Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Ελληνική διαιτησία: Το απόλυτο μπάχαλο

Ελληνική διαιτησία: Το απόλυτο μπάχαλο

Αριστείδης ο Δίκαιος,

Άλλη διοίκηση (στην ΕΟΚ) τα ίδια χάλια στη διαιτησία.

Όσοι πίστεψαν ότι τα πάντα άλλαξαν στη διαιτησία, επειδή σταμάτησε ο Αναστόπουλος, ή είναι βαθιά νυχτωμένοι, ή ασχολούνται μόνο με τα ντέρμπι των «αιωνίων». Επειδή ο Αριστείδης ασχολείται συνολικά με τον χώρο, λέει μετά λόγου γνώσης ότι επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο. Χειρότερα δεν γίνεται.

Ας ξεκινήσουμε από τα όργανα. Η ΟΔΚΕ έχει μετατραπεί σε κέντρο προσωπικών επιδιώξεων. Είχατε δει ποτέ τον Ηλία Καφέ ή τον Κωνσταντίνο Μπούσια κομισάριο; Ο Παντελής Ελευθεριάδης δεν χάνει παιχνίδι κι αφού έχει το δικαίωμα καλά κάνει. Δεν αντιλαμβάνεται προφανώς ότι έτσι μικραίνει όχι μόνο ο δικός του ρόλος και τίτλος, αλλά συνολικά η διαιτησία. Όπως κι ο Παναγιώτης Ντάβαρης, που έσπευσε να ενημερώσει για το πανό στη Νίκαια κι έγινε ρεζίλι.

Από τη στιγμή που ορίζεται ασταμάτητα ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, ήταν λογικό να του… κάτσει κι η στραβή. Αναφέρομαι στο ματς – ντροπή του Άρη με το Περιστέρι. Δεν φταίει ο Ελευθεριάδης, που το τίναξε στον αέρα η Τσαρούχα, αλλά μπήκε στο κάδρο. Η διαιτησία στα καλύτερά της.

Μια κι αναφέρθηκα στη Βάσω, για όσους δεν γνωρίζουν, είχε κάνει λάθος και στην αποβολή Σερέλη, στον αγώνα του Λαυρίου με τον Άρη, αλλά τη γλίτωσε. Γιατί; Επειδή οι ομάδες έχουν υπογράψει συμφωνία, αν η ποινή για έναν προπονητή είναι κάτω από 5.000 ευρώ να μην προσφεύγουν στο δευτεροβάθμιο. Επί Βαγγέλη Λιόλιου αυτή η καινοτομία.

Στα υπόγεια είναι η θέα…

Διαιτησία δεν είναι μόνο η Α1. Ένας διαιτητής είχε οριστεί να σφυρίξει αγώνα της Α1 γυναικών (στη Λευκάδα). Το επίθετό του είναι ίδιο μ’ έναν από τους κορυφαίους παράγοντες του ποδοσφαίρου, έτσι για να σας βάλω να ψάξετε. Δήλωσε έκτακτο κώλυμα για τον αγώνα κι αντικαταστάθηκε από άλλον διαιτητή.

Όλα θα ήταν καλά, αν την ίδια μέρα δεν βρίσκονταν να διευθύνει τον φιλικό αγώνα Προμηθέας – Απόλλων στην Πάτρα. Πώς γίνεται; Ας μας εξηγήσουν οι αρμόδιοι, που έχουν την ευθύνη για την ελληνική διαιτησία.

Όπως και γιατί διαιτητής, ο οποίος διηύθυνε τον αγώνα Ληξούρι – Αίολος Αγυιάς και τιμωρήθηκε (για αλλοίωση αποτελέσματος, καθώς μέτρησαν κακώς καλάθι της γηπεδούχου στο τελευταίο λεπτό), βρέθηκε να διευθύνει αγώνα του Rising Stars στην Πάτρα;

Τιμωρημένος με δύο αγωνιστικές σφύριξε κανονικά. Ήταν (κατά σύμπτωση) ο διαιτητής Γ’ εθνικής, που κλήθηκε πέρυσι να διευθύνει φιλικό ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον Προμηθέα. Ρε κάτι συμπτώσεις…

Μην με προκαλείτε, έχω όλα τα ονόματα, αλλά δεν με ενδιαφέρει ο… Βασιλάκης. Η διαιτησία και τα όργανά της μ’ ενδιαφέρουν. Με ενοχλεί το «μπιφ», που έχει ο Σχινάς με τον Παπάγου, επειδή βρέθηκαν τρεις να τον αποδοκιμάσουν. Και καλά έκαναν. Με ενοχλεί, που λένε για ταβέρνα, στην οποία πρωτοκλασάτο στέλεχος τρώει κι ο γιος έχει πάρει τα πάνω το στη διαιτησία. Με ενοχλεί που όσοι θέλουν να ανεβούν παίρνουν τηλέφωνο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Μαζέψτε τα γρήγορα, γιατί θα σας ξεφωνίσει άγρια ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…