένα συναρπαστικό ντέρμπι πανηγύρισε τη νίκη στο «Νίκος Γκάλης», καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 76-74. Οι πράσινοι είχαν την τελευταία επίθεση του ματς και την ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση ή να πάρουν τη νίκη, αλλά ο Ουίλιαμς αστόχησε κι έτσι το ντέρμπι «βάφτηκε» ξανά ερυθρόλευκο.

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης ήταν καθοριστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να γύρει η πλάστιγγα στην πλευρά του Ολυμπιακού. Καλή παρουσία και από Μπολομπόι και ΜακΚίσικ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουέιν Μπέικον αν αι τραυματίστηκε στην αρχή του ντέρμπι ήταν εξαιρετικός και με δικό του τρίποντο έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει τη νίκη.

Κυρίαρχες οι επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, Μπολομπόι και ΜακΚίσικ παράγοντες για τον Ολυμπιακό

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε χαμηλούς ρυθμούς (4-3). Ο Γκουντάιτις στην αρχή του αγώνα κέρδισε τις μάχες με τον Φαλ και εκτός των τεσσάρων πόντων που σημείωσε, κέρδισε και 2 φάουλ από τον Γάλλο σέντερ. Ο Ολυμπιακός μετά το νωθρό ξεκίνημα του πάτησε γκάζι και με σερί 8-0 πήρε τα ηνία του σκορ (6-12).

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο πρώτο δεκάλεπτο τον Ντουέιν Μπέικον, ο οποίος σε μία ανύποπτη φάση γύρισε το πόδι του και έδειχνε να πονάει αρκετά. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα εύστοχες έξω από τη γραμμή του τριπόντου, καθώς οι «πράσινοι» είχαν 3/4 και οι «ερυθρόλευκοι» 4/8 (21-21).

Ο Γκριγκόνις μπήκε ζεστός στη δεύτερη περίοδο και έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις. Με πιεστική άμυνα και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα και μάλιστα να χτίσει και διαφορά 8 πόντων για πρώτη φορά στο ματς (25-33). Καταλυτικός για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Μπολομπόι, ο οποίος ήταν κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τη σκυτάλη από τον Μπολομπόι πήρε ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ο οποίος σ΄ακόμη ένα ματς ήταν εκπληκτικός. Ο Αμερικανός «βομβάρδισε» το καλάθι του Παναθηναϊκού και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα (33-45). Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με ένα μικρό κρεσέντο του Ουόλτερς (38-46).

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, η κακή τελευταία επίθεση και ο παράγοντας Λαρεντζάκης

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με συνεχόμενα τρίποντα πλησίασε ξανά στο σκορ. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα, όμως, με ψυχραιμία και καλή άμυνα χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα προηγήθηκαν εκ νέου με διψήφια διαφορά (46-56). Οι πράσινοι έδειχναν ικανοί στο τρίτο δεκάλεπτο για την ανατροπή, ειδικά όσο ήταν εκτός για τον Ολυμπιακό ο Βεζένκοφ, ο οποίος κινούνταν σε χαμηλά στάνταρ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του. Η διαφορά στο τέλος της περιόδου έπεσε στον 1 πόντο ύστερα από μεγάλο τρίποντο του Γκριγκόνις (58-59).

Ο Ολυμπιακός με δύο μεγάλα τρίποντα στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου αποκατέστησε τη διαφορά. Λαρεντζάκης και Πίτερς έβαλαν δύο τεράστια σουτ και έδωσαν αέρα 7 πόντων στους Πειραιώτες (58-65). Ο Λαρεντζάκης ήταν φανταστικός στο τέταρτο δεκάλεπτο και καθοριστικός.

Ο Έλληνας γκαρντ τόσο με το σκοράρισμα του, όσο και με την εν γένει παρουσία του κράτησε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (63-71). Το ντέρμπι, όμως, συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος. Ο Παναθηναϊκός δεν παράταγε το ματς και έμενε σταθερά κοντά στους 4 πόντους (71-75) 47” πριν το τέλος. Ο Γκριγκόνις αστόχησε σε τρίποντο, αλλά οι πράσινοι πήραν το ριμπάουντ και ο Μπέικον με τρίποντο 23” πριν το τέλος μείωσε σε 75-74!

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ κέρδισε φάουλ και βολές 21,4” πριν το τέλος. Ο Αμερικανός ευστόχησε σε μία από τις δύο, έκανε το 76-74 και ο Παναθηναϊκός είχε την τελευταία κατοχή του παιχνιδιού. Ο Σερέλης σχεδίασε στο τάιμ άουτ να πάρει την μπάλα ο Μπέικον και να κάνει ντράιβ, αλλά τελικά την επίθεση την πήρε ο Ουίλιαμς ο οποίος τράκαρε πάνω στον Φαλ. Η μπάλα βγήκε έξω από τα χέρια του Παπαγιάννη και έτσι με 0,7” ο Ολυμπιακός ήθελε απλά να επαναφέρει την μπάλα.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 38-46, 58-59, 74-76

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…