Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73 (vid)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 81-73 (vid)

Ουόκαπ, Μαντζούκας, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

«Κλείδωσε» την πρώτη θέση ο Ολυμπιακός.

Με ηγέτη τον εκπληκτικό Τόμας Ουόκαπ (11 πόντοι, 13 ασίστ, 7 ριμπάουντ, 33 στο σύστημα αξιολόγησης) κι εκτελεστή τον τρομερό Ταρίκ Μπλακ (21 πόντοι, με 7/8 δίποντα, 7/7 βολές κι 22 στο σύστημα αξιολόγησης) ο Ολυμπιακός νίκησε με 81-73 τον Παναθηναϊκό και πλέον πρέπει να δείξει τάσεις αυτοχειρίας για να χάσει την πρώτη θέση. Κι όλα αυτά τα έκανε με το τραγικό ποσοστό 17.6% στα τρίποντα (3/17), απέναντι σε έναν πολύ καλό «αιώνιο» αντίπαλο.

Ο Παναθηναϊκός έλεγξε τον ρυθμό, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ανοιχτό γήπεδο και στο σετ παιχνίδι κανείς δεν πέρασε με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Οι «πράσινοι» είδαν στο 4.50’’ τον Παπαγιάννη να χρεώνεται με δύο φάουλ, οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να είναι εντελώς άστοχοι από την περίμετρο.

Ο Βεζένκοφ ήταν εκφραστής των περισσότερων επιθέσεων, ο Ουίλιαμς είχε πέντε πόντους, συνολικά κανείς δεν ξεχώρισε, σ’ ένα δεκάλεπτο, στο οποίο… φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη.

Μπλακ και Γκουντάιτις

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στη δεύτερη περίοδο και με το τρίποντο του Γκριγκόνις προηγήθηκε με έξι πόντους (16-22). Ήταν η στιγμή του Μπλακ, ο οποίος «έτρεξε» σερί 9-0, πετυχαίνοντας όλους τους πόντους της ομάδας του (25-22). Απάντησε με νέο τρίποντο ο Γκριγκόνις, αλλά στο 13.44’’ χρεώθηκε με τρία φάουλ.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει «διαζύγιο» με το τρίποντο. Οι παίκτες του σούταραν 0/9 στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Γκουντάιτις από την πλευρά του πέτυχε 10 πόντους, ο Μπλακ φορτώθηκε (στο 14.50’’) με δύο φάουλ και το τελευταίο κομμάτι είχε «πράσινο χρώμα», για να προηγηθούν οι φιλοξενούμενοι με πέντε πόντους (33-38).

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν από… άλλο παιχνίδι. Ο Τόμας Ουόκαπ καθοδήγησε μαεστρικά τους συμπαίκτες του, μοίρασε (μέχρι το τέλος της περιόδου) 10 ασίστ, ο Βεζένκοφ πέτυχε τους πόντους, φτάνοντας στα συνήθη δεδομένα του, ο Φαλ κυριάρχησε στην άμυνα και θα ήταν ακόμα πιο επιδραστικός, αν δεν είχε 0/5 βολές!

Ο Παπανικολάου στο 26.30’’ πέτυχε (ύστερα από 12 αποτυχημένες προσπάθειες των γηπεδούχων) το πρώτο και μοναδικό τρίποντο, αλλά ο Ολυμπιακός είχε κάνει τη ρακέτα του «ναρκοπέδιο» κι οι «πράσινοι» έχαναν τα τρίποντα (4/18), ενώ άρχισαν να έχουν σχετικό πρόβλημα με τα φάουλ (3 ο Μπέικον κι ο Ουίλιαμς). Ο Λι ήταν με απόσταση ο καλύτερος παίκτης τού Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει τα δεδομένα, έτρεξε 8-0 σερί, όμως ο Μπλακ ήταν εκεί για να ανάψει και πάλι τη σπίθα (60-56). Ο Σερέλης ρίσκαρε, όταν ο Μπέικον χρεώθηκε με 4 φάουλ στο 34’ και στο επόμενο λεπτό τον είδε να κάνει το πέμπτο φάουλ και να απενεργοποιείται (68-62, με καλάθι και φάουλ τού Σλούκα). Ο Ολυμπιακός πήρε… αέρα, αλλά οι «πράσινοι» επέστρεψαν.

Με 5/6 βολές (Ουίλιαμς και Παπαγιάννης) μείωσαν σε 68-67, αλλά ο Βεζένκοφ στο 36.30’’ πέτυχε τρίποντο (71-67). Ο Μπλακ μεγάλωσε τη δαιφορά, αλλά ο φοβερός και τρομερός Λι και Μαντζούκας (πολύ καλός ο μικρός) έδωσαν συνέχεια στην αγωνία (75-72). Ο Ουόκαπ με τρίποντο έδωσε τέλος κι ο Ολυμπιακός έκανε το 13-0 επί των «πρασίνων», κυρίως όμως «κλείδωσε» την πρώτη θέση. Πλέον θέλει μία νίκη σε δύο αγώνες (με Ερυθρό Αστέρα εκτός και Μπασκόνια εντός) για να μείνει ως το τέλος στην κορυφή.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-38, 57-48, 81-73.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…