Κεντρική Διεθνή Επέβαλε τιμωρία στον Ματίας Λεσόρ η Παρτιζάν

Επέβαλε τιμωρία στον Ματίας Λεσόρ η Παρτιζάν

Λεσόρ

Τιμωρεί τον Λεσόρ η Παρτιζάν λόγω της επίθεσής του στον Φιλίπ Πετρούσεφ.

Η Παρτιζάν αποφάσισε να τιμωρήσει τον Ματίας Λεσόρ, λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς του προς τον Φιλίπ Πετρούσεφ στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα για το πρωτάθλημα της Αδριατικής Λίγκα.

Στην αντίπερα όχθη οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την αποβολή του Λεσόρ από το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της σεζόν, τονίζοντας επιπλέον ότι «γρονθοκόπησε και δεν έσπρωξε τον Πετρούσεφ».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Παρτιζάν:

«Το συμβάν ήταν ένα από αυτά που μπορούν να γίνουν σε έναν αγωνιστικό χώρο, ωστόσο πιστεύουμε ότι η συμπεριφορά του αθλητή μας ήταν ανάρμοστη. Ό,τι κι αν συμβαίνει, οι παίκτες της Παρτίζαν δεν πρέπει να αντιδρούν έτσι. Η ομάδα, θα τιμωρήσει τον αθλητή Ματίας Λεσόρ σύμφωνα με τους εσωτερικούς κανονισμούς που έχουν υπογραφεί απ’ όλους τους αθλητές μας και θα κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε να μη συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό, είτε υπάρχει πρόκληση, είτε όχι».

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Αστέρα: 

«Οι υποκριτικές δηλώσεις του προπονητή της ΚΚ Παρτιζάν είναι μόνο επιβεβαίωση ότι όλα κατευθύνθηκαν και προετοιμάστηκαν εκ των προτέρων με τον καθιερωμένο πλέον τρόπο από ανθρώπους που μαζεύτηκαν από διαφορετικές πλευρές και διαφορετικούς χώρους με έναν μόνο στόχο. Να κερδίσουν χωρίς να επιλέξουν μέσα και μεθόδους για να δικαιολογήσουν τεράστιες επενδύσεις στον σύλλογο που ηγούνται, αλλά δεν μπορούν να πληρώσουν εκατομμύρια φόρους συλλόγου και προσωπικού! Ο Ερυθρός Αστέρας απαιτεί την πιο αυστηρή τιμωρία του Ματίας Λεσόρ για τη συμπεριφορά δρόμου που έδειξε με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον Φιλίπ Πετρούσεφ, έναν διεθνή παίκτη με την εθνική ομάδα της Σερβίας».

Επιπλέον εξηγούσε ότι ο Λεσόρ «γρονθοκόπησε και δεν έσπρωξε τον Πετρούσεφ» ζητώντας από την διοίκηση της Αδριατικής Λίγκας «να δείξει ότι έχει τη δύναμη για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων». Και δεν σταμάτησε εκεί: «Ο Ερυθρός Αστέρας γνωρίζει ότι οι άνθρωποι της ABA Liga δέχονται ασφυκτική πίεση, κάτι που φαίνεται και από τους διαιτητές που σφυρίζουν. Όπως επίσης και από τα κριτήρια που σφυρίζουν κάποιοι από τους εν λόγω διαιτητές, φοβούμενοι ότι θα απομακρυνθούν από τις λίστες της Euroleague».

«Η τελική αναφορά στην «μεγάλη ατμόσφαιρα» στην οποία υβρίζονται όλα τα μέλη της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα, είναι φυσιολογικό μια ομάδα να μην έχει ίση μεταχείριση στο γήπεδο. Στα ματς με γηπεδούχο τον Ερυθρό Αστέρα αδειάζει το γήπεδο μετά το πρώτη προειδοποίηση, κάτι που δεν ισχύει για άλλους! Καλούμε τους ιθύνοντες του πρωταθλήματος της ABA Liga να επαναφέρουν επειγόντως τη διοργάνωση στο κανονικό πλαίσιο και αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο με συγκεκριμένες αποφάσεις. Λόγω της αντικανονικής λήξης του αγώνα της 20ης αγωνιστικής στο Σπλιτ, στο οποίο έπρεπε να αντιδράσει (και δεν το έκανε), αυτό το πρωτάθλημα είναι ήδη αντικανονικό. Με όλα τα γεγονότα της Δευτέρας στο Βελιγράδι, βυθίζεται όλο και πιο βαθιά. Να αποκλειστεί ο Ματίας Λέσορ μέχρι το τέλος της σεζόν, επειδή γρονθοκόπησε τον μπασκετμπολίστα του Ερυθρού Αστέρα, Φιλίπ Πετρούσεφ και να υπάρξουν τιμωρίες για τη «φοβερή ατμόσφαιρα». Θα πρέπει να επιδείξουν την ελάχιστη αξιοπρέπεια και επιθυμία ώστε να διατηρήσουν αυτό το πρωτάθλημα».

Και κατέληξε: «Ο Ερυθρός Αστέρας αναζητά «μόνο» ίσες συνθήκες για να παλέψει για τους στόχους της στο γήπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ίση αντιμετώπιση και αυτό είναι ξεκάθαρο σε όλους. Αυτό δεν είναι το πρωτάθλημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά το πρωτάθλημα ΟΛΩΝ των συλλόγων. Και είτε θα παραμείνει έτσι είτε θα σταματήσει να υπάρχει.»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Κωνσταντίνος Καραφώτης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…