Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 81-73

Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα 81-73

20230310 212828

Βήμα τετράδας για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Μία σπουδαία εντός έδρας νίκη πανηγύρισε η Φενέρμπαχτσε. Η τουρκική ομάδα επικράτησε με 81-73 της Μπαρτσελόνα και την υποχρέωσε στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα της. Με αυτήν τη νίκη η ομάδα του Ιτούδη έκανε αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας και μείωσε στη μία νίκη τη διαφορά από τους μπλαουγκράνα, καθώς στην ισοβαθμία υπερτερεί.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Οι μπλαουγκράνα είχαν καλή κυκλοφορία στην επίθεση τους και χαρακτηριστικό είναι ότι σημείωσαν 30 πόντους. Η άμυνα της Φενέρ ήταν ξέφραγο αμπέλι και γι αυτό βρέθηκε γρήγορα στο -12 (18-30). Η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική στη δεύτερη περίοδο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη βελτιώθηκε αισθητά και με ένα εντυπωσιακό επί μέρους σκορ μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς (37-40).

Η αντεπίθεση της Φενέρ συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Οι Τούρκοι βρήκαν για τα καλά ρυθμό και έφεραν τούμπα το ματς (61-56). Η Μπαρτσελόνα δεν τα παράτησε. Με πρωταγωνιστές τους Μίροτιτς και Σατοράνσκι οι Καταλανοί κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να ισορροπήσουν το παιχνίδι (67-68).

Σ’ εκείνο το σημείο η Φενέρ έκανε το αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Η τουρκική ομάδα με ένα σερί 8-0 στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα πήρε προβάδισμα, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος (81-73).

Τα δεκάλεπτα: 18-30, 37-40, 61-56, 81-73

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…