Κεντρική Basket League Αγώνες Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 89-77

Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας 89-77

Μουσταφά Φαλ

Αήττητος παρέμεινε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε στο ΣΕΦ και του Προμηθέα Πάτρας με 89-77. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα, αλλά κατάφεραν να κάνουν τη «δουλειά» τους. Οι Πατρινοί δυσκόλεψαν την ομάδα του Πειραιά για μεγάλο διάστημα, αλλά δεν άντεξαν μέχρι το φινάλε.

«Καθοριστικός» για τον Ολυμπιακό ήταν ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο βγήκε μπροστά και με συνεχόμενους πόντους καθάρισε τη μπουγάδα. Καλή παρουσία και από τον Φαλ, ο οποίος κυριάρχησε και στις δύο ρακέτες. Στην αντίπερα όχθη, ο Τόμασον ήταν αυτός που γύρισε το ματς και τέλειωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους όντας πρώτος σκόρερ των Πατρινών.

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

Ο Προμηθέας Πάτρας στα πρώτα λεπτά φοβούμενος τα ψηλά κορμιά του Ολυμπιακού επιχειρούσε με μακρινά σουτ να διασπάσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα, αλλά δεν ήταν εύστοχος. Αντίθετα, οι Πειραιώτες «χτύπαγαν» κοντά στο καλάθι και πήραν από νωρίς τα ηνία του σκορ (13-5). Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στο πρώτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν γρήγορα με διψήφια διαφορά (17-7).

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και ο μόνος που έβρισκε σκορ ήταν ο Μουράτος, ο οποίος είχε τους 7 από τους 9 πόντους του Προμηθέα. Στην αντίπερα όχθη, ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε στο γήπεδο, έβγαζε ωραίες συνεργασίες και έπαιρνε σκορ από όλους τους παίκτες του 26-17). Ο Μουσταφά Φαλ ήταν κυρίαρχος σε άμυνα και επίθεση, ενώ ο Βεζένκοφ αθόρυβα ήταν και πάλι πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών (9 πόντοι).

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η επιθετική του λειτουργεία δεν ήταν το ίδιο καλή (30-20). Ο Προμηθέας Πάτρας είχε εξαιρετική λειτουργία στην άμυνα και δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχου. Οι Πατρινοί άρχισαν να είναι και πιο εύστοχοι και η διαφορά από τους 15 έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα (35-27). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κάλεσε τάιμ άουτ, τα «έχωσε» στους παίκτες του και κατάφερε να τους «ξυπνήσει» Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν επί μέρους σκορ 7-3 και αποκατέστησαν τη διψήφια διαφορά (42-30).

Ο Προμηθέας του έβαλε δύσκολα, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο «καθάρισε» το ματς

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν μπορούσε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Προμηθέας έβρισκε τις λύσεις κυρίως από μακρινή απόσταση και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μουράτο πλησίασε ξανά και ύστερα από ώρα πλησίασε στους 7 (51-44). Η ομάδα της Πάτρας εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αστοχία των παικτών του Μπαρτζώκα και βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής (57-54). Χαρακτηριστικό της αστοχίας των Πειραιωτών ήταν τα 5/26 τρίποντα! Στην αντίπερα ο Τόμασον το πήρε προσωπικά στο τρίτο δεκάλεπτο, έφτασε τους 12 πόντους και ήταν ο κύριος λόγος της μεγάλης επιστροφής του Προμηθέα.

Ο Προμηθέας δεν παρέδιδε τα «όπλα» και έβαζε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, δεν επέτρεψαν στους Πατρινούς να μειώσουν πέρα των τεσσάρων πόντων. Ο Άλεκ Πίτερς βγήκε μπροστά στα τελευταία λεπτά και με συνεχόμενους πόντους έδωσε «ανάσα» στους Πειραιώτες και έστειλε τη διαφορά ξανά σε διψήφια επίπεδα (74-63).

Ο Ολυμπιακός διατήρησε στα τελευταία λεπτά σχετικά εύκολα το διψήφιο προβάδισμα του και δεν επέτρεψε στους Πατρινούς να επιστρέψουν ξανά. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και τα βρήκαν σκούρα για ένα διάστημα στο παιχνίδι κατάφεραν να παραμείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα (89-77).

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-30, 59-54, 89-77

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…