Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Ουέμπερ: «Από τον Ολυμπιακό έφυγα γιατί δεν πληρωνόμουν»

Ουέμπερ: «Από τον Ολυμπιακό έφυγα γιατί δεν πληρωνόμουν»

weber olympiakos laurio

«Καρφιά» από Ουέμπερ για Ολυμπιακό.

Ο Μπράιαντε Ουέμπερ μίλησε στην ιστοσελίδα Basketnews, και αναφέρθηκε στην έλλειψη επικοινωνίας που είχε εκείνη την περίοδο ολόκληρη η ομάδα με τους προέδρους. Τέλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο λόγος που αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό ήταν ότι δεν αμειβόταν για ένα αρκετό χρονικό διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουέμπερ:

Για τη σεζόν στον Ολυμπιακό: «Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας από τους προέδρους μέχρι τον τελευταίο παίκτη του ρόστερ. Ήταν μια περίεργη κατάσταση αφού το πρώτο μου παιχνίδι ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σταματήσαμε να παίζουμε στο ημίχρονο, κάτι πολύ νέο για μένα. Προσπάθησα να καταλάβω την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα και να στηρίξω τους συμπαίκτες μου. Στην Euroleague ειχαμε… σκάψει τρύπα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να μην πληρώνεσαι για δύο μήνες και να προσπαθείς να κρατήσεις. Ξέραμε ότι δεν θα παίζαμε ούτε στα play-offs της Euroleague, ούτε στα play-offs του ελληνικού πρωταθλήματος, επειδή ο Παναθηναϊκός ήταν πρώτος και εμείς 8οι. Ήταν ήδη προαποφασισμένο.

Ήταν ο τρίτος μήνας χωρίς να πληρωθούμε και ξέραμε ότι κάναμε προπόνηση χωρίς λόγο. Πήρα την απόφαση να φύγω για αυτό το πράγμα. Ο λόγος που έφυγα ήταν γιατί δεν θα παίζαμε και δεν μας μιλούσαν για να μη μας πληρώσουν. Μας έλεγαν «εντάξει, αύριο θα πάρετε τον μισθό σας».

Έπρεπε να πάρω μια απόφαση για μένα. Δεν ξέραμε τι γινόταν. Από εκεί που ήρθα, το ΝΒΑ, δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα πως η επιταγή δεν θα την έπαιρνα στην ώρα της. Ποτέ δεν θα ήταν ΟΚ αυτό για μένα».

Για το αν συναντήθηκε με τους προέδρους της ΚΑΕ Ολυμπιακός: «Είχαμε δύο συναντήσεις στα αποδυτήρια για την κατάσταση. Πάντα έλεγα «Αύριο θα γίνει». Το ίδιο πράγμα και την επόμενη μέρα, μέχρι που είχαμε μια συνάντηση για το γεγονός ότι δεν κάναμε προπόνηση επειδή κανείς δεν είχε πληρωθεί. Κάποιοι έμειναν, αλλά εγώ και ο Αξέλ Τουπάν αποφασίσαμε να φύγουμε. Ήταν εκεί όλο το χρόνο και ήξερε τι να κάνει και πώς να χειριστεί την κατάσταση. Επειδή είμαι νέος και δεν ξέρω το πεδίο της FIBA, απλά έφυγα.
Ο Ζακ ΛεΝτέι και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος δεν μπόρεσαν να φύγουν επειδή χρειάζονταν την Ευρώπη.

Προσπαθούσαν να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Το συμβόλαιο είναι άκυρο εάν δεν πληρωθεί εντός 30 ημερών, αλλά έλαβα την πληρωμή του Φεβρουαρίου τον Απρίλιο. Προτιμώ να είμαι εντάξει με την απόφασή μου, παρά να αφήσω κάποιον άλλο να μου συμπεριφέρεται σαν μαριονέτα. Τα χρήματα δεν είναι το παν για μένα. Αν ήταν θα έπαιζα στη Μέση Ανατολή ή στην Κίνα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 77-69 (vid)

Η Μπαρτσελόνα το 1-1, ο Ολυμπιακός το πάνω χέρι. Ήταν πολύ καλό για να είναι αληθινό. Ο Ολ…