Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Νίκολας: «Αγχωτικό να παίζεις για τον Παναθηναϊκό»

Νίκολας: «Αγχωτικό να παίζεις για τον Παναθηναϊκό»

Νίκολας

Ο Ντρου Νίκολας μίλησε για τον Παναθηναϊκό.

Για το τι λείπει από τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια:

«Πρώτα το μπάτζετ της ομάδας. Σχεδόν κάθε χρόνο, οι ομάδες, με κάποιες εξαιρέσεις, που μπαίνουν στο Final Four έχουν τα καλύτερα μπάτζετ στην Ευρώπη.

Όσοι μπορούν να δημιουργήσουν ένα συμπαγές, βαθύ ρόστερ με έναν έμπειρο προπονητή, να έχουν συνέπεια και χημεία, να χτίσουν την ομάδα κομμάτι-κομμάτι, μπορούν να πετύχουν.

Αυτό είναι κάτι που ακόμα ψάχνει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω πόσοι προπονητές και άνθρωποι του front office έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια».

Για το ποιος προπονητής θα ταίριαζε και αν θα μπορούσε να είναι ο Μάικ Μπατίστ:

«Πιθανώς. Δεν πρόκειται να αναφέρω κανέναν. Ξέρω όμως ότι υπάρχουν κάποιοι, που πολύ πρόθυμοι να επιστρέψουν και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τον σύλλογο να ανακτήσει μέρος του κύρους του».

Για το ποιοι παίκτες της Euroleague θα μπορούσαν να φέρουν ενδιαφέρουν ομάδων του ΝΒΑ:

«Ο Ντουέιν Μπέικον είναι αρκετά ταλαντούχος σωματικά για να παίξει στο επίπεδο ΝΒΑ. Το έχει κάνει εδώ και δυο χρόνια».

Για τη μεταγραφή του στην Αρμάνι το 2011:

«Σίγουρα, ήταν οι περικοπές. Εγώ και ο Αντώνης Φώτσης έπρεπε να φύγουμε. Οι μισθοί μας ήταν μεγάλοι εκείνη την εποχή. Ομπράντοβιτς και Ιτούδης είδαν την κατάσταση με τον αστράγαλό μου όλη εκείνη τη χρονιά και αυτό επίσης έπαιξε μεγάλο ρόλο».

Για τον Γιασικεβίτσιους και το πράσινο παρελθόν τους:

«Όταν παίζεις για έναν σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός, είναι αγχωτικό. Σε ορισμένες στιγμές, όπως μετά από μια μεγάλη νίκη, μπορεί να θέλεις να βγεις για να απαλλαγείς από αυτό το άγχος. Ένας παίκτης του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητος σχεδόν πουθενά στην Αθήνα».

Για τον Ομπράντοβιτς:

«Η πρώτη μου σεζόν ήταν πολύ δύσκολη, προσαρμοζόμουν στον Παναθηναϊκό και τον προπονητή Ομπράντοβιτς. Είχαμε τόσους διαφορετικούς ψηλούς παίκτες.

Ήταν πολλά κινούμενα κομμάτια που έπρεπε να χωρέσουν όλα μαζί σαν ένα. Κάποια στιγμή, σκέφτηκα ότι θα καταλήξουν να αποφασίσουν να κόψουν το συμβόλαιό μου και ότι πήγαινα κάπου αλλού.

Θυμάμαι μετά από ένα παιχνίδι, έπαιξα πολύ άσχημα και μετά αποφάσισα να βγω έξω για να διαχειριστώ το άγχος μου. Ο Ομπράντοβιτς ανακάλυψε ότι βγήκα έξω και η επόμενη μέρα στην προπόνηση ήταν πολύ δύσκολη

. Ο τρόπος με τον οποίο με αντιμετώπισε στην ανάλυση του βίντεο ήταν τέτοιος που ήθελα να αντιδράσω. Είχα όμως μια από τις καλύτερες προπονήσεις μου εκείνη την ημέρα. Και αυτό ήταν το κουμπί που γύρισε τη τη σεζόν. Μετά από αυτό, άρχισα να παίζει πολύ καλύτερα.

Ο Ομπράντοβιτς είναι λάτρης του μπάσκετ. Όταν δεν προπονεί, μένει ξύπνιος μέχρι τις 3-4 το πρωί, ειδικά όταν ξεκινούν τα playoffs του ΝΒΑ Kάθε προπόνηση ήταν πάντα αγώνας, αφού στα γκαρντ υπήρχαν οι Σπανούλης, Σάρας Διαμαντίδης. Μπορείτε απλά να φανταστείτε πώς είναι να παίζεις μαζί τους κάθε μέρα».

Για τους προπονητές Γιασικεβίτσιους και Σπανούλη:

«Το περίμενα πιο πολύ από τον Σάρας, όχι απαραίτητα από τον Βασίλη. Δεν με εξέπληξε ο Βασίλης γιατί γνωρίζω πόσο ανταγωνιστής είναι. Ο Σάρας ήταν πολύ πιο τακτικός.

Ήταν τρελός ως παίκτης, αλλά ο Billy ήθελε εκείνη τη στιγμή να είναι ο καλύτερος που μπορούσε. Ό,τι κι αν βάλει στο μυαλό του στη ζωή, το πετυχαίνει. Με τον Σπανούλη δεν κρατήσαμε τόσο πολλές επαφές από τότε που έφυγε από τον Παναθηναϊκό και πήγε στον Ολυμπιακό. Αυτό δημιούργησε ένα είδος διχασμού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Αταμάν: «Δεν παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ»

Στα ερχόμενα παιχνίδια της Euroelague, αναφέρθηκε ο Εργκίν Αταμάν. «Αγχώθηκε» για τρία δεκ…