Κεντρική Basket League Αγώνες Λαύριο – Ολυμπιακός 75-103

Λαύριο – Ολυμπιακός 75-103

kostas sloukas olympiakos lavrio

Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός

Αήττητος παρέμεινε στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός, καθώς ούτε το Λαύριο κατάφερε να σταθεί εμπόδιο (75-103). Οι δύο ομάδες πρόσφεραν ωραίο θέαμα σε γρήγορο ρυθμό και με πολύ υψηλά ποσοστά έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν διαχείριση και μοίρασαν τον χρόνο ενόψει και της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με την Παρτιζάν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες βομβάρδισαν τα καλάθια και δεν σταματούσαν να πετυχαίνουν τρίποντα. Ο Ολυμπιακός είχε σε όλη τη διάρκεια τα ηνία του σκορ με το Λαύριο, όμως, να είναι κοντά. Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι «καθάρισαν» το παιχνίδι. Με κρεσέντο πήραν διψήφια διαφορά και δεν κοίταξαν ξανά πίσω τους.

Καταιγισμός τριπόντων με χαλαρές… άμυνες

Ο Ολυμπιακός ήταν εκρηκτικός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι ερυθρόλευκοι με καταιγισμό τριπόντων εκτόξευσαν γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (8-20). Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση και βρήκε εύστοχα τρίποντα, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν στο σκορ. Οι παίκτες του κόουτς Μπαρτζώκα (ο οποίος απουσίαζε λόγω ίωσης) είχαν τον πλήρη έλεγχο και κράτησαν εύκολα τα ηνία του σκορ και το διψήφιο προβάδισμα τους (18-29).

Το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού έκανε διαχείριση των παικτών από την αρχή του ματς, καθώς ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι με την Παρτιζάν στη Σερβία. Μπλακ και Λούντζης μπήκαν από νωρίς στη μάχη με τους δύο παίκτες να προσφέρουν σημαντικές βοήθειες. Το Λαύριο δεν τα παράτησε, όμως, και μπόρεσε να ρίξει τη διαφορά στους 6 (34-40). Οι άμυνες και των δύο ομάδων ήταν χαλαρές με αποτέλεσμα το σκορ να ανέβει σε υψηλά επίπεδα.

Το Λαύριο ήταν φανταστικό έξω από τη γραμμή των 6,75μ.. Οι γηπεδούχοι έβλεπαν σαν βαρέλι το καλάθι και με 11/16 τρίποντα μπήκαν ξανά στο παιχνίδι (48-52). Το θέαμα ήταν εξαιρετικό στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες των δύο ομάδων πήγαιναν πάνω κάτω, είχαν καλές αποφάσεις στην επίθεση και το πρώτο μέρος έκλεισε με τους ερυθρόλευκους στο +6 (48-54).

«Καθάρισαν» το ματς οι Ερυθρόλευκοι

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά με σκοπό να το τελειώσει. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό, δεν σταμάτησαν να τρέχουν και πήραν ξανά προβάδισμα άνω των 10 πόντων (50-65). Μέχρι το φινάλε της περιόδου δεν άλλαξε κάτι. Το Λαύριο δεν έβρισκε εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και οι φιλοξενούμενοι δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν τα ηνία του σκορ (63-79).

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε την ίδια με το τρίτο. Ο Ολυμπιακός έλεγχε πλήρως το παιχνίδι, με το Λαύριο να μην δείχνει ικανό να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Ο Κώστας Σλούκας είχε πάρει φωτιά και πετύχαινε το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Οι ερυθρόλευκοι δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τη διαφορά, που έχτισαν, και τελικά πήραν τη νίκη με 103-75.

Τα δεκάλεπτα: 18-29, 48-54, 63-79, 75-103

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Κλειδώνει η όγδοη θέση στα play off της Ευρωλίγκα

Μπασκόνια και Βίρτους για το τελευταίο εισιτήριο στους “8” της Ευρωλίγκα. Η Μπ…