Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου 93-87 (vid)

Μπασκόνια – Άλμπα Βερολίνου 93-87 (vid)

kotsar baskonia alba berlin

Τόμπσον και Κότσαρ «υπέγραψαν» τη σημαντική νίκη της Μπασκόνια

Μία σημαντική νίκη πανηγύρισε η Μπασκόνια στη «μάχη» που δίνει για την οχτάδα. Οι Βάσκοι αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά επικράτησαν τελικώς της Άλμπα Βερολίνου με 93-87. Τόμπσον και Κότσαρ έκαναν όργια για τους γηπεδούχους και τους οδήγησαν στη νίκη!

Μπασκόνια και Άλμπα έδειξαν από την αρχή ότι είναι δύο ομάδες, οι οποίες δίνουν έμφαση στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σημειώθηκαν 20 πόντοι σε 3 λεπτά αγώνα (11-9). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν κατά ριπάς και να είναι και κοντά στο σκορ (25-24).

Η γερμανική ομάδα έβαζε δύσκολα στους Βάσκους και στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου είχαν τα ηνία του σκορ (32-38). Η Μπασκόνια είχε τις λύσεις στην επίθεση, αλλά το μεγάλο πρόβλημα της ήταν η άμυνα. Οι γηπεδούχοι δέχθηκαν 48 πόντους στο ημίχρονο και μ΄αυτές τις επιδόσεις δυσκόλευαν τη ζωή τους (44-48).

Μπασκόνια στο δεύτερο μέρος έδειχνε να πατάει καλύτερα και με πρωταγωνιστή τον Κότσαρ κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (60-58). Το ντέρμπι συνεχίστηκε, καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά ασφαλείας (68-67).

Η μεγάλη «μάχη» συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι και το φινάλε (80-78). Η Μπασκόνια στο κρίσιμο κατάφερε να πάρει αέρα τεσσάρων πόντων με μεγάλο τρίποντο του Χομς και καλάθι του Κότσαρ (85-81). Ο Κότσαρ με ακόμη ένα μεγάλο καλάθι καθάρισε το ματς για τους Βάσκους (87-81) 57” πριν το τέλος.

Στο τελευταίο λεπτό δεν άλλαξε κάτι και η Μπασκόνια πήρε τη νίκη με 93-87.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 44-48, 68-67, 93-87

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ο Λιόλιος και η παρέα του είναι απλά επικίνδυνοι

Ο Λιόλιος και οι συνεργάτες του έχουν διαλύσει την ελληνική διαιτησία. Έχουμε γράψει κατά …