Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Φασούλας: «Είμαστε εδώ για την αλλαγή»

Φασούλας: «Είμαστε εδώ για την αλλαγή»

Ο Παναγιώτης Φασούλας

Ο Παναγιώτης Φασούλας δηλώνει «παρών» στη μάχη για άλλη ΕΟΚ.

Με δυναμικό come back ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» και προσωπικά ο Παναγιώτης Φασούλας, ανοίγουν τη συζήτηση για την Ομοσπονδία που θέλουμε. Η «αράχνη» αποφάσισε να απέχει από τα Διοικητικά Συμβούλια και τη Γενική Συνέλευση, δίνοντας «πολιτικό χαρακτήρα» σ’ αυτή την απόφαση. Ταυτόχρονα φωνάζει «παρών» στη μάχη για την πραγματική αλλαγή στην ΕΟΚ.

Αναλυτικά το κείμενο που αναρτήθηκε στη σελίδα «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» κι υπογράφει ο Παναγιώτης Φασούλας:

«Ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» δεν ήταν μια συγκυριακή συνεύρεση ανθρώπων, που στόχο είχαν να εκμεταλλευτούν τη ρωγμή του χρόνου και να εμφανιστούν στην κεντρική σκηνή του χώρου. Ήταν και είναι η συνάντηση πρωταγωνιστών του μπάσκετ, που αγωνιούν για το άθλημα, που έχουν πολλά να προσφέρουν, που είναι εδώ για να συμβάλουν αναπτυξιακά, όπως με συνέπεια κάνουν χρόνια τώρα.

Ως εκ τούτου, όποιος επιχειρεί να προσεγγίσει τη φιλοσοφία των μελών του συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» με εκλογικούς όρους, όποιος πίστευε ότι θα απογοητευτούμε και θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, όποιος βιάστηκε να πανηγυρίσει που… «γλίτωσε από εμάς», θα διαψευστεί οικτρά.
Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ, και στις επόμενες εκλογές, και ύστερα από αυτές.

Φασούλας: «Αυτό επέβαλλε η κουλτούρα μου»

Πολλοί αναρωτήθηκαν «πού είναι τόσο καιρό ο Φασούλας, γιατί δεν βγαίνει να μιλήσει». Ως άνθρωπος του μπάσκετ, ως πολιτικά σκεπτόμενος άνθρωπος κι ως… Παναγιώτης Φασούλας, όφειλα να δώσω τον απαιτούμενο χρόνο στη νέα διοίκηση, για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να φανεί συνεπής ως προς τις εξαγγελίες της, να φέρει τεχνοκρατική επανάσταση κι άλλο αέρα στο μπάσκετ. Αυτό επέβαλλαν ο αθλητικός πολιτισμός κι η κουλτούρα μου.

Δυστυχώς, οι προσδοκίες εκείνων που πίστεψαν τα λόγια του Βαγγέλη Λιόλιου διαψεύστηκαν οικτρά. Εμείς το περιμέναμε, αλλά δώσαμε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υλοποιήσει κάποια από αυτά που είπε. Δεν περιμέναμε να υπάρξει μπασκετική ανοικοδόμηση, ούτε να εγκαινιάζονται κάθε εβδομάδα γήπεδα, αλλά τουλάχιστον να φυσήξει αέρας αλλαγής.

Καμία αλλαγή δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει. Εναλλαγή προσώπων είχαμε, αλλά και μεθοδεύσεις, που ουδόλως διαφέρουν με το παρελθόν. Θα έχουμε χρόνο να τα πούμε όλα αυτά, να αναδείξουμε τις παθογένειες μιας διοίκησης, που προανήγγειλε «νέα εποχή» και κατέληξε να διαχειρίζεται με όρους μικροπολιτικής και μικρολογιστικής τον πλούτο του κορυφαίου αθλήματος στη χώρα.

Φασούλας: «Δηλώνω παρών»

Όλα στην ώρα τους. Από σήμερα δηλώνουμε «παρών» στον αγώνα για την πραγματική αλλαγή σελίδας στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Αγώνας διαρκής κι αέναος, αγώνας σύγκρουσης, αλλά και συμπόρευσης. Χαιρετίζουμε τους παράγοντες, που πυκνώνουν τις γραμμές του συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ», που κάνουν ένα γενναίο βήμα, μικρό για εκείνους, μεγάλο για το άθλημα που υπηρετούμε.

Ως πρώτη πράξη, που δείχνει την απόφασή να περάσουμε στην επόμενη φάση, είναι η απόφασή μου να απέχω από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., αλλά και τη Γενική Συνέλευση, έτσι όπως δρομολογείται. Είναι συνειδητή πολιτική απόφαση, που σκοπό έχει να αναδείξει ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες ελέγχου και κοινής λήψης αποφάσεων, έχουν μετατραπεί σ’ ένα κακοστημένο σόου, με κακοπαιγμένο μονόλογο και χειροκροτητές δίχως άποψη.

Δεν μπορεί να γίνονται Διοικητικά Συμβούλια σε ώρες εργασίας, λες κι όλοι μας είμαστε υπάλληλοι του προέδρου, ή συνταξιούχοι, που δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Δεν μπορεί η Γενική Συνέλευση να γίνεται με τη διακριτική ευχέρεια της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής συμμετοχής.

Φασούλας: «Η Γ.Σ. υποχρεωτικά δια ζώσης»

Εδώ είμαστε κάθετοι: Από τη στιγμή που ο covid έχει πάψει να έχει πανδημικό χαρακτήρα, από τη στιγμή που έχουν αρθεί όλα τα μέτρα, οι συλλογικές αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με συλλογική δια ζώσης συμμετοχή, γι’ αυτό και δεν θα δεχθούμε Γενικές Συνελεύσεις με zoom, με ηλεκτρονική συμμετοχή. Όλες οι αποφάσεις, πόσο μάλλον οι εκλογές θα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ διά ζώσης. Για περισσότερους από έναν λόγους.

Απέχω από τα Διοικητικά Συμβούλια, γιατί δεν προτίθεμαι να νομιμοποιήσω δια της παρουσίας μου αποφάσεις, αλλά και διαδικασίες, που προσβάλουν το άθλημα, που είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα μιας διοίκησης, η οποία -επαναλαμβάνω- επιλέγει τον μονόλογο.

Θα είμαι «παρών» παντού, όπου ο χτύπος της μπάλας του μπάσκετ, συναντά τον χτύπο της καρδιάς μας. Θα είμαι «παρών», μαζί με όλους εκείνους, που πιστεύουν και θέλουν να ξαναγίνει το μπάσκετ μεγάλο. Θα είμαι «παρών» σε κάθε διεκδίκηση σωματείου.

Για όλους εμάς το «ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ» δεν ήταν και δεν είναι σύνθημα. Είναι στάση ζωής».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Αταμάν προς φιλάθλους: «Θέλατε το έβδομο αστέρι, είναι εδώ»

Αποθεώθηκε από τον κόσμο ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμ…