-
Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Ο Γιαννόπουλος «ξεσκόνισε» το ρεκόρ του Πατ Καλάθη

Ο Γιαννόπουλος «ξεσκόνισε» το ρεκόρ του Πατ Καλάθη

Γιαννόπουλος

Ξεχώρισε το ρεκόρ που έκανε ο Χάρης Γιαννόπουλος.

Ο Κολοσσός H Hotels πρόσθεσε μία ακόμη, εντός έδρας νίκη στο ενεργητικό του με την επικράτηση επί του Απόλλωνα Carna που συνοδεύτηκε από ξεχωριστές επιδόσεις, για τρεις Έλληνες παίκτες του. Ίσως πιο ξεχωριστή εκείνη του Χάρη Γιαννόπουλου.

Ο Γιαννόπουλος έκανε θραύση στα ριμπάουντ και αυτό αποτυπώθηκε στην κορυφαία επίδοση του στην Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ είχε 14 ριμπάουντ και ενώ η καλύτερη επίδοση των προηγούμενων 271 αγώνων του στην κατηγορία ήταν εκείνη των 12 που είχε ως παίκτης του Περιστερίου bwin στο εκτός έδρας ματς με το Ρέθυμνο Cretan Kings για την περίοδο 2011-12.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα 14 ριμπάουντ του Γιαννόπουλου ήταν αμυντικά και με αυτά ισοφάρισε το ρεκόρ της φετινής Basket League. Τόσα είχε και ο Σάβιον Φλαγκ με το Λαύριο Megabolt επίσης κόντρα στον Απόλλωνα Carna. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση αμυντικών ριμπάουντ από Έλληνα παίκτη, από την περίοδο 2018-19 όταν ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε επίσης 14 στο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό H Hotels. 

Θα πρέπει να γυρίσουμε 12 χρόνια πίσω για να βρούμε την προηγούμενη, μεγαλύτερη επίδοση από Έλληνα παίκτη αλλά και την προηγούμενη μεγαλύτερη από παίκτη του Κολοσσού H Hotels. Ήταν στις 5 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο Πατ Καλάθης μάζεψε 16 αμυντικά ριμπάουντ στο εντός έδρας παιχνίδι με την Καβάλα.

Με σημαντικές, ατομικές επιδόσεις όμως άφησαν το παρκέ τόσο ο Λίνος Χρυσικόπουλος, όσο και ο Μανόλης Χατζηδάκης. Πιο συγκεκριμένα…

*Από το σκοράρισμα ήρθε το ρεκόρ καριέρας για τον Μανόλη Χατζηδάκη που τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, έχοντας δύο περισσότερους από το εντός έδρας ματς της 18ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό.

*Τη δεύτερη καλύτερη, βάσει ranking, εμφάνιση της καριέρας του στην Basket League έκανε ο Λίνος Χρυσικόπουλος. Είχε 31 ενώ η κορυφαία επίδοση του στο σύστημα αξιολόγησης ήταν εκείνη των 33 βαθμών που είχε ως παίκτης του ΠΑΟΚ mateco στον πρώτο προημιτελικό των πλέι οφ του 2019 απέναντι στον Προμηθέα.

Ο διεθνής φόργουορντ είχε 24 πόντους και επτά ριμπάουντ, μένοντας πέντε πόντους και ένα ριμπάουντ μακριά από τα ρεκόρ καριέρας του.

*Ακόμη για τον Κολοσσό H Hotels, ο Μάικλ Ντίξον έφτασε σε διπλό επίτευγμα μέσα από αυτό το παιχνίδι που ήταν το 44ο του στην κατηγορία. Με τους 16 πόντους του ξεπέρασε τους 500 ενώ έχοντας 3/3 βολές, έφτασε σε τριψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από τη γραμμή του φάουλ. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει 102/131 βολές (77,86%).

 

Apollon%20200323

Εμφάνιση καριέρας από τον Μαστρογιαννόπουλο

 

Ο Σαράντης Μαστρογιαννόπουλος έκανε την πιο παραγωγική, από τις 101 εμφανίσεις του στην Basket League αφού τελείωσε το παιχνίδι με δύο ρεκόρ καριέρας. Πιο συγκεκριμένα…

*Ο 25χρονος γκαρντ σημείωσε 16 πόντους βελτιώνοντας κατά πέντε το ρεκόρ καριέρας του αφού έφτασε πέντε φορές στους 11, δύο με το Λαύριο Megabolt και τρεις φέτος με τον Απόλλωνα Carna.

*Βάσει του ranking αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνιση του στην κατηγορία αφού είχε 18. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν το 15 που είχε ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη για τη σεζόν 2019-20 αλλά και στο φετινό παιχνίδι του πρώτου γύρου με τον Κολοσσό H Hotels.

*Παράλληλα, έχοντας 4/6 τρίποντα έφτασε στα 50+ εύστοχα σουτ από την περίμετρο. Συνολικά μετράει πλέον 52/169 τρίποντα στην Basket League (30,77%). Ο γκαρντ του Απόλλωνα Carna σημείωσε τη 10η επίδοση 66,66%+ στη φετινή Basket League (με τουλάχιστον τέσσερις προσπάθειες), μεταξύ εκείνων που δεν είχαν στατιστικό λάθος. Είναι ο πρώτος παίκτης της αχαϊκής ομάδας που πήρε θέση σε αυτή τη λίστα.

*Ο Μαστρογιαννόπουλος έγινε ο τέταρτος παίκτης του Απόλλωνα Carna που σημείωσε 16+ πόντους χωρίς να κάνει λάθος. Το έκαναν ακόμη ο Ράιαν Τέιλορ (δύο φορές), ο Έι Τζέι Ντέιβις και ο Παναγιώτης Φιλιππάκος.

Ακόμη για τον Απόλλωνα Carna…

*Ο Ζώης Καράμπελας «σκαρφάλωσε» μία θέση στη λίστα των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της αχαϊκής ομάδας στην Basket League και έγινε ο 8ος της. Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στο παιχνίδι της Ρόδου, έφτασε στις 92 και ξεπέρασε τον Γιάννη Γεωργαλλή που είχε 91 παίζοντας για τον Απόλλωνα Carna από το 2003 ως το 2006 και στη σεζόν 2014-15.

*Με τη μοναδική τάπα του στο παιχνίδι, ο Ιμπραχίμ Σίλα «έπιασε» στις 16 και στην 20ή θέση τους Λούσιους Ντέιβις (1992-93), Γκρεγκ Σάτον (1993-94) και Λένι Ντάνιελ (2013-14).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Προμηθέας Πάτρας – Κολοσσός Ρόδου 96-73

Ο Προμηθέας πήρε το ροζ φύλλο αγώνα απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου Νικηφόρα συνέχισε τις υποχ…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ