Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Εφές 82-87 (vid)

Παναθηναϊκός – Εφές 82-87 (vid)

Σίνγκλεντον, Ουίλιαμς, Παναθηναϊκός, Εφές

Δεν έφτανε ο Γκριγκόνις, πάλεψε ο Παναθηναϊκός.

Για να νικήσεις την Εφές, που έχει το μεγαλύτερο δυνατό κίνητρο (είσοδο στα πλέι οφ) και παίκτες υψηλής εμπειρίας κι αξίας, πρέπει πολλά πράγματα να πάνε ταυτόχρονα καλά. Ο Παναθηναϊκός είχε ωσεί παρόντα τον Μπέικον (3 πόντοι, όλοι με βολές, σε 19:20’’ συμμετοχής), τον Παπαγιάννη σε κακή βραδιά (4 πόντοι σε 33.26’’), τον Ουίλιαμς άοσμο κι άγευστο (6 πόντοι σε 25.09’’), οπότε το ότι έφτασε στους 82 πόντους (82-87 τελικό σκορ) είναι ένα μικρό θαύμα.

Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει πράγματα στο παιχνίδι του κι αυτό είναι εμφανές. Παίζει λιγότερο με το ένστικτο, προσπαθεί ο Σερέλης να βάλει κανόνες και να επανεντάξει τον Γκριγκόνις. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να μην μπλεχτεί, καθώς έχει πολλούς παίκτες στην ίδια θέση (Πονίτκα, Γκριγκόνις, Μπέικον, Τόμας) κι είναι λογικό να μένουν αρκετή ώρα στον πάγκο, να χάνουν τον ρυθμό τους.

Βραδιά Γκριγκόνις

Όπως και να ‘χει ο Παναθηναϊκός δεν ξεκινήσει (όπως παλιά) ράθυμα, κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου το προβάδισμα, έχοντας λύσεις κυρίως από την περιφέρεια, με τον Γκριγκόνις να δηλώνει «παρών». Πέρασε ελάχιστα ως καθόλου η μπάλα στον ψηλό, ενώ στο πίσω μέρος του γηπέδου υπήρχε πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Κλάιμπερν, ενώ οι «πράσινοι» έχασαν αρκετά αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στους αντιπάλους.

Η Εφές ήταν αρκετή ώρα πίσω (10-6 και 18-15, για να λήξει η πρώτη περίοδος με 21-18), δίχως να χάσει την επαφή με το σκορ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 32-25, αλλά δέχθηκε σερί 11-2 και βρέθηκε να χάνει με 34-36. Ο Λάρκιν μπήκε στην εξίσωση και το ημίχρονο τέλειωσε με 40-43 και τους λογαριασμούς ανοιχτούς.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν κακό για την ελληνική ομάδα. Σε συνέχεια του τέλους του ημιχρόνου, ολοκλήρωσε σερί 0-10 (40-49), έκανε σχεδόν πέντε λεπτά να ευστοχήσει με άλλον τρόπο εκτός των βολών κι έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να οικοδομήσει διαφορές. Με τον Μπράιαντ, που ήταν καθοριστικός, πέρασε με 43-54, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, έτρεξε σερί 8-0 (54-56), αλλά οι Τούρκοι απάντησαν με σερί 11-0 (54-64 η τρίτη περίοδος και 54-67).

Το κυνήγησε ως το τέλος

Η διαφορά έφτασε και στους 16 πόντους (61-77). Η αφύπνιση του Λι, ο οποίος αποτέλεσε τον δεύτερο επιθετικό πόλο των «πρασίνων» άλλαξε τα δεδομένα, όχι και την ιστορία του αγώνα. Ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 73-79 και σε 77-83, όμως η Εφές είναι αρκετά έμπειρη για να επιτρέψει ανατροπή.

Οι «πράσινοι» δεν τα κατάφεραν, για άλλη μια φορά, κρατούν ότι πάλεψαν, ότι ήταν ανταγωνιστικοί, όμως είναι πρόδηλο ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο φαίνεται το πόσο κακοστημένη είναι η ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 40-43, 54-64, 82-87.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…