Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Βαλένθια 90-79 (vid)

Μονακό – Βαλένθια 90-79 (vid)

brown monaco valencia

Ακόμη πιο κοντά στο πλεονέκτημα έδρας η Μονακό

Ακόμη ένα βήμα για το πλεονέκτημα έδρας έκανε η Μονακό. Οι Μονεγάσκοι είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης με τη Βαλένθια και τελικά πήραν τη νίκη με 90-76. Οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση, ενώ οι «νυχτερίδες» έχασαν την ευκαιρία να μπουν στην οχτάδα.

Η Βαλένθια ήταν καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και είχε εξ αρχής τα ηνία του σκορ (12-16). Η Μονακό στο τελευταίο μισό του πρώτου δεκαλέπτου άρχισε να βρίσκει ρυθμό και με ένα μικρό σερί έφερε το ματς στα ίσια (22-22).

Η Μονακό βρήκε έναν απρόσμενο πρωταγωνιστή κόντρα στις «νυχτερίδες, καθώς ο Μπλόσομγκεϊμ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι (13 πόντοι) και οδηγούσε τους Μονεγάσκους. Η Βαλένθια προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και τα κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος. Στο φινάλε όμως του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έτρεξαν ξανά σερί και κατάφεραν να χτίσουν μάλιστα και διψήφια διαφορά (48-36). Οι Ισπανοί απάντησαν με ένα δικό τους 5-0 μείωσαν και δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν (48-41).

Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Μονακό μπήκε με σκοπό να τελειώσει το ματς. Με ένα γρήγορο σερί 7-0 εκτόξευσε τη διαφορά στους 14 (55-41) και πήρε τον έλεγχο. O Ντούμπλιεβιτς βγήκε μπροστά και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να βάλει ξανά στοn αγώνα τη Βαλένθια (71-64).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η Μονακό είχε το προβάδισμα, αλλά δεν μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη (76-69). Η άμυνα της Βαλένθια στα τελευταία λεπτά δεν ήταν καλή και το «πλήρωσε». Οι γηπεδούχοι βρήκαν εύκολα καλάθια, πήραν διψήφια διαφορά και τελικά πήραν τη νίκη με 90-76.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 48-41, 71-64, 90-76

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…